Friesland Campina uit het dal!

lc.nl/friesland/…

Deel dit topic

hans1980

Laatste  |  

Reacties

Duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus het duurt ff , maar dan komt de waarheid boven tafel.
Melkboer16
Het eerste halfjaar is bijna om!
Wat kan ik dan eind augustus bijschrijven aan interim-prestatietoeslag!
Want laten we wel wezen we zijn het allemaal nodig!!
+2
christo2.0
Ik denk dat het nep nieuws is. Of hebben ze een financiele injectie van de nieuwe partner gehad?
Uit het dal? dat weet je pas achteraf.
cjw73
Net weer een onderdeel verkocht zeker.
Kunnen ze weer even vooruit.😭😭
+2
diezel
Quote Reactie van @cjw73:
Kunnen ze weer even vooruit.

Even?
Het gaat daar bij die haatbaarden in Pakistan anders ook hard hoor. Pff.
Een € 0,25 lopend ½-jaar. ( maal 380 miljoen...…..)

(klik om te vergroten)

+11
van Ittersum
Zware dag dus voor de eeuwige pessimisten hier, het zal toch niet waar zijn!!!. Stel je eens voor, gaat hun doemdenken, gelukkig hebben ze nog genoeg pijlers om tegenaan te mekkeren nl. Rabo, LTO, overheid, de hele maatschappij, enz enz. Keuze blijft dus reuze!

Over een paar maand komen de halfjaarcijfers wel, spaar je energie dus maar😉 het komt vanzelfs wel goed , oorlog is nog niet voorbij. 🤣

Goede zomer een ieder toegewenst. Vierde onlangs mijn 30 jaar boer zijn, rode draad blijft in die 30 jaar: het komt altijd anders, berg lijkt aan de voet steeds steiler en hoger maar eenmaal beklommen : toch weer genieten wat we dan bereikt hebben.

Mvg
christo2.0
@van Ittersum Blijf vooral genieten. Dat is het beste wat je kan overkomen. Geniet ook van het schreeuwende gebrek aan jonge boeren. Ergens klopt er iets niet wanneer je deze zinnen combineert.
Gisteren heb ik een ambtenaar op het ministerie aangegeven dat als ze zo doorgaan het niet eens zo lang duurt dat de westerlingen net als in de hongerwinter deze kant op komen en dan zelf maar de weilanden kaal moeten grazen. Er is geen jonge boer die dan nog koeien wil houden onder het linkse regiem. ''Dat zou nog wel meevallen" zei de iets wat zwaarlijvige goedverdienende man die tot het regiem behoort.
van Ittersum
@christo2.0 1989 was dit verhaal er ook al.... Het principe van dit alles is al die jaren niet veranderd hoor, dus wat is het probleem nu dan.

En dat de aarde plat zou kunnen zijn (ik combineert je andere topic ook maar even) is dat nieuw? Sinds Herodotes of later Pythagoras trekken mensen deze aanname dat de aardbol rond is ook in twijfel . Dat er nu iemand de wereld rond(!) vliegt om te vertellen dat de aarde plat is, is dat nieuw dan?
BertK
@van Ittersum De aarde is rond, net als een pannekoek (Finkers)!
Waldboerke
@christo2.0 ongelijk heb je zeker niet, echter ik kan me best voorstellen dat niet iedereen met de ongemakkelijke waarheid alle dagen even goed kan omgaan. Veel mensen hopen op.. (vul maar in) maar helaas: hoop is slechts uitgestelde teleurstelling..
christo2.0
@Waldboerke Makkelijk leven is de mooiste manier. Probeer wel de werkelijkheid mee te nemen wanneer je over de toekomst van je bedrijf na denkt. De banken lenen het je graag.
hans1980
@christo2.0 elke bank?
christo2.0
@hans1980 Dat moet je ze vragen.
+1
Achso
@van Ittersum Volgens jouw relativerings theorie was er helemaal geen dal... Hoe kunnen ze er dan nu bijna uit zijn?
christo2.0
@Achso Super optimisten ontkennen het ontstaan van een dal. Laatst nog een artikel gelezen over een geleerde meneer die de wereld over gaat met het verhaal dat de aarde echt plat is. Zo is er altijd wel wat.
cjw73
@christo2.0 dat is hij toch ook. Anders vallen we er af.😉😉😉
Achso
@christo2.0 Ik snap niet zo veel.. Maar een cooperatie ‚is bijna uit het dal‘ wat er niet was, maar de eigenaren vallen bijna om, omdat ze waarschijnlijk nog eens 10% van hun eigendom wordt afgestolen.. Applaus..
+1
buorman
Quote Reactie van @Achso:
omdat ze waarschijnlijk nog eens 10% van hun eigendom wordt afgestolen.. Applaus..

