Straalverbinding versus glasvezel

Hier kunnen wij intekenen voor glasvezel en bij voldoende deelname "giet it on" persoonlijk vind ik de vrije keuzemogelijkheid beperkt en de kosten te vaag en te afhankelijk van derden. Nu hoorde ik dat je met een straalverbinding bv. Met iemand uit dorp je een hele gebied kunt meeliften., de kosten aanmerkelijk lager zijn en de snelheid zeker zo snel

Kennen jullie dat en wat zijn jullie ervaring mee
van Ittersum

Laatste  |  

Reacties

+1
mlkvhoudr
Vaste kabel altijd beter dan straalverbinding, wel ff goed opletten bij welke provider je komt. Die van ons is door de verpachter uitgekozen maar wij gaan wissellen na dit jaar

internetervaring.nl/plinq-glasvezel/
van Ittersum
@mlkvhoudr we hebben amper keuze, dat is juist het probleem, ik betaal nu amper 35 euro voor internet en telefonie. Ter vergelijking kom ik nu op 75 euro in de maand ex aansluitkosten. En als dit nog maar het "start" of "lokkertje" moet zijn hou ik mijn hart vast. En dan niks geen tv of weet ik veel ....
+1
mlkvhoudr
@van Ittersum kinderziektes houd je altijd als er zoiets groots nieuw uitgerold word, mijn vrouw regelt dit soort zaken maar wat ik er van weet bij ons. Internet stuk sneller en stabiel, tv kijken werkt goed, terugkijken werkt slecht. Voor t bedrijf dus een hele verbetering voor de tv kijkers geen verbetering

(klik om te vergroten)

+2
JappieJo
@mlkvhoudr valt niet tegen. Download houdt hier met 14 op upload nog ff wat trager😓
Glasvezel zitten we op dan ook met smart op te wachten. Glasvezelbuitenaf moet 1600 aansluitkosten hebben, volgens mij was abonnement 54€ tv en internet (150 mbit) incl telefoonaansluiting ex bel kosten 12 ct/min
cjw73
@JappieJo de Fryske marren zeker?
+1
JappieJo
@cjw73 jep
+1
grös
@JappieJo
KPN kan je lijn wel opdraaien, maar zolang dat niet gebeurt blijft ie traag, krijg soms het idee dat ze em express vertragen, maar als alle buren toch op glasvezel gaan, heb je een keer de juiste persoon dan kan ie em zo opdraaien.
Glasvezel moest hier ook 1600 euro kosten+ een duurder abonnement, ik kreeg het idee dat het ons opgedrongen werd, later toen de kabel er overal lag kon het ineens wel per maand betaald, ik noem dat mensen voor gek houden, dan maar geen glasvezel, wat moet je in godsnaam de hele dag downloaden, en Netflix en andere onzin hebben we hier toch geen tijd voor.
+1
JappieJo
@grös abbo is niks duurder bij genoemde snelheden. Alleen de 1600 aansluitkosten komen eroverheen. Kan trouwens ook per maand betalen á 12.78. Dit is geen aflossing dus na 10 jaar geen einde van dit bedrag.
+1
JappieJo
@grös we hebben 4 kleine kinderen, die zullen in de toekomst alleen naar meer Internet nodig zijn.
grös
Quote Reactie van @JappieJo:
Glasvezelbuitenaf

Ik kan nu glasvezel krijgen voor 12,50 per maand, dan word je aangesloten (kabel ligt er al aan de weg), en moet je minimaal een jaar lid blijven.
Er is ook nog 4g en straks 5g.
+3
van Ittersum
@grös het punt is , je hebt amper keuze en eenmaal ingestapt is het varen op de gunsten of lasten van een ander#melkkoe
cjw73
@van Ittersum das ook mijn visie en weinig bekende aanbieders. En het eerste half jaar is alles voor een prikje en daarna de hoofdprijs.
grös
@van Ittersum
Die glasvezeljongens verdienen ook bakken vol geld, stel Bulgaren aan het werk en de hele winter vrolijk glasvezel leggen voor 1600 euro per aansluiting, hier staat om de 50 meter een woning dat kan echt wel uit. Er zit maar 40 meter tussen mijn huis en de kabel, daar ga ik geen 1600 voor betalen.
cjw73
@grös toch is de concurrentie niet erg groot want hier in de gemeente vechten 2 partijen om de aanleg maar prijzen zijn bijna gelijk.
ej-van-de-voort
@grös

Kan natuurlijk niet zien hoe het daar is, maar hier is alles door de een lokale infra aannemer met nederlands personeel gedaan. Die 1600 is voor alles gemiddeld berekend, incl winst natuurlijk. Snap ik ergens ook wel, wij zitten met huis 15 meter van weg af, als de buurman met 150 meter per strekkende meter moest gaan dokken was er waarschijnlijk veel minder aangemeld.
+2
Frans1
Quote Reactie van @grös:
krijg soms het idee dat ze em express vertragen

