Nederlandse melkveehouder ziet kosten oplopen

Nederlandse bedrijf ziet kosten per kilo melk sneller stijgen dan melkveebedrijf in omringende landen.

Deel dit topic Nederlandse melkveehouder ziet kosten oplopen (boerderij.nl)

Nederlandse bedrijf ziet kosten per kilo melk sneller stijgen dan melkveebedrijf in omringende landen.

Nieuwsgrazer

Reacties

christo2.0
Wat raar toch. LTO bedankt!!
groeier
@christo2.0
Kan ook niet anders als je ziet wat sommige zoal aanschaffen, nieuwe veel te dure stallen bouwen, melkrobots kopen, voermengwagens bestellen alsof die gratis zijn. En zo nog wel meer dingen.
Achso
@groeier hier ging Denemarken bijna aan failliet. Wel investeren, maar dan geen melk produceren per ligplek.
casev
@Achso denk dat je daar se plank n beetje misslaat. Denemarken is juist een land waar de melkproductie nogal wat hoger ligt dan bij ons, en de bank al die jaren wilde dat er ook quotum gekocht werd bij de meeste investeringen...
+2
Achso
@casev valt mee met de plank.. dat Denemarken nu zo hoog zit in de melk is iets van de laatste jaren. In de jaren 2000 werden grote stallen gebouwd, niet vol, veel grond en navenant de melk niet. Onder druk moest en zou de melk productie omhoog om omzet te halen.
groeier
@Achso
Ja maar op dat soort bedrijven blijven de kosten nog lang veel te hoog.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melk , boerderij , kosten , melkveehouder en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!