Jou eigendom bestaat enkel uit hetgeen je om niet hebt gekregen op 2/7/15 omdat de sector iets te ambitieus was na het afschaffen van het mq?
Dan mag je ''de grote groeiers'' wel dankbaar zijn, heb je meer over gehouden aan hun ambitie dan aan eigen geploeter.
+1
Achso
@buorman aan dat quotum zitten geen koeien vast? Of melk productie maar laten zakken dat je de dames mag houden maar geen geld hebt om de supermarkt te gaan? Nederland is groot geworden door de zgn ‚grote groeiers‘. Anders wat Rotterdam nu niet wat het is, Schiphol evenmin. Ik snap niet dat de sector zich zo laat verdelen. Grote groeiers, kleine groeiers, megastallen, plofmelk. Geweldige politieke verdeel en heers... Maar: EU en banken geven MHP wel 600 miljoen credit ( dat bedrijf heeft 60% van alle kippen in Ukraine in handen), heeft nog nooit van dierwelzijn, legbatterijen of langzaam groeiende kip gehoord. Om dat een beetje te verdoezelen kopen ze een of andere failliete Sloveense Toko om makkelijker de EU markt op te kunnen. DAT is een grote groeier! Afgelopen week de idioterie in Boxtel, waar gaat dat over man? Maar wel wijzen naar iemand die 10 koeien meer houdt, omdat het moet of omdat hij/zij dat leuk vindt. Relativeren is 1 ding, maar hier heb ik dan toch een ander woord voor: onnozel of behoorlijk naief.
buorman
Quote Reactie van @Achso:
aan dat quotum zitten geen koeien vast?

Zeker wel, en die zijn momenteel ook duur zat.
Maar 7/8000 euro zal wel wat te veel gevraagd zijn.
En jij had het over 10% van je eigendom, dat dat hele fosfaatgebeuren 1 grote gekte is zijn we het allang over eens.
Ik blijf erbij; ze hadden heel die gekte niet uit moeten vinden, had de markt het allang opgelost
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @buorman:
ze hadden heel die gekte niet uit moeten vinden, had de markt het allang opgelost

Maar dan had de markt het opgelost doordat de "verkeerde" koppen waren gaan rollen. Hoeveel dikke vingers denk je dat de RABO in deze materie heeft? En waarom zit de RABO bij elke vorm van toekomstig (wan)beleid aan tafel denk je??
pieta
@buorman Scherp opgemerkt! 😁
+3
van Ittersum
@Achso waar staat dat dat ik dat beweer, maar dat eeuwige negatieve stemming hier. Hier wordt elke willekeurige en niet relevante spriet als "bewijs" gebruikt van zie wel.... Blijf toch lekker bij of ga terug naar de kern , je gezin, je werk en hou hier elkaar "zwaktes" toch niet zo in stand. Die verschrikkelijke doemdenkerij. In de politiek zie je dat ook Wilders was er nu is er een tweede Wilders opgestaan genaamd Baudet, hetzelfde verhaal, uit negatieve denkwijzen mensen bang maken. Dikke pluim voor Rutte nu door alleen met Baudet face to face met hem in discussie te willen gaan en niet via Facebook of wat dan ook. Wordt tijd dat de stemmers (ook) hier inzien dat zonder hulplijntjes Baudet echt werkelijk niets voorsteld en constant in herhaling valt maar geen helicoptervieuw bezit om een land te leiden. Achter de komma is het makkelijk scoren en te beïnvloeden, om het groter geheel te veranderen of te wijzigen heb je andere denkwijzen nodig, nadeel is wel dat dit altijd met compromissen en traag gaat.

