Carola Schouten: ´Ik heb geen partner nodig om mijn leven invulling te geven. Dat lukt mij zelf wel.´ - wel.nlOriginele beschrijving

Carola Schouten: ´Ik heb geen partner nodig om mijn leven invulling te geven. Dat lukt mij zelf wel.´

Deel dit topic Carola Schouten: ´Ik heb geen partner nodig om mijn leven invulling te geven. Dat lukt mij zelf wel.´ - wel.nl (welingelichtekringen.nl)

Carola Schouten: ´Ik heb geen partner nodig om mijn leven invulling te geven. Dat lukt mij zelf wel.´

Brutus64

Laatste  |  

Reacties

+6
labella
Met een nachtkastje vol en 2 handen komt ze vast ook wel aan een hoogtepunt.
+4
producent
@labella

Ze is een van de populairste ministers. Carola Schouten, die zich zeer eerlijk laat interviewen door Volkskrant Magazine, inclusief glamourfoto´s. (Hier niet te zien: copyright). Ze blijkt in het eerlijke interview een echte calvinist die zeer streng is voor zichzelf. ¨Ik ben uiteindelijk de strengste criticus voor mezelf. Mensen hoeven mij meestal niet te vertellen dat ik iets verkeerd heb gedaan, dat heb ik dan zelf al twintig keer bedacht. Als ik een fout maak kan ik mezelf echt geselen. Ik ben genadeloos voor mezelf.

Daar denk ik toch anders over.
+1
labella
@producent ik ook maar ze mag hier wel een nachtje stagelopen misschien dat er dan nog wat opgestoken kan worden.
+3
Melkboer16
@labella dr wordt dan wat opgetuigd,🤗🤗 !
Zal toch ook wel een keer zin hebben dacht ik zo🕵️‍♀️
+1
de hoef
@Melkboer16 jeuk is erger dan pijn
Achso
Ah vandaar.. Als je thuis kinderen hebt, zorg je er wel voor dat je buitenshuis de zaken vlekkeloos laat verlopen. 2 keer gezeur heeft niemand zin in.
+3
robotmelker
Een strenge criticus voor zichzelf... Jaja..
Ze denkt zeker ook nog dat ze een onbevlekte ontvangenis heeft gekregen.

Nee ik denk gewoon een vette orgie thuis gehad, zal daar wel gegeseld zijn... maar dat is dan toch in een andere setting geweest als het interview doet vermoeden.
+1
Noknok
@robotmelker doet me denken aan tv programma jambers" overdag is ze een keurige minister / studente maaaaarrrr savonds/nachts gaat ze op pad als.....
paul1
@Noknok jaja , wil ik dat wel weten ?
familie pelle
@paul1 jij was toch zelf de presentator Paul?
dewittemotor
@robotmelker ordinaire vlerk dat je bent
familie pelle
@robotmelker denk dat jij teveel naar Bobby Eden kijkt.....
+4
achterhoeker2
De volkskrant gaat er altijd prat op een progressieve krant te zijn, en als er dan een vrouwelijke minister is wordt de inhoud genegeerd en gaat het op libelle niveau verder , want gut ze is alleenstaand moeder.
vedder
@achterhoeker2 Raar dat het dan toch het prikbord haalt....
+6
pa
BESTE MENSEN : PROBEER HET EEN BEETJE BESCHAAFD TE HOUDEN. WE ZIJN TENSLOTTE TROTSE BOEREN
+1
Twentsch Land
Geld niet meer voor alle jeugd... PA ...😌