Dat heb ik dus ook.Wij hebben hier KPN tv internet en telefoon via de telefoonkabel,werkte altijd prima,maar sinds ze met het glasvezel bezig zijn,zijn de filmpjes via internet slechter te bekijken dan voorheen,vind ik wel opmerkelijk. Ik heb me ook niet aangemeld voor glasvezel omdat het allemaal prima werkte,en aansluiten kan evt achteraf ook nog wel, hoewel ik ook nog wel een draadloos alternatief verwacht
Nick83
Quote Reactie van @Frans1:
werkte altijd prima,maar sinds ze met het glasvezel bezig zijn,zijn de filmpjes via internet slechter te bekijken dan voorheen,vind ik wel opmerkelijk

Hier zijn ze ook bezig met glasvezel, maar KPN is daarin niet gemoeid. En dat tot resultaat dat internet via ADSL de laatste jaren steeds sneller word lijkt het wel 😆
+1
mlkvhoudr
@Frans1 ik denk dat dit verkeerde zuinigheid is ik verwacht dat de onderhoud aan de oude koperenleidingen minimaal zal worden vanwege amper meer gebruikt, dan gaat t tzt veel meer kosten om de glasvezel aan te laten leggen. Nu woon jij nog aardig dicht bij bewoond gebied dus misschien valt t mee. Hier moest ongeveer 1 km kabel getrokken worden voor 2 huizen/bedrijven. Dan is 1600 hier voor mijn gevoel niet duur.
mlkvhoudr
@mlkvhoudr en dit speelde ook mee 2 keer inductieschade gehad via telefoonlijn

dfmopglas.nl/35-geen-last-van-blikseminslag/
+1
Frans1
@mlkvhoudr ik verwacht dat er tzt ook wel een draadloze optie beschikbaar komt. Techniek gaat steeds verder
cjw73
@Frans1 zit er aan te komen. 5G internet is tot 100 x sneller dan 4g en 1 gigabyte per seconde is wel haalbaar dus dan valt glasvezel niet meer op.
+1
van Ittersum
@cjw73 en die filosofie deel ik ook, laatste strohalm voordat men erachter komt dat het alternatief al op de stoep staat. Nu zo snel mogelijk handtekeningen verzamelen en misschien de laatsten proberen (a la de krant) met hoge kortingen nog proberen te trekken. Kijk eens wat onbeperkt 4G nu nog maar kost tov jaar geleden, gaat echt hard nu
cjw73
@van Ittersum Ja klopt. Heb ook nog een vaste telefoonlijn, nou ding kan ook wel weg wordt nooit meer gebruikt vanwege onbeperkt bellen via de gsm.
jan w
@van Ittersum
Now, bij ons hebben we ook wel eens 0G
van Ittersum
@jan w ach, wij moesten vroeger eens op de KMA Breda/Prinsenbosch een aanvalsplan maken voor Nederland genaamd W.O verrsie 3.0. Was heel eenvoudig, schakel alle strategische elektriciteitscentrales uit en heel Nederland heeft geen water, gas, stroom en dus geen communicatie(telefoon toen nog) meer. En als klap op de vuurpijl, stroomt de helft van Nederland binnen 48 uur onder water En alle paniek en massa hysterie is compleet.

Kortom: als 1 ding uitvalt zitten we allemaal in hetzelfde schuitje.... zit je daar met je aanbevolen overlevingspakketje te wachten op.....wie eigenlijk? Dan maakt glasvezel en/of wel of geen 5G ook niet meer uit. Tis meer zaak dat , diegene die je voorziet van data enz. blijft bestaan en geen prijsvechter is wat ten koste gaat van de kwaliteit
+1
mlkvhoudr
@Frans1 ook jij mag je eigen fouten maken 😉😁
Frans1
@mlkvhoudr gelukkig dat dat mag,anders was ik geregeld in overtreding😀
+1
Nick83
Quote Reactie van @JappieJo:
valt niet tegen

Nou ik vindt van wel. Hier gewoon ouderwets ADSL en ik heb hogere snelheden. En 2x digitale TV, 7 dagen terug kijken, wat prima werkt.
JappieJo
@Nick83 net wat je gewend went. Ik woon nu sinds december op de boerderij, daarvoor in het dorp daar had ik behoorlijk sneller internet dan nu. We redden ons er nu wel mee maar naar de toekomst toe gaan we het hier niet mee vol houden schat ik in.
JappieJo
@van Ittersum weet niet hoe het bij jullie zit maar hier nu alleen keus uit kpn old skool telefoonlijn.
Glasvezel aanleg kost dan 1malig 1600, en dan is er wel meer keus (5aanbieders).
andrestouwe
@mlkvhoudr Heb ik toch nog een voordeel van "2e rangs pachter zijn"... Moet het zelf dokken, maar ook zelf geregeld. Wat doe je overigens met een ziggo (coax) speedtest op glasvezel? Als dat echt de snelheid is van het Plinq basis abbonement zou ik ze toch eens bellen... Probeer anders deze eens:
speedtest.net/nl/
mlkvhoudr
@andrestouwe gewoon de eerste die ik tegen kwam binnen wifibereik😁