Ik relativeer niets, ik ben wel realistisch, zit dicht bij elkaar
+5
Achso
@van Ittersum vanuit de realisme sfeer: Nederlandse huishoudens gaan er alleen maar op achteruit (doordat oa ook de vakbonden minder invloed hebben)we hebben een hele generatie met 10duizenden euro‘s studieschuld opgezadeld, belastingen zijn bizar hoog, maar ouderen kunnen we niet verzorgen, de landbouw snakt naar adem. En dus Rutte een veer??? Deze zaken zijn toch behoorlijk voor de komma. Nu kun je terug gaan naar de basis en de samenleving buiten sluiten, dat is prima, maar dit heeft 0,0 te maken met pessimisme/optimisme, maar alles met kop in het zand. Als je doet wat je deed, krijg je wat je had. Als dat goed genoeg is voor je is, prima. Anders zal men toch echt eens de barricades op moeten.
buorman
Quote Reactie van @Achso:

''Anders zal men toch echt eens de barricades op moeten.''

''(doordat oa ook de vakbonden minder invloed hebben)''

Tsja, ??????????????????
+1
Teunis D
@Achso En dan staat Nederland ook nog 18de in de lijst met het hoogste BBP van de wereld. Hoe ellendig moet het dan wel niet zijn in andere landen? Oja, en de jeugd was in Nederland ook het gelukkigste ter wereld. Beroerd leven hier...
Achso
@Teunis D Wat heeft een BNP te maken met besteedbaar inkomen? En hoe gaat de gelukkige jeugd, straks hun studie geld terug betalen? Een hypotheek krijgen zal nog wel niet zo makkelijk worden..En als de gelukkige jeugd ook nog eens ouder wordt zonder pensioen zijn ze helemaal blij
+2
buorman
Quote Reactie van @Achso:
En hoe gaat de gelukkige jeugd, straks hun studie geld terug betalen?

Net als iedereen die investeert om vooruit te komen; van de extra cashflow die je genereert door te investeren.
Als de jongens en meisjes die op kosten van de belastingbetaler hun bull hebben, komen ze te werken op plekken waar ze significant meer en gemakkelijker verdienen dan Jan ..., en gaan ze vanachter 1 of ander bureau bepalen wat wij/Jan ... moet doen en voor welke prijs.
Toekomstige studenten die twijfelen of ze wel de kwaliteiten hebben om in hun loopbaan de investering terug te verdienen met een behoorlijke plus, moeten mss maar niet gaan studeren.
Vakkenvullers, stratenmakers enz zijn nog steeds nodig, en van onder aan beginnen is nog nooit 1 minder geworden.
+1
Achso
@buorman oh, ik dacht dat Nederland zo‘n superland was. Jouw bull is anders ook betaald door de belasting betaler. Dat terzijde. Moet je met je ‚bull‘ wel inderdaad de extra cash flow genereren en met belastingen die zo‘n beetje op 70% liggen wordt dat nog wat lastig. Maar leve de vooruitgang in Nederland. Ik kan de verbeteringen niet echt vinden.
+2
buorman
@Achso
Mijn bull is het diploma van de lagere landbouwschool, en mijn boterham heb ik altijd verdient met de handjes.
Achso
@buorman en de leraren stonden voor de hobby voor de klas..
buorman
@Achso
Nee, voor een salaris dat aanzienlijk beter was dan dat van de boeren en arbeiders , maar ja zij hadden gestudeerd he
Achso
@buorman dat is nu dan wel zo‘n beetje andersom.. Zoals gezegd: geweldige vooruitgang in NL..
buorman
@Achso
Vertel; de boeren verdienen tegenwoordig grof geld?
Achso
@buorman nee,maar zo zoetjes aan een verpleegster of leraar niet veel meer..
buorman
@Achso
Is dat zo?
Heb in beide sectoren wel familie werkzaam, hoor ze niet klagen over het salaris, wel over de toegenomen bureaucratie.
ej-van-de-voort
@van Ittersum debat op tv incl regie en klapvee is zeker zonder hulplijntjes😂😂 1:1 zonder publiek, autocue en met enkel debatleider is fair, al het andere is na de sneer van rutte afgelopen week een schraal vernis van lef. Al zullen verstokte vvd’ers dat blijven ontkennen👌🏻
+2
Jan S
@van Ittersum Er is een mogelijkheid uw oogkleppen af te zetten. Natuurlijk het is heerlijk om te fantaseren en wensdenken over de hemel op aarde. Vanzelfsprekend helpen de Rabobank RFC en WNF u graag een handje. Maar is wel vervelend wakker te worden en te ontwaken in een nachtmerrie.