@pa
+1
harke
@pa beschaafd zijn voor een minister met een gebrek aan kwaliteit is lastig.
Carola moet gewoon een vent die haar eens goed onder handen neemt
+1
mlkvhoudr
@harke ze is toch gewoon een verademing met wat we in t verleden gehad hebben: van dam brinkhorst gerda verburg, vind haar heel wat beter als sommige van haar voorgangers
christo2.0
@mlkvhoudr Noem eens een paar voorbeelden.
robbies
@christo2.0 wat reken je Schouten precies aan? Van het hele fosfaatgebeuren ligt de kiem al bij haar voorgangers
christo2.0
@robbies Niets.
+3
christo2.0
@christo2.0 Bijna niets.
Ze heeft een boel rotzooi van haar voorgangers op het bord gekregen. Daar is ze nu degene voor die dat op moet ruimen. Anders had ze beter een ander ministerie kunnen kiezen.
Ze maakt echter 1 fout. Ze luistert nog steeds naar ''de sector''. De problemen los je niet op met de mensen die ze veroorzaakt hebben. Ze zal een andere route nodig hebben.
+3
cornelissen
@robbies Meer rechten uitgeven dan er zijn kun je toch niet hoogstaand managen noemen.
+1
robbies
@cornelissen de uitgave van de rechten is gebaseerd op de wettekst. En die is niet onder verantwoording van Schouten opgesteld.
christo2.0
@robbies En wat gaat ze er nu aan doen? Dat is de grote vraag die ons nog maximaal 2 weken in spanning laat wachten. Welke keuze gaat ze zelf maken nu alle seinen op rood staan. Ik ben heel benieuwd. De keuze die er aan zit te komen zal uitwijzen waarom ze op lnv zit.
robbies
@christo2.0 wat gebeurt er over 2 weken?
christo2.0
@robbies Ik zeg maximaal 2 weken. Binnen 2 weken komt er een kamerbrief hoe het ministerie de soap (door de cbb uitspraak die aangaf dat de beleidsregel overbodig is) een verdere invulling gaat geven. Er zijn goede opties te bedenken en ook een heel kwade.
co co
@christo2.0 mijn oortjes hebben al gehoord van een korting op de rechten van +- 7-8 % . over de boer zijn rug. de rotzooi glad strijken met een korting en niet anders . als dat zo is ben ik benieuwd wat lto gaat doen
+1
christo2.0
@co co Waar waren je oortjes op dat moment, en wie heeft dat ingefluisterd?
labella
@co co Dan zal Duntelaar ook wel weer opduiken om te cashen.
hans1980
@co co dat betekend dat bestaande niet of gematigde groeiers in zwaar (financieel) weer komen.
En dat met elk jaar minder melk???
Alleen omdat vleesvee onder het melkveefosfaatplafont moet???
christo2.0
@hans1980 Ja, dat kon wel eens gaan gebeuren. Ik heb het vorig jaar al aangegeven.
co co
@christo2.0 het uur van de waarheid is bijna aan gebroken . geeft ze de fout toe of laat ze de melkveehouder voor haar gemaakte fouten op draaien . ook voor lto is het uur van haar bestaansrecht nabij
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @co co :
ook voor lto is het uur van haar bestaansrecht nabij

Dat was lang geleden al het geval!
+1
hans1980
@co co het staat zwart op wit dat ze fouten heeft gemaakt, totaal niet in overeenstemming met EC (18000 bedrijven met melkmachine ipv 24000)
Alleen schaart de lto achter het beleid , taktiek lto zwijgrecht..

Kom voor de leden op LTO bevrijdingsdag kan toch geen ondergang worden voor sommigen (hoewel jullie zelf vaak de schaapjes op het droge hebben) ??

Kom dan met extra korting op handel zodat bewuste niet groeier niet hoeft te krimpen
de jonge
@hans1980 het zal EC een zorg zijn over hoeveel bedrijven de rechten verdeeld worden. gewoon zoveel kg en niet zoveel ondernemers. en daaronder vallen alle runderen onder categorie 100 101 en 102.
christo2.0
@co co Gezamenlijk hebben ze het jongvee er bij ingedrukt. Daar proberen wij al zo lang openheid over te krijgen. Brussel en Den Haag vertikken het om transparant te zijn.
+1
hans1980
@christo2.0 in deze regio heeft 9 van de 10 boeren zijn/haar korting (8,3%) terug gekocht.
Wat wil Carola/LTO dit nog een keer innen?
christo2.0
@hans1980 Misschien heeft de Rabo dit feestje wel bedacht. Laten we eerst de brief maar afwachten. Maar gezien alle eerdere brieven over overschreden plafonds
( waar er niet 1 goed van berekend is!!!), teveel uitgedeelde rechten en mogelijke kortingen heb ik er niet zo'n goed gevoel bij. Ik heb deze week nog een veehouder geholpen rechten aan te vragen. Hij had dieren op 2 juli 2015 en nog nooit iets vernomen van RVO. Daar loopt het nog steeds niet helemaal optimaal, laten we het daar maar op houden.
hans1980
@christo2.0 het melkveefosfaatplafont van 84,9 miljoen kg P hoort dus melkvee onder plus jongvee dat later een melkkoe wordt.
Daarnaast is er een plafond voor overig hier hoort vleesvee paarden geiten schapen onder, dit raakt steeds minder vol (hoewel geiten wel plussen)