Zal t later nog wel eens proberen met die van jou
mlkvhoudr
@mlkvhoudr de jouwe geeft 50.8 downloadsnelheid aan en 48.9 uploadsnelheid.
+1
pietjepuk
@mlkvhoudr kom niet verder dan 4.8 en 0.55.
cjw73
@pietjepuk dacht altijd dat wij hier in een achter gebleven gebied wonen maar dat valt reuze mee zo te zien. Heb hier met de mobiel al 18 en 20
pietjepuk
@mlkvhoudr wat is daar positief aan. omdat je een plusje geeft. 😬
+1
mlkvhoudr
@pietjepuk het kan alleen maar beter worden 😉 is toch superpositief 😁

Wij zaten met de telefoonlijn aan t einde van de lijn dus hadden toen ook zulke dramatische snelheden
+2
friesboertje
4g buitengebied 35Mbps
+4
Tinus
Zelf een Wi-Fi straalverbinding opzetten kan prima, maar dat is dan wel van punt tot punt en niet om een hele buurt aan te sluiten. Je moet dan natuurlijk wel iemand kennen in het dorp die de zender voor jou draaiende wil en kan houden. Ook moet je kiezen voor professionele apparatuur, aangezien de point-to-point wifi setjes van 2-300 euro van twijfelachtige kwaliteit zijn en voor relatief korte afstanden bedoeld zijn.

Voor 2-3.000 euro kun je een professionele set aanschaffen met 10km bereik en stabiele hardware. Als je dit laat installeren dan ben je ook zo een kleine 500 euro aan installatie-uren kwijt. Je kunt het natuurlijk ook zelf doen.

Ik zou zelf niet snel kiezen voor zo'n oplossing. De terugverdientijd is best lang en je voegt een extra laag van complexiteit toe aan het internet, waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Voor de meeste mensen is het draaiende houden van het wifi netwerk in huis al complex genoeg. Met een straalverbinding heb je er een hobby bij.

Vorige maand staken ze hier met een graafmachine door mijn glasvezel heen, tijdens het vervangen van de waterleiding. Dat is het enige probleem dat ik met glasvezel heb gehad in een jaar tijd. Het was binnen 4 uur weer gelast. Gratis. Die ontzorging is ook wat waard.
+1
Tinus
@Tinus

(klik om te vergroten)

Speedtest via glasvezel
Jannus
@Tinus DAt is knap snel,je pc zou bijna door de kabel gezogen worden met die snelheden
Nick83
Quote Reactie van @Tinus:
straalverbinding

En als dr iemand halverwege een boom tussenin plant, ben je ook klaar met internetten 😁
verbi
Vanaf Donderdag gaan wij op glasvezel van trined geen aansluitkosten maandbedrag 80 euro zit dan wel netflix en alle sport bij (veel formule 1 en voetbal) Basiscprijs is 58 euro voor pc telefoon en tv en in tegenstelling tot gros hebben wij wel tijd om er naar te kijken(of de kinderen)
JappieJo
@verbi de tijd is er hier ook wel alleen de intresse niet
+2
mlkvhoudr
@verbi de was word met netflix opgevouwen dus goed internet is hier onmisbaar
+1
Frans1
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
met netflix

Wat is Netflix 😊
mlkvhoudr
@Frans1 een on demand film en serieskanaal
jan w
Wij hadden hier een isdn-lijn. download 1.5 , upload 0,2 a 0.3.
4G was hier vorig jaar nog niet mogelijk.
Zijn nu bezig met het aanleggen van glasvezel, glasvezel buitenaf.
We zullen zien.
grös
@jan w
Hier op telefoonlijn, zonder isdn, 18 mbps download 2,3 mbps upload.
50 euro per maand vast, telefoon, internet en 2x televisie.
sjuu
Ze zijn nu hier (NH) alle lege hulzen aan het trekken tot in de meterkast voor glasvezel, kost niks. Zie volgend jaar wel eens voor een abonnement.
+1
ej-van-de-voort
Zitten hier ook aan eind van de telefoonlijn. Internet en tv zou elkaar al storen qua data, dus een schotel voor tv gedaan. Abo v kpn voor inet begon jaren terug bij 25, is inmiddels 36, icm tv kom ik dan boven een abo met hogere snelheid bij glasvezel. Wel 1600€ afkopen, alleen doe dat liever dan maandelijks 12,95 betalen, dat word nl ook weer gecorrigeerd met oa inflatie straks.
mlkvhoudr
@ej-van-de-voort hier ook gelijk afgetikt, alsof als er een trekker gekocht moet worden 1600 euro een terzake doend bedrag is dan moet er van alles op wat veeellll meer geld kost voor 300 uur per jaar
van Ittersum
@ej-van-de-voort het grote probleem is , als je eenmaal binnen bent je maandelijks geknipt en geschoren wordt. Kijk eens naar hoe ze bij de krant doen, dit valt toch niet uit te leggen aan de vaste abonnees.
volkskrant.nl/service/… versus

