Inspectie legt vleesfabriek Opmeer stil vanwege gevaar voor personeel

De vleesfabriek in Opmeer, Noord-Holland, die gisteren werd ontruimd nadat medewerkers onwel waren geworden, is door de inspectie per direct stilgelegd. Volgens de Inspectie SZW is er een ernstig gevaar voor de gezondheid van het personeel.
Door nog onbekende oorzaak werden gisteren zo'n tien mensen niet lekker. Een van hen moest naar het ziekenhuis. Volgens de inspectie bleek daarna dat al vier keer eerder medewerkers van de fabriek onwel zijn geworden. Bij het bedrijf werken tachtig mensen.
De fabriek lag al stil na het incident van gisteren, maar nu heeft de inspectie bevolen dat er niet gewerkt mag worden tot is achterhaald waardoor de medewerkers onwel zijn geworden.
Het acuut stilleggen van een bedrijf komt volgens een woordvoerster van de inspectie weinig voor. Het vleesbedrijf is verplicht om mee te werken aan de stillegging, anders kan een proces-verbaal worden opgemaakt.
 Inspectie legt vleesfabriek Opmeer stil vanwege gevaar voor personeel (nos.nl)

De vleesfabriek in Opmeer, Noord-Holland, die gisteren werd ontruimd nadat medewerkers onwel waren geworden, is door de inspectie per direct stilgelegd. Volgens de Inspectie SZW is er een ernstig gevaar voor de gezondheid van het personeel. Door nog onbekende oorzaak werden gisteren zo'n tien mensen niet lekker. Een van hen moest naar het ziekenhuis. Volgens de inspectie bleek daarna dat al vier keer eerder medewerkers van de fabriek onwel zijn geworden. Bij het bedrijf werken tachtig mensen. De fabriek lag al stil na het incident van gisteren, maar nu heeft de inspectie bevolen dat er niet gewerkt mag worden tot is achterhaald waardoor de medewerkers onwel zijn geworden. Het acuut stilleggen van een bedrijf komt volgens een woordvoerster van de inspectie weinig voor. Het vleesbedrijf is verplicht om mee te werken aan de stillegging, anders kan een proces-verbaal worden opgemaakt.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden gezondheid , personeel en opmeer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!