Jonathan geeft invulling aan de nieuwe visie van lnv



Originele beschrijving

Het is een spannende week voor veehouders in Nederland. Een congres van dierenactivisten afgelopen weekend in Amsterdam leidde tot een bezetting bij een varkensboer in Boxtel. Varkensboeren Willy Vos en Theo Vernooij zijn niet te spreken over dit soort acties zijn bang dat hun bedrijven weer belaagd worden.‘Meat the Victims’-actievoerders Jonathan en Alix schuiven aan om te vertellen over het belang van dit soort acties in Nederland.Ze gaan vanavond bij PAUW met elkaar in debat.

Deel dit topic

Reacties

+2
christo2.0
Het is toch wel frappant om te zien dat Jonathan precies dat verwoordt wat in de nieuwe visie van lnv staat. We moeten toe naar een consumptie van plantaardige eiwitten. Zal hij meegeholpen hebben aan de ontwikkeling van de visie? Ik houdt mijn hart vast hoe lnv de productie van dierlijke producten de kop nog meer in gaat drukken. De eerste stevige signalen hebben we al gehad.
De nertsenhouders zijn met behulp van de rechterlijke macht en beide kamers begraven.
De melkveesector zwaar gedupeerd door een dramatisch ingevoerd fosfaatrechtenstelsel.
Bijna elke kamerbrief wordt aangevuld met een waarschijnlijk verder benodigde sanering van de veestapel.
Er staat een stevige koude sanering gepland voor de varkenshouderij.
Ik denk dan vaak aan de slogan in het spotje over huiselijk geweld. Politici denken aan hun opa of oma die boer was.
robbies
@christo2.0 jouw 2.0 versie is niet echt een verbetering. Waar zie jij nu weer een link tussen dit volk en het ministerie?
+1
christo2.0
@robbies Wat vond je beter aan de eerste versie? Die is hier helaas niet meer welkom. De overeenkomst is een verandering die nodig zou zijn naar een samenleving waarin minder dierlijke eiwitten geconsumeerd worden. Onderbouwd met rapporten die achteraf door STAF nogal stevig bij de makers onder de neus gedrukt zijn. Daarna zijn de rapporten gerectificeerd. Lnv is nog steeds een beetje vergeten om het ''voortschrijdende inzicht'' te verwerken in de visie.
Melkboer16
Tenenkrommend wat een arrogant volk!
+1
christo2.0
@Melkboer16 Jij bent ook op het ministerie geweest?
Melkboer16
@christo2.0 ik heb het over die 2 activisten! Denk toch dat ze met deze actie hun hand hebben overspeeld
+3
christo2.0
@Melkboer16 Zelfde pluimage is ook bij lnv en bij rvo geinfiltreerd.
+3
Kempenaar
@christo2.0 en nog erger we hebben ze ook bij rfc binnengehaald
+2
christo2.0
@Kempenaar Niet we, maar iemand zonder enig boerengevoel.
Erco
Kempenaar
@Erco denk dat er ondertussen al meer binnengewandeld zijn
cowboys
@Kempenaar en niet alleen bij RFC .
cowboys
@cowboys ze worden overal binnen gehaald nzo zuivel nl qlip noem maar op.
Kempenaar
@cowboys ja klopt maar rfc is op papier van de leden melkveehouders 😉
+1
christo2.0
@christo2.0 Afgelopen week ook nog een pbl--er gezegd dat ie over 20 jaar hier zelf de weilanden kaal kan grazen wegens gebrek aan jonge melkveehouders. Vond ie een beetje overdreven. Ik denk dan: dat doen jullie zelf ook; overdrijven.
Greetje
En ondertussen de zogenaamde "vleesvervangers" invliegen vanuit de derde wereld waar ze onder erbarmelijke omstandigheden geteeld worden.

Het is net als met textiel en leer en straks ook bont, het moet gewoon uit het zicht van de verwende westerling, maar er verandert verder niks!
+1
bertusdebeer
Jonathan is een verwende klootzak een lul
CorP
Wel typisch, dat de varkenshouders met volledige naam genoemd worden, en de kindertjes aan de overkant hebben alleen een voornaam.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schuiven , dierenactivisten , lnv , veehouders , varkensboeren , amsterdam , acties en vos geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0