(klik om te vergroten)

"u als trouwe lezer betaald gewoon 9,5 keer zoveel tov een losse lezer
cjw73
@van Ittersum Da's toch wel bekend. Kreeg vanmiddag nog zo'n pak reclame voor glasvezel en die eerste 6 maanden dat gaat wel maar daar na willen ze aan iedereen geld verdienen.
Geloof overigens niet dat de belangstelling groot is gezien het feit dat er minimaal 2 x per week een pak reclame komt.
ej-van-de-voort
@van Ittersum

Daarom heb ik ook eenmalig vastrecht afgekocht. Abonnementen veranderen toch wel, wat ik al meldde, mn internet is ook in 7 jaar tijd 10€ de maand duurder geworden, dat word met gv niet anders, alleen is daar nog de kans dat er meer aanbieders komen dan de 5 nu. Via de lijn worden er straks steeds minder hoe meer er overgaat op gv, dan worden daar de kosten alleen maar nog hoger gok ik.
grös
Quote Reactie van @ej-van-de-voort:
gecorrigeerd met oa inflatie straks

Je kunt die 1600 euro ook ergens anders in investeren, wat geld oplevert, maar ja als je dat geld over hebt, dan heb je in verhouding tot vastrecht in 10 jaar terugverdient.
van Ittersum
@grös je verdient niets , na 10 jaar begint het besparen
jan w
@van Ittersum
Ik reken erop dat we niet meer kwijt zijn dan voorheen. hadden isdn lijn, omdat ze van kpn te lui waren om de bedrijfswoning van een koperdraadje te voorzien.
isdn € 110 a 120 in de 2 maand = 55.=
Alarmlijn 25
internet 40 ( snelheid 1.5 down en 0.2 a 0.3 up)
schotel 20
digitenne kinderen 15

Dus komen nu bijna op de helft uit. ( Ook omdat de alarmlijn van de verzekering ook via glesvezel mag en niet via koperdraadje hoeft) Varkens en pluimveebedrijven moeten voor het alarm veelal wel het koperdraadje houden.

Ze hebben hier toevallig net het glasvezeltje door het buisje geblazen.
van Ittersum
@jan w ik kan me hier de gasaansluiting en rioolaansluiting nog herinneren.

Gas moest kosten in gulden 2500 gulden, werd later toen wij de laatsten waren 350 gulden.

Riool in euro, ik meende 4500 euro, bij verstek hebben ze gezegd: hoeft niet.

Gas hebben we nu genomen, rioolrecht nooit in rekening gebracht...

Kortom, ga je mee in eerste aanleg of wacht je af. Die gok heb ik nu in overweging.
jan w
@van Ittersum
Als je hier richting Winterswijk langs de grens komt is zowel het koperdraadje als de mobiele telefonie waardeloos. Hoorde van een bedrijf, die op advies van de buurman glasvezel had afgewezen, maar door de automatisering het toch nodig bleek te hebben, later € 12000.= moest betalen voor de aanleg. En hier al meerdere gehoord van 5 a 6000 euro.
Ben wat dat betreft misschien wat ouderwets. maar wat vast kan aan een draadje , doe ik dat.
JappieJo
@van Ittersum zit wel iets in qua prijs, paar jaar terug achter Lemmer moesten ze naar ik meen 7250 betalen voor aansluiten. 1600 vind ik persoonlijk een redelijk bedrag waar dus ook de mensen die echt achteraf wonen "maar" 1600 betalen terwijl de werkelijke kosten op plekken vertienvoudigen. Daarom denk ik dat we solidair op dit project moeten instappen.
robbies
Quote Reactie van @jan w:
( Ook omdat de alarmlijn van de verzekering ook via glesvezel mag en niet via koperdraadje hoeft

@jan w hou er wel rekening mee dat de koperen lijn ook de stroomvoorziening is voor je vaste lijn. Valt de stroom uit en heb je een estafettemelder met een accu, dan belt de vaste lijn altijd. Jouw glasvezelnetwerk die draait op 220 doet helemaal niks, ook al geeft je estafettemelder of octalarm wel het signaal.

