Koeien zijn gearriveerd op de Floating FarmOriginele beschrijving

Vandaag, 14 mei, hebben in Rotterdam 32 koeien hun intrek genomen op de eerste drijvende boerderij ter wereld. Er is voor de ‘dames’ een fantastische stal ingericht met ruime ligboxen, een melkrobot, een mestrobot, een automatisch voerband en een comfortabele rubberen vloer. Mochten de koeien een wandeling willen maken op het aangrenzende groene weiland dan kan dat ook. 

Deel dit topic

Reacties

+3
Kringloper
Prachtig zo'n koeientuin, super innovatief ook!
weurding
@Kringloper meen je dat echt
+3
Kringloper
+2
hypotheekboer
Volgende bestemming van de dierenactivisten?
Achso
@hypotheekboer ja en dan de oceaan opslepen..
+1
Koeien boertje
@Achso trossen los dan beginnen ze zo vlees te eten
+2
jg
Megalomaan projectje van aandachtsgeile , zelfbenoemde innovatieve geldverspillers .
+2
casev
@jg 32 melkkoeien vind jij megalomaan?

Als ze elke bezoeker die daar de komende jaren komt kijken een euro vragen, hebben ze meer verdiend dan jij en ik samen voor vele jaren...
jg
@casev Geestelijke megalomanie .
sjoerd de melker
@jg wat betekent dat moeilijke woord?
jg
@casev Als als als .....
+2
van Ittersum
Beste initiatief na de Flevohof van weleer. Ik ga niet een vergelijking maken met gisteren dat is te extreem. Maar als Mohammed niet naar berg komt moet je zorgen dat de berg naar Mohammed gaat. Als dat super romantisch en met een hoog knuffelgehalte daar gerund wordt hoeven wij geen dierenactivisten te verwachten op ons bedrijf.
+8
ted9
@van Ittersum Droom lekker verder. Als je dit een goed idee vind dan heb je een draadje los en een aangepraat schuldgevoel dat boeren hun bedrijf meer open moeten stellen. Al eens bij de schiphol de wehkamp of ah distributie de zelfde openheid gezien in hoe ze werken....kom op man en dan ook nog een totaal verkeerd beeld van de werkelijkheid op alle fronten wat land betreft wat stal betreft enz.
+3
van Ittersum
@ted9 het tegendeel is waar, heb geen enkel schuldgevoel maar ben voorstander van een promotieplatform daar ipv iedereen naar ons.
En alles wat men hier er omheen bij verzint aan negativiteit is elkaar de put in praten en juist een schuldgevoel aanpraten. Sorry maar ik doe daar niet aan mee.

onyourmind.nl/de-slachtofferrol/
jg
@van Ittersum Prietpraat .
van Ittersum
@jg denk er maar eens over na
+9
jg
@van Ittersum Jij lult alle bochten op Zandvoort nog recht.....
+3
van Ittersum
@jg de grootste vijand van de melkveehouderij zijn blijkbaar jullie zelf. Maar tis een zienswijze uit ervaring met een ieder buiten de landbouw en misschien dat ze hier in deze omgeving toch iets anders denken dan bij jullie
Weidezicht
@van Ittersum nou deze koeien zijn inderdaad lekker dichtbij mohammed. En ali. En shariff. En aziz enzo. Die boer kan al zijn melk zo uit deur verkopen. Die heeft geen melkfabriek nodig.
+1
Koeien boertje
@Weidezicht ik denk dat de meeste Mohammed wel weten waar het vlees vandaan komt.
Die lui weten dat beter te waarderen dan de meeste stadse stoepen scheiters
jg
@van Ittersum melkveebedrijf.nl/nieuwsartikel/2017/…

Slechts 4 % van de bevolking oordeelt (enigszins ) negatief over de agrarische ondernemers.
+2
adriaan33
@jg wij hebben hier een kleine 20 jaar veel mensen over de vloer gehad toen we een melkveehouderij/kaasboerderij hadden. De overgrote meerderheid is zeer positief en denkt rationeel. Het is totaal niet te rijmen met wat de media laat horen. VVD denkt dat migratie het discussiepunt is terwijl het de rationele Nederlanders zijn die een verstandig beleid verwachten om op alle gebied niet te hard van stapel te lopen.
jg
@van Ittersum Echt geen enkele reden om op deze wijze melkkoeien te gaan houden , zeker niet om de laatste 4 % andersdenkenden te laten switchen. Te weinig kritische bestuurders in de melkveehouderij is een groter gevaar .
+5
achterhoeker2
Op de gemiddelde boerderij doet de boer samen met zijn/haar gezin het werk lopen de koeien buiten en doet aan in meer of mindere mate aan natuurbeheer.
Die onzin in de haven van rotterdam laat een verkeerd beeld zien v d werkelijkheid.
casev
@achterhoeker2 de werkelijkheid? Hoe denk jij dat de landbouw op dit moment wereldwijd aan het veranderen is? Doe je ogen eens open, buiten je eigen dorp. Over 20 jaar is "ons" gezinsbedrijf in de wereld een zeldzaamheid geworden, en staan de meeste koeien op bedrijven waar mevrouw thiemen steil van achterover slaat...
+1
achterhoeker2
@casev De werkelijkheid is hoe het nu is, en niet over 20 jaar .
Dat project is bedoeld om mensen in de stad een beeld te geven van de melkveehouderij.
In mijn dorp ken ik geen boer die zijn koeien op een boot heeft en ze gazongras voert.
+1
IJsseldelta
Hoeveel sportvelden en golfbanen wil je maaien om die 30 koeien aan het vreten te houden. Van dat lekkere korte geile gras. Lekker lebmaagoperaties gaan doen met publiek.
+1
achterhoeker2
@IJsseldelta En de blikjes , plastic en de hondepoep krijgen ze erbij.
sjoerd de melker
@IJsseldelta kunnen ze geen mais telen op dak?
BertK
@sjoerd de melker Getopte hennep voeren, leuk verdienmodel.
Noknok
@IJsseldelta als ik gras zou gaan halen golfbanen en parken .....dan geloof ik niet dat ik door de qlip keuring kom.....nu vragen ze al als ik ruwvoer koop bij een collega om een nota.....en fourage moet gmp hebben......waar vallen die golfbanen en parken dan onder? Of percelen ingetekend op de gecombineerde opgave?
labella
@Noknok die sportvelden, parken en tennisbanen kun je gewoon intekenen net als niet ingetekende percelen van hobbyboertjes.
Noknok
@labella klopt...dat hebben we gezien in het voorjaar bij een stel friezen.
Henry1
@Noknok
Floating Farm geeft aan dat zij inderdaad niet aan gmp hoeven doen. Hun verhaal is dat gmp verplicht wordt door de zuivelfabriek en FF verwerkt en vermarkt de zuivel zelf. Dus niemand die hen die verplichting oplegt.

Maar q-lip hebben ze neem ik aan wel. En ze hebben natuurland op afstand.
m uut m
@Henry1
Ze hebben geen Qlip.
Ze moeten aan de eisen voldoen die COKZ stelt voor de zuivelbereiding en aan de melkveehouderij.
Dit gaat verder dan GMP eisen die wij bij Qlip.
Henry1
@m uut m ook qua voeding etc?

Want ik praat de bedrijfsleider van floating farm alleen maar na
m uut m

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , melkrobot , mestrobot , ligboxen , weiland , boerderij , rotterdam en 14 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
37
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
3.456