Totaal plafond iets van 179 miljoen?? Wat niet wordt overschreden en het daadwerkelijke aantal melkkoeien steeds daalt (ook door afroming transacties 10%)

Al met al waar halen ze het gore lef......
+1
christo2.0
@hans1980 Ze houden de deksel stevig op de beerput. Laat Carola of Verstager maar eens uitleggen wat artikel 5.6 in de uitspraak eigenlijk betekent.

5.6 Aan het voorgaande kan niet afdoen hetgeen verweerder heeft aangevoerd over de goedkeuringsbeschikking, waarin de Europese Commissie het fosfaatrechtenstelsel met de interne markt verenigbare staatssteun heeft geacht. Verweerder heeft betoogd dat het begrip “melkvee” in de Msw moet worden geïnterpreteerd binnen de context van deze beschikking. Zoals blijkt uit de beschikking richt de goedkeuring zich op een stelsel van verhandelbare fosfaatrechten voor melkvee, teneinde de fosfaatproductie door melkkoeien te beperken. Voor de werking van het stelsel was noodzakelijk om ook de fosfaatproductie door jongvee dat in de toekomst melk zal produceren onder het stelsel te brengen. Deze noodzaak is er niet bij jongvee dat nooit melk zal gaan produceren. In dat licht kan de wetgever dit begrip niet anders hebben bedoeld dan zoals nu door verweerder uitgelegd in de Beleidsregel, aldus verweerder. Dit betoog slaagt niet. Zoals hiervoor overwogen, is artikel 3 van de Beleidsregel niet in overeenstemming met de tekst van de Msw. Ter zitting heeft verweerder desgevraagd bevestigd dat de “vleesveekwestie” niet uitdrukkelijk aan bod is gekomen bij de Europese Commissie. Dat, zoals verweerder stelt, de Europese Commissie met de term “dairy cattle” zou zijn uitgegaan van een enger begrip dan het begrip “melkvee” zoals neergelegd in de Msw is niet onderbouwd en blijkt ook niet uit de tekst van de goedkeuringsbeschikking. De Europese Commissie heeft goedkeuring verleend aan de wijziging van de Msw in verband met de invoering van het fosfaatrechtenstelsel. Dit impliceert dat, zoals verweerder ter zitting ook heeft erkend, voor zover deze wetswijziging meebrengt dat vleesvee ook onder het fosfaatrechtenstelsel valt, verlening van fosfaatrechten niet in strijd is met de regels met betrekking tot staatssteun.
christo2.0
@christo2.0 De staat zegt dat Brussel de definitie melkvee krapper uitlegt dan dat het in de meststoffenwet staat. Hoeveel duidelijker wil je het hebben! Het oorspronkelijke plan bevatte geen vleesvee. Daar is de goedkeuringsbeschikking voor afgegeven. Nu houdt alles en iedereen de mond dicht. Hopen dat de boeren zich rustig houden?
hans1980
@christo2.0 zoals rechtelijke macht het interpreteert hoort vleesvee dus NIET onder het bestaande melkveefosfaatplafont afgesproken in meststoffen wet.

Dan is het toch op lange termijn nooit houdbaar?

Beleidsregel geeft alleen definitie over jongvee dat voor de melkveehouderij bedoeld is.