Je verzekering zal dat niet weten, maar dat is wel de reden dat wij hier een apart alarmnummer hebben. Een enkel uitgaande lijn van een tientje per maand die op het koperen netwerk zit. En die gaat ook nooit van zijn leven weg. Ook al is er een zelfstandig invallende noodaggregaat aanwezig.
Nick83
@robbies Wij hebben hier ADSL van KPN met Experiabox. Bellen gaat over die Experiabox. Ik heb een UPS in de meterkast hangen waar die Experiabox op aangesloten zit. Bij stroomuitval kan het Octalarm gewoon nog bellen.
ej-van-de-voort
@grös

Dan koop ik liever eenmalig af als ik de mogelijkheid heb, de intentie is niet om op korte termijn te verhuizen, en dan is periodiek op lange termijn duurder zoals de feiten nu liggen. Glasv buitenaf blijft vooralsnog netbeheerder en daar zit een ik dacht zweeds bedrijf weer achter, schat niet in dat die snel met kortingen gaan strooien uit coulance oid.
andrestouwe
Het is voor ieder een persoonlijke afweging, als je afstand tot de ADSL centrale niet te groot is en je al enigzins redelijke snelheden haalt, is glasvezel misschien een "luxe"optie. Persoonlijk zaten we hier op 6KM van de centrale, en begon al te juichen als het modem stabiel op 2Mbit bleef. Dit was overigens een adsl abbo naast een analoog telefoon abbo, internetplusbellen klapte er 20x per dag uit. Voor tv zit je dan vast aan Canal Digitaal, en met 2 kids in huis en een voorkeur voor autosport zit je dan al gauw aan een duurder abonnement. Voor het zelfde bedrag (inclusief vastrecht) heb ik nu een alles in 1 abonnement van 200Mbit, inclusief opnemen en ziggo sport. In de 7 maanden dat het hier draait nog geen problemen gehad.

De tv problemen waar je regelmatig mensen over hoort klagen zijn in veel gevallen makkelijk te verklaren. Voor internet en bellen is het simpel, je haalt de stekkers uit je adsl modem en plugt ze in de glasvezel router. "Voor de tv ontvanger moet u even een kabeltje trekken van de router naar de tv"... Dit wordt nogal onderschat. Voor het gemak wordt er snel ff een goedkope cat5e netwerkkabel bij de plaatselijke bouwmarkt gescoord. Om hem in de buurt van de ontvanger te krijgen drukt menigeen de kabel door de electrabuis die toch al richting tv gaat. En daar gaat het fout, stroomkabels naast een standaard cat5e kabel storen het signaal. In zo'n geval moet je een shielded twisted pair kabel gebruiken, die is afgeschermd voor invloeden van buitenaf.

Zelf ben ik zo gek geweest om een week lang in de avonduren mantelbuizen in de kruipruimte e.d. te leggen en oude kabels te vervangen voor cat6e kabels. Dit omdat cat5e officieel maar 100Mbit aan kan.

Een straalverbinding klinkt leuk, maar die is 1 op1. Daarnaast heeft het misschien een redelijke down en upload snelheid, maar de connectie (ping voor de kenners) is dramatisch. Mijn eigen stelregel is bedraad als het kan, draadloos als het moet...

Disclaimer: heb naast agrarische ook nog wat ict papiertjes 😉
ej-van-de-voort
@andrestouwe
Dan ist wel handig als je afscherming in de devices ook goed weggeleid, anders slaat het bij de stekker alsnog naar binnen in de aders😉
andrestouwe
@ej-van-de-voort Kwestie van het juiste materiaal gebruiken. Heb al bij een paar kennissen de kabels vervangen en contacten geplaatst. Problem solved... Overigens willen sommige meegeleverde tv ontvangers nog wel eens bokken als je ze 24/7 aan laat staan.

(klik om te vergroten)

ej-van-de-voort
@andrestouwe

Eens, maar je kunt niet van de gemiddelde persoon verwachten veel kennis van oa emc te hebben😁, dan is alleen een kabeltje niet de oplossing als ergens een serieuze bron zit. Zelfde gedonderjaag bij kasten testen, servoracks of fr’s hebben niet altijd goede geleiding, dan jengel je de volle stoorfreq keihard de afgeschermde kabel door😅
jan w
@ej-van-de-voort
De kans, dat door blikseminslag ( is trouwens weinig tegen bestand ) of inductie ervan , is bij glasvezel nihil. Dat was bij het koperdraadje wel anders.
ej-van-de-voort
@jan w

Klopt, maar dat is een discharge, geen hoogfrequent stoorsignaal
andrestouwe
Quote Reactie van @ej-van-de-voort:
Zelfde gedonderjaag bij kasten testen, servoracks of fr’s hebben niet altijd goede geleiding, dan jengel je de volle stoorfreq keihard de afgeschermde kabel door

@ej-van-de-voort

Denk niet dat je bij de huis tuin en keuken gebruiker tussen de router en tv veel rack's tegenkomt. ...
ej-van-de-voort
@andrestouwe

Nope, in stalinstallaties wel fr’s. Toch zijn er zeker tegenwoordig wel huishoudelijke apparaten te vinden met storingen, al zijn die vaak minder ‘heftig’ dan wat een drive uit tuft😅
moduulbouw
Altijd voor de vaste glasvezel lijn gaan! beter, snel, stabieler en op de lange termijn goedkoper.

