Minister Schouten: ‘Geen bonus op grond, maar subsidie per grutto’

Den Haag
Nederland ontvangt nu zo’n 850 miljoen euro landbouwsubsidies vanuit Brussel. Maar hou eens op over de hoogte van dat bedrag, ga liever nadenken over hoe we dat met z’n allen anders kunnen besteden, zegt minister Carola Schouten van Landbouw in het Financieele Dagblad .
Wat haar betreft gaat er meer geld naar natuurbehoud, minder naar grond. Schouten wil van ‘een bonus op grond’ naar ‘subsidie per grutto’. Nederland moet vooral niet minder landbouwsubsidies uit Brussel ontvangen, maar het landbouwgeld kan beter besteed worden, met name aan klimaat, natuur en dierenwelzijn....

Deel dit topic Minister Schouten: ‘Geen bonus op grond, maar subsidie per grutto’ (nd.nl)

Den Haag Nederland ontvangt nu zo’n 850 miljoen euro landbouwsubsidies vanuit Brussel. Maar hou eens op over de hoogte van dat bedrag, ga liever nadenken over hoe we dat met z’n allen anders kunnen besteden, zegt minister Carola Schouten van Landbouw in het Financieele Dagblad . Wat haar betreft gaat er meer geld naar natuurbehoud, minder naar grond. Schouten wil van ‘een bonus op grond’ naar ‘subsidie per grutto’. Nederland moet vooral niet minder landbouwsubsidies uit Brussel ontvangen, maar het landbouwgeld kan beter besteed worden, met name aan klimaat, natuur en dierenwelzijn....

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
Herbert
Als ik daarvoor dan alle buizerds, kraaien vossen en ooievaars mag afknallen ga ik akkoord
+2
paul1
@Herbert er wordt niet gevraagd of je akkoord gaat
boer.
Het is geen subsidie.
Het is inkomensteun.
+1
groeier
@boer.
De Grutto beschermen heeft geen enkele zin als de natuurlijke vijanden niet voldoende afgeschoten worden.
+2
jan.1
Glb geld is voor compensatie lagere melkprijs,ooit afgesproken...Dus een grutto moet lnv uit eigen zak betalen.
+1
Piet1960
@jan.1 En voor de consument een goedkoop voedselpakket zeker te stellen. En een vergoeding voor de ruim 20% korting op je melkquotum in de beginjaren van 't quotum tijdperk.
Jan S
@jan.1 moet ie veel eieren leggen.
BertK
Leuk om prestaties te belonen, maar dan moet je ze wel kunnen leveren. Mag niet voor 99 procent van dom toeval afhankelijk zijn. Kraaien, vossen en wolven die de grutto prederen mag je niet afschieten, dat er toevallig geen hunnebedden in je land te vinden zijn maar wel kreekruggen en greppels daar doe je ook niet veel aan......
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @BertK:
Kraaien, vossen

Weet niet waar je zit, maar kraai en vos zijn gewoon bejaagbaar. kwestie van jager er op aanspreken, geen schade bestrijden? geen jacht.
BertK
@Leo,s vriend Worden bejaagd, maar alleen als de burger het niet ziet. Blijven er nog zat over.....
Leo,s vriend
Quote Reactie van @BertK:
alleen als de burger het niet ziet

"Jachtvrije " TBO ?
Jan S
" Nederland moet vooral niet minder landbouwsubsidies uit Brussel ontvangen, maar het landbouwgeld kan beter besteed worden, met name aan klimaat, natuur en dierenwelzijn.... "

Ja je moet er toch niet aan denken dat de boeren zelf een goede besteding vinden voor dat geld. Nee dat kan het bureaucratische kankerinstituut van ambtenaren en bestuurders veel beter.
dewittemotor
En de controle van zoiets wordt natuurlijk ook hopeloos. \Schouten is gewoon extreem links
buorman
Van goedkoop eten voor de consument, naar goedkoop vreten voor de predatoren
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouw , schouten , dierenwelzijn , natuur , nederland , grond , euro , klimaat , landbouwsubsidies , brussel , geld en hoogte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!