Daarom zou het nuttig kunnen zijn om ook de andere kant van de medaille eens te bekijken.
In dit artikel wordt u dat heel stapsgewijs uitgelegd, zodat u niet in shock raakt.
interessantetijden.nl/2019/05/…

Vanzelfsprekend kan ik begrijpen als u geen behoefte hebt om uit uw wensdroom te ontwaken. Dan loopt u toch gewoon de polonaise tot de muziek stopt. Wat ik wel vervelend vind dat u ondanks u weigering om u te verplaatsen in andermans denkwereld, deze lieden wel te verketteren als eeuwige pessimisten. Ik ga u hier ook niet uit maken voor een goedgelovige idioot, die alle mooie praatjes klakkeloos gelooft zolang ze maar een heerlijke nieuwe groene wereld beloven. Nee zoiets zou ik nooit doen.
Twentsch Land
Midden in de wandelgroep blijven wandelen ( ook wanneer de route op dat moment iets minder leuk is ) brengt je verder dan voor of achterop lopen want die vallen doorgaans het snelst af.

@Jan S
Jan S
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Midden in de wandelgroep blijven wandelen ( ook wanneer de route op dat moment iets minder leuk is ) brengt je verder dan voor of achterop lopen want die vallen doorgaans het snelst af.

In een oorlog wordt iedereen getroffen. Die oorlog moet je voorkomen door juist de mensen die oorlog zoeken te ontmaskeren. Want het zijn altijd de "oorlogzoekers" die over de rug van het voetvolk hun pure eigen belang nastreven. Helaas dat zien de voorlopers wel, maar de kudde blijft schaapachtig door marcheren net zo lang tot ze zelf in de vuurlinie staan. Dan is het kwaad al geschied.
+1
putjesschepper
@Jan S mooi omschreven
Frans Z.
@Jan S Ik mag van Ittersum wel .
Jan S
@Frans Z. @van Ittersum is vast een aardige man, maar de denkbeelden die hij er na houdt of beter de denkbeelden die hij na papegaaid ben ik geen liefhebber van.
Frans Z.
@Jan S Jij weet t.
Jan S
Quote Reactie van @Frans Z.:
Jij weet t.

Dat zou jij ook kunnen als je zou informeren.
+1
Frans Z.
@Jan S Zo positief als van Ittersum het ziet,zo negatief zie jij het.
Jan S
Quote Reactie van @Frans Z.:
Zo positief als van Ittersum het ziet,zo negatief zie jij het.

Als je weet hoe de hazen lopen is er ook geen enkele reden om positief te zijn. Helaas weigeren veel mensen categorisch om zaken ook van de andere kant, zeg maar wat objectiever, te bekijken of zich daar in te verdiepen. Vaak om dat die kant, ongeacht of het waar is of niet, niet in hun beeld van de werkelijkheid past. Dat noemen we ook wel cognitieve dissonantie.
Maar gelukkig ben jij niet bevooroordeeld en altijd op zoek naar de zaken die je nog niet kent/weet. Dus zou ik zeggen lees dit artikel eens.
interessantetijden.nl/2019/05/…
Mocht je het interessant vinden dan is dit misschien ook wel wat: interessantetijden.nl/2019/05/…
+1
m uut m
@Jan S
Volgens mij ben jij die haas die in het licht van de koplampen loopt.
Jan S
Quote Reactie van @m uut m:
Volgens mij ben jij die haas die in het licht van de koplampen loopt.

Verbaasd me niets dat jij dat vindt. Maar heb jij daar ook argumenten voor? Of hou je er "gewoon" een andere mening op na die je liever niet ter discussie stelt?
weurding
@m uut m als je maar op tijd bukt
Frans Z.
@Jan S Als de hemel valt,zijn we allemaal dood.
+3
Jan S
Quote Reactie van @Frans Z.:
Als de hemel valt,zijn we allemaal dood.