Het is te vergelijken met je telefoon. Mobiel bellen gaat prima, vaste lijn is beter.
grös
@moduulbouw
Ik heb 4 jaar terug getekend voor glasvezel bij Plinq, inclusief abonnement van 60e / maand ofzo.
Zou dan gratis aangelegd worden, is allemaal niks van gekomen, en toen waren er ineens 2 aanbieders, die mekaar uit de markt vochten, eentje zou sowieso aanleggen, maximaal 1600 euro en bij genoeg deelname 1200 euro, nou het is gewoon 1600 geworden. En achteraf stuurden ze aan de niet aanmelders een brief, van je kunt ook nog wel meedoen voor 12,50 per maand, misschien doe ik dat wel een keer, dan leggen ze em gratis naar je huis, maar zit eerst ook nog aan jaar m'n telefoonabonnement van 50e/maand vast.
moduulbouw
@grös Hier in de achterhoek is het ook zo ongeveer gegaan. 1200/1600 in één keer aftikken en daarna een abonnement naar keus of je betaald levenslang 10/20 euro extra in de maand voor het "vaste" recht.

Ik snap dat oudere mensen het als onzin kunnen ervaren want "mijn telefoon/tv doet het toch" maar glasvezel is de toekomst, zeker als bedrijf moet je deze kans niet willen missen.
jan w
@moduulbouw
Voor ouderen liggen er mogelijkheden op het gebied van de gezondheidszorg
grös
Quote Reactie van @jan w:
Voor ouderen liggen er mogelijkheden op het gebied van de gezondheidszorg

Wat mag dat in godsnaam wezen, komen de pilletjes door de glasvezellijn binnen?
van Ittersum
@grös hahahaha, idd blijft knap en tegelijk grappig hoe ze verbanden proberen te leggen die er niet zijn. Zonder glasvezel ga je niet oud worden.....😂
jan w
@van Ittersum
Denk er nog maar eens over na!!!
Het is natuurlijk niet alleen glasvezel, maar het hele internet gebeuren.
Mijn dochter werkt bij een softwarebedrijf, die o.a. applicatie's maakt voor de zorg.
Er wordt verwacht dat de ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen. Een paar voorbeelden.
zorg en videobellen. automatisch doorsturen van bv bloedsuiker, bloeddruktesten bewegingsmelders en zo zijn er nog wel meer en er komen er ook nog veel meer.
mlkvhoudr
@grös techniek gaat wel door hoor

kpn.com/zakelijk/blog/…
tok achterhoek
@moduulbouw Daar kwam toch nog een ontvanger bij die 1600, a 300?
cjw73
@moduulbouw hoezo is vaste lijn beter. Gebruik hem nooit.
moduulbouw
@cjw73 straal verbinding kun je vergelijken met wifi. 9 van de 10 keer doet de wifi het. Maar een computer / tv / telefoon aan de vaste lijn hangen is sneller, stabielere en betrouwbaarder.
cjw73
@moduulbouw verkoop je glasvezel ofzo? De tijd van vaste lijn is verleden tijd
moduulbouw
@cjw73 Nee Koematrassen, Maar heb wel ervaring met ADSL, straalverbinding en nu glasvezel
Nick83
@cjw73 Is helemaal geen verleden tijd. Niks beter als een kabeltje. Probeer maar eens interactive TV draadloos. Dat is een drama. Ze zijn nu bezig met 5G, dat is beter zeggen ze. Maar om ook daadwerkelijk dat betere te benutten moet om de 250 meter een ontvanger hangen. Zie jij het al gebeuren? Wat een lachertje.
+1
cjw73
@Nick83 heb hier ook interactieve tv via Wi-Fi niks loos.
Nick83
@cjw73 Maar het komt wel je huis binnen via een kabeltje. En bij jou werkt het, maar als je midden in de nieuwbouw zit met nog 20 andere wifi netwerken in de lucht kun je het wel vergeten.
+1
cjw73
@Nick83 ja het komt via de telefoonlijn binnen. Heb het bij mijn moeder net zo aangelegd en die zit midden in het dorp. De andere wifi signalen kun je wel blokkeren
grös
Quote Reactie van @van Ittersum:
@jan w ik kan me hier de gasaansluiting en rioolaansluiting nog herinneren.Gas moest kosten in gulden 2500 gulden, werd later toen wij de laatsten waren 350 gulden.Riool in euro, ik meende 4500 euro, bij verstek hebben ze gezegd: hoeft niet.Gas hebben we nu genomen, rioolrecht nooit in rekening gebracht...Kortom, ga je mee in eerste aanleg of wacht je af. Die gok heb ik nu in overweging.

