Groningse boeren volgen kat in predatieonderzoek

Boeren in Groningen hebben twintig katten voorzien van een gps-tracker om meer inzicht te krijgen in de rol van deze jagers in de predatie van weidevogels.

Deel dit topic

Reacties

+1
pa
Krijgen de triplemaaiers ook zoiets?
Wat betreft de weinige eieren nog gelegd en weidevogelkuikens die er nog geboren worden: de landerijen bij ons zijn al lang leeg geroofd door roeken, kraaien, ooievaars, vossen en marters. Overigens heb ik vooral roeken en kraaien gezien, soms een stuk of honderd die op een meter afstand van elkaar een perceel afstruinen.
Jaap40
@somerled-delremos met alle activiteiten die de (semi overheid) instanties nog hopeloos optuigen ga je toch denken dat er een andere doelstelling is als weidevogel beheer. Geen weidevogels meer te bekennen hoor je overal... triest gevolg van flora en fauna wetgeving.
Op termijn alle boeren in dienst of ten dienste van de provinciale landschappen staatsbosbeheer etc?
komelker 2
.

(klik om te vergroten)

komelker 2
.

(klik om te vergroten)

komelker 2
.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's katten , groningen , weidevogels en kat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0