Als de hemel valt hebben we een hemel op aarde, toch? Hoezo ben ik een negatieve pessimist.
dewittemotor
Een voordeel aan een extra P korting. RFC hoeft dan geen nieuwe fabriek meer te bouwen
familie pelle
Kan iemand dit copy-pasten? Heb geen account namelijk.
Brutus64
Er staat eigenlijk niks geen nieuws in, Keurtjes is erg enthousiast over de nieuwe stappen, en verder zegt hij dat de eerste spijt optanten zich al gemeld hebben om terug te komen, wat niet mogelijk is voegt hij er snel aan toe, hij heeft daar veel plezier in zo te lezen.
Ik geloof daar niet veel van, de AWARE gangers weten dat dat niet mogenlijk is, bovendien moeten ze de oprot premie dan ook terug betalen.
+2
cjw73
@Brutus64 ik weet er wel 1 en heb hem nog gewaarschuwd. Maar hij was doodsbang voor de 10 cent regeling die er mogelijk zou komen omdat hij in maatschap ging met een collega boer. Heb nog gezegd kijk het een jaartje aan.
+1
Melkboer16
@cjw73 als van Weeperen terugkijkt heeft ie denk ik ook al spijt! In alle eerlijkheid verwacht ik van die familie wel een eerlijk verhaal binnen een aantal jaren!
In het zuiden is ook ooit zo’n nog grotere jongen weggegaan en na vele omzwervingen zitten ze nu bij DOC en zijn ze eigendom van een of andere geldschieter!
Wat zijn al die overstappers er de afgelopen jaren nou eigenlijk mee opgeschoten??
+2
hans1980
@cjw73 die 10 cent regeling was en is ook ongelofelijk oneerlijk en on-coöperatief
Snap dan wel dat je met grote plannen uitwijkt naar bv. A-ware
+3
Brutus64
Ik ben ook 1 van de vertrekkers, ik had ook iets meer van Aware verwacht, je hebt mij ook via een persoonlijk bericht gewaarschuwd @cjw73 , maar je neemt alles dingen in overweging en neemt een besluit, wel of niet vertrekken. Maar ik kan me niet voorstellen dat je gaat bellen met Campina om te vragen of je terug kunt komen, je weet dat dat niet mogelijk is.
En een echte vergelijking tussen de garantie melkprijs en de melkprijs van Aware kun je pas maken als het nieuwe systeem van garantie melkprijs bepaling bekend is.
Ik heb in iedergeval de 5 cent DMF premie binnen en volgend jaar de vaste obligaties .
mlkvhoudr
@Brutus64 ook gij brutus 😉

2 dingen ten 1e ik ga er van uit dat de markt waar volgens aware nu geen betere mp uit te halen is heel verrassend volgend jaar ineens wel weer een goede concurrende mp geeft. Heel simpel omdat dan de nieuwe contracten getekend moeten worden.

2e punt probeer dan ook afspraken te maken over garanties melkprijs en dergelijke, of in ieder geval een betere deal met meer zekerheden dan je nu hebt want je kan dan weer vrij man zijn
+3
puntertje
Geen beursgang zegt Frans, maar zolang zit Frans er niet meer. En wat dan als overambitieuze Sandra A. de macht grijpt? En die kans is zeker aanwezig want ja ze is een vrouw nietwaar, dan tonen we toch weer even dat we 'voorop' lopen in de vaart der volkeren.
Noordoost
Rare uitspraak van ons Fransje, want zei hij een jaar geleden niet dat het fantastisch ging met rfc ???
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Noordoost:
uitspraak van ons Fransje

Bij mij is iets blijven hangen over dakreparaties als de zon schijnt.
slagroomvla
@Jack Rijlaarsdam Het dak was dus al langer lek..
+1
Achso
@slagroomvla als de spanten dan maar niet verrot zijn
@slagroomvla Platdak altijd gedonder !!!
Noordoost
@Jack Rijlaarsdam met andere woorden : Fransje moet een mediaverbod krijgen
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!