Dus gewoon even afwachten en we kunnen voor een prikkie instappen!
JappieJo
Mooi op glasvezel hebben de offertes ook wat sneller binnen😉
+1
JappieJo
ninefornews.nl/geneve-verboden-5g-masten/…
Je zal maar op 5g gokken en de glasvezel links hebben gelaten...
van Ittersum
Voor de prikkers in deze buurt: op naar optie 2 voor 15/7 aanmelden

(klik om te vergroten)

+1
JappieJo
@van Ittersum jullie buurgemeente (de mijne) heeft het wel gehaald met 55% (DFM)
mlkvhoudr
@JappieJo zijn er toch nog slimme friezen 😉
bonsjoer
@JappieJo Buitengebied in De Fryske Marren ,wordt niet door DFM aangelegd , maar door Glasvezelbuitenaf, DFM doet alleen de 'witte' adressen, lees binnen de bebouwde kom,., deze hebben op een enkele uitzondering na al 'snel ' internet via Ziggo en ? of KPN., snap dan ook niet dat mensen in de bebouwde kom gaan betalen voor een aansluiting. Vaak ligt een evt trage snelheid aan hele andere dingen maar krijgt het netwerk de 'schuld'. Zonde dat Kabelnoord hier SWF niet gaat aanleggen door de 2 strijd. Jammer dat ze SWF niet op kunnen delen., aardig wat gebieden zaten ze boven de 60 %, andere delen juist weer veel te weinig. Bij Glasvezelbuitenaf heb ik in elk geen goed gevoel , Google maar eens op Glasvezelbuitenaf.. problemen...., hier gaan we vooralsnog ons niet voor de '2e kans' aanmelden.
JappieJo
@bonsjoer klopt, maar je kan ook op kabelnoord googlen en recensies bekijken.
Glasvezelbuitenaf kun je je vraagtekens bij zetten. Maar feit is dat deze aanleggen ipv kabelnoord. Half jaar terug woonde ik nog in het dorp met ziggo kabel. Was snel zat. Nu in het buitengebied traag zat😅. Betaal nu straks per maand net zoveel glasvezel als nu aan kpn. Internet in theorie 10 maal sneller. Alleen aansluitkosten komen erover heen (1600)
bonsjoer
@JappieJo Bij Glasvezelbuitenaf lees ik net iets te vaak dat de aanleg chaotisch verloopt en dat het contract éénzijdig gewijzigd wordt, lees duurder, vooral bij onrendabele lastig aan te sluiten adressen qua ligging. Verder kun je op hun 'open ' netwerk uit 5 providers kiezen, waarvan 3 van hunzelf, verder 1 zakelijke, en online ( CanalDigitaal, die lang te koop heeft gestaan. ) , nog los van dat het hun uiteraard vrij staat om prijzen te verhogen., de eigenaar is een investeringsmaatschappij die voor lijkt mij voor max rendament gaat.. het is dan slikken, of terug naar je armoedige koperlijntje. De dorpen hebben wat dat betreft via DFM meer bescherming, en kunnen altijd terug naar hun Ziggo/KPN lijn
Maargoed, ik hoop oprecht voor jou dat ik't mis heb en dat je straks tevreden klant bent van hun., want zoals je al zegt, de situatie is nou éénmaal zo, de mensen gekozen hebben voor Glasvezelbuiten ipv K Noord.
van Ittersum
@bonsjoer ligt even wat idioter. Buiten uw feiten die kloppen heeft de gemeente sudwestfryslan hier de verkeerde voorwaarden geschapen. Ze hadden eerst moeten inventariseren wie wil wel glasvezel en wie niet en met dit mandje de glasvezel bedrijven moeten benaderen en daarna pas de providers. Nu zat je in padstelling. Nu wil de burger wel glasvezel maar was te bang om de verkeerde glasvezel bedrijf te kiezen.

Stel dat de deelname 80% was van alle adressen die mee konden doen en kabelNoord had een ondergrens van 60% over alle adressen. Dus dan moest dus 72% van alle adressen meedoen. Bij die andere lag dat op 50% en dat geeft 60% deelname over ALLE adressen. Kortom, dat kabelNoord het niet zou worden stond bijna vast en helemaal toen ze uit "paniek" hun sluitingsdatum naar voren gingen halen. Ze hadden beter kunnen wachten , indien die andere het niet zou halen hadden de burgers nog tijd om massaal over te stappen naar kabelNoord omdat die sluitingsdatum later lag.. nu afwachten wanneer de schop in de grond gaat, kabelNoord had de vergunningen rond had ik begrepen en die andere moet het hele traject nog af.