Dan kan Carola ism LTO simpel plafond verruimen of vleesvee alsnog omcatten
+1
christo2.0
@hans1980 Op korte termijn is het ook niet houdbaar. Beleidsregel kan van de rechter de prullenbak in.
co co
@christo2.0 Kamerstuk 33979
christo2.0
@co co Wat bedoel je daar mee?
+4
de hoef
@hans1980 ga is wa leuks doen op de zondag avond
+1
hans1980
@de hoef Waarom moet alles leuk zijn?
De hele soap draait al vanaf bevrijdingsdag en komt binnenkort met een rotgang tot stilstand.
Het treft mij en mijn gezin, ben best positief gestemd maar wanneer je met veel inzet en geld een toekomst wilt opbouwen en vervolgens ben je weer terug bij af.
Twentsch Land
Hans .... kerel laat je hoofd nog niet op hol gaan door een opmerking.....wacht het rustig af, het kan ook nog allemaal meevallen....

@hans1980
JohnDeere6serie
@hans1980 Ik lees het helaas anders. Dat jongvee van vleesvee, dat niet gekalfd heeft, niet onder het P stelsel hoort is het betoog van de verweerder = RVO. Cbb gaat hier niet in mee en zegt: ik zie geen belemmering, deze beleidsregel strookt niet met de Meststoffenwet, en is ook niet nodig volgens de staatsteuntoets, en is daarom niet geldig. Het Cbb suggereert hiermee dat RVO gewoon alle jongvee in NL op 2 juli 2015, ongeacht kleur, gebruiksdoel en type veehouder fosfaatrechten moet uitdelen. Dat dit niet de letterlijke uitspraak is vind ik typisch het Cbb. Door RVO te verplichten een nieuwe beslissing te nemen op het bezwaar van de veehouders geven ze RVO de ruimte om er opnieuw een draai aan te geven. (voor ons melkveehouders zit hierin de kans, dat ze een beleidsregel invoeren voor het goed uitvoeren van de staatssteuntoets: iedereen die geen melk leverde op 2 juli 2015 krijgt niks) (te mooi om waar te zijn, dit verwacht ik niet) Maar wel iets waardoor de vleeshouders ongetwijfeld weer in bezwaar en beroep zullen gaan, de soap continuous...
christo2.0
@JohnDeere6serie Hoe lees jij artikel 5.6 van de uitspraak?
hans1980
@JohnDeere6serie ja oké, maar wanneer je vleesvee uit een ander plafond verhuisd naar het melkveefosfaatplafont dan is het logisch dat deze 84,9 miljoen kg P wordt verhoogd met het aandeel vleesvee.
Niet dat hier nogmaals 7-8% minder melkvee komt , is niet echt wat we hadden verwacht na bevrijdingsdag.
co co
@hans1980 juist hans maar dat doen ze niet. want dan bekennen ze dat ze fout hebben gemaakt en dat doet zeer heel zeer.
co co
@christo2.0 Reikwijdte