De gemeente had dit anders moeten regisseren
bonsjoer
@van Ittersum Staat de gemeente hier niet geheel los van ? vlgs mij had de provincie Fryslan na jaren van gesteggel , juridische bezwaren, staatssteun voorwaarden, mededinging etc eindelijk een sluitende tender uitgeschreven om alle onrendabele adressen in't buitengebied aan te sluiten voor 1 vastgesteld bedrag ( wat ook niet geïndexeerd mag worden ) Kabelnoord heeft deze 'gewonnen'.,, helaas mengde Glasvezel/DMF zich daarna met een succesvol gelikt verhaal.., Dorpsbelangen , de LC die op mij ook niet echt onpartijdig overkwam., met als toppunt nog'n belachelijk ingezonden stuk in de LC .., massa's post waar iedereen gek / murf van werd , magoed we zullen zien of Glas/DMF op 50 % komt.., zo niet, dan is er toch nog'n kans dat Kabelnoord een 2e poging doet, hopelijk met een effectievere werving.
van Ittersum
@bonsjoer moge duidelijk zijn dat het verdienmodel énorm is gezien het aantal folders, bijeenkomsten enz enz. En ja, ik krijg ook de indruk dat niet iedereen onpartijdig was.
bio boer
@van Ittersum toch heb ik mij vanmorgen aangemeld is toch wel mooi voor de toekomst we zullen toch steets meer van het internet gaan vragen
bonsjoer
@bio boer Mocht't doorgaan dan blijf ik er'n vieze smaak aan overhouden, aan de manier waarop het gegaan is., , mensen zich zo makkelijk laten overtuigen/tekenen dan doel ik met name op de mensen in de dorpen. Op de facebooksite GlasvezelSWF worden stelselmatig berichten van mensen verwijderd die duidelijk uitéénzetten waarom het onzinnig is om deel te nemen., maar we zullen 't woensdag weten.
bio boer
@bonsjoer snap sws niet warom de provincie/het rijk dit ook niet regeld dat idereen gewoon aansluiting krijgt met eventuele bijdrage 1600 euro kan mij niks schelen vind het nog koopje als je ziet hoe afgelegen ik hier zit en vooral mijn vader is grote stop vooruit waar ik al jaren op zit tewachten daar heb ik best wat voor over duurde mij allemaal al veelste lang als je nieuw huis bouwt moet je ook aansluit kosten betalen voor stroom water en gas als je dat nog hebt
van Ittersum
@bio boer tis jammer dat glasvezel niet als primaire nutsvoorziening wordt gezien dan was de hele aanbesteding heel anders gelopen
bio boer
@van Ittersum ja maar politiek heeft niet zo veel met het buitengebied plateland en boeren dat weten we inmidels wel
van Ittersum
@bio boer ik zie hierin het directe verband niet 1,2,3 maar oké het zou kunnen. Het ging mij erom dat zoals eerder gezegd dat de regie beter had gekund maar dat kon niet omdat er een vrije marktwerking van toepassing is
bonsjoer
@JappieJo Hopelijk hebben ze jou niet blij gemaakt met een dooie mus.. facebook.com/glasvezelweb/
+1
garriet vant pad
Na wat aanloopproblemen draait hier glasvezel top en dat voor nog geen 60 euro in de maand incl 2 tv ontvangers

(klik om te vergroten)

bio boer
@garriet vant pad is toch wel een verschil 😅 maar heb mij wel aangemeld voor glasvezel ook al kun je 4g modem glas is altijd nog sneller

(klik om te vergroten)

pietjepuk
@bio boer Heb hier een 4g modem gekregen. Ben van 5 a 6 mbps naar ruim 30 mbps gegaan. Maar om nu te zeggen dat mijn internet zoveel sneller geworden is. Filmpjes kijken gaat wel iets vlotter. eerst moest je wel eens wachten omdat het moest laden.
bio boer
@pietjepuk mijn ouder zitten paar km verder op daar hadden ze 0.5 mb die hebben ook 4g modem halen daar nu 25 mb per seconde kunnen er geen tv mee kijken dat wil kpn niet 🤔
pietjepuk
@bio boer Dat vertelde Kpn hier ook. Tv gaat alleen via de kabel. De computer gaat ook via de kabel. Is deze verbinding niet toereikend dan pakt hij 4 g bij. De 2 de tv werkt via digitene. omdat twee tv s via de kabel niet ging.
van Ittersum
@pietjepuk de kabel naar je huis is de remmende factor(trechter) . De computer, de server, de aanbieders van data iedereen kan het snelle aan en verwachten ook dat jij het ook kan binnen halen. Maar ja als alles door dat ene kabeltje moet....heb je alles daarom heen niet veel aan. Een soort max Verstappen auto in de straten van Venetië, mooie auto maar je hebt daar heb niets aan die wagen.
JappieJo
@bio boer

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden automatisering , glasvezel en straalverbinding geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!