In het nieuwe instrumentarium zal voor elk bedrijf met melkvee de maximaal in een kalenderjaar te produceren hoeveelheid fosfaat worden vastgesteld. De aldus vastgestelde fosfaatproductie zal in de vorm van fosfaatrechten aan het betreffende bedrijf worden toegekend. Rechten zullen worden toegekend op basis van het aantal gehouden stuks melkvee, zijnde melk- en kalfkoeien, jongvee jonger dan 1 jaar en jongvee ouder dan 1 jaar. Hiermee wordt aangesloten bij de diercategorieën die onder de werking van de Wet verantwoorde groei melkveehouderij vallen.
christo2.0
@co co Een noodzakelijke toevoeging. In 2002 bestonden er ook diercategorieen met de codes 103,104,124 en 125. Nu heb ik al zoveel hier neergezet dat er best een goede kamerbrief te maken is. Ik kan de grote lijnen zo schetsen.
co co
@christo2.0 Per 1 januari 2015 is de stelsel Verantwoorde groei melkveehouderij in werking getreden. Doel van dit stelsel is om te zorgen voor verantwoorde groei van melkveebedrijven.Het stelsel richt zich uitsluitend op bedrijven met melkvee (diercategorie 100, 101 en 102) omdat de melkveehouderij door het schrappen van het melkquotum sterk is gegroeid. bron rvo ....In het nieuwe instrumentarium zal voor elk bedrijf met melkvee de maximaal in een kalenderjaar te produceren hoeveelheid fosfaat worden vastgesteld. De aldus vastgestelde fosfaatproductie zal in de vorm van fosfaatrechten aan het betreffende bedrijf worden toegekend. Rechten zullen worden toegekend op basis van het aantal gehouden stuks melkvee, zijnde melk- en kalfkoeien, jongvee jonger dan 1 jaar en jongvee ouder dan 1 jaar. Hiermee wordt aangesloten bij de diercategorieën die onder de werking van de Wet verantwoorde groei melkveehouderij vallen.. dus wie in 2015 een beschikking heeft gehad (melkveefosfaatreferentie 2013) die behoren nu ook fosfaatrechten te krijgen . zie bijlage rvo berekening definitieve melkveefosfaatreferentie 2013. het komt uit dezelfde meststoffenwet . zo niet dan klop er iets niet .dat moet LTO toch ook weten . of willen ze het niet weten???? .
co co
@co co Veelgestelde vragen Verantwoorde groei melkveehouderij
Veelgestelde vragen
Welke dieren vallen onder melkvee?
Verbergen
Melk- en kalfkoeien: koeien die tenminste eenmaal hebben gekalfd en die voor de melkproductie of de fokkerij worden gehouden, inclusief de koeien die zijn drooggezet en koeien die worden vetgemest en in de mesttijd worden gemolken (categorie 100).
Jongvee jonger dan één jaar: runderen jonger dan één jaar voor de melkveehouderij, en vrouwelijke opfokkalveren voor de vleesveehouderij tot één jaar (categorie 101).
Jongvee van één jaar en ouder: runderen van één jaar en ouder, inclusief overig vleesvee, met uitzondering van roodvleesstieren en fokstieren (categorie 102). BRON RVO
hans1980
@co co is dit nieuw?
Komt dit naast het fosfaatrechten systeem?
co co
@hans1980 goed lezen hans dit is er al lang. voor de fosfaat rechten al in gevoerd. wat toen melkvee was onder de wet veerantwoordgroei melkveehouderij . moet dat ook met de fosfaatrechten zijn .(citaat uit debrief Hiermee wordt aangesloten bij de diercategorieën die onder de werking van de Wet verantwoorde groei melkveehouderij vallen.)
hans1980
@co co dus die 2/7 datum komt dan te vervallen en je krijgt een gemiddelde 2015 weer ?
En wat gaat men dan doen met aangekochte rechten (uitbreiding) na 2015?
co co
@hans1980 nee hans we hebben allen twee regelingen nog . ik wil er mee aangeven dat de definitie melkvee bij de regelingen gelijk moeten zijn lees mij bericht . per 1 jan 2015 .tot aan bron rvo komt uit de wet grondgebondenheid . na bron rvo kom uit de fosfaatwet
hans1980
@co co verwacht nog wel briefing LTO
christo2.0
@hans1980 Die komt er niet.
co co
@christo2.0 dat denk ik ook niet dat die brief komt . daar zit het grootste probleem LTO is een verleng stuk van RVO . rvo heeft LTO geheel in de macht . als lto moet leven van het leden geld waren ze morgen failliet. om dat ze project geld krijgen van lnv kunnen ze blijven leven . met groot nadeel voor de leden . als ze een te Groote bek hebben trekt lnv de steker er uit . jammer dat het zo gaat zo kun je voor de sector niet goed op komen met gevolg de er veel maatregelingen er door worden gedrukt denk maar aan fosfaat rechten .onder zaai groenbemester . 60% eiwit gps op de mesttank .inschrijven verantwoordt af zetten van de mest. en wat ik raar vindt dat lto de mest fraude niet zo belangrijk vindt daar schrik ik van. wil je een eerlijk mestbeleid zal je de fraude tot in de kiem moeten smoren anders komt er niets van terecht . citaat van lto ( . Het mestbeleid moet niet gaan over dieraantallen of mestfraude.)
+1
de hoef
@co co prik je nu met je zelf cristo
+1
christo2.0
@de hoef Nee. Ik zie ook een nieuweling hier op het prikkebord. Iemand die goed geinformeerd is. Misschien kan hij/zij zich even voorstellen?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @co co :
dat lto de mest fraude niet zo belangrijk vindt daar schrik ik van

Ik schrik daar helemaal niet van; de "fraude" komt rechtstreeks voort uit het systeem dat de (Z)LTO zelf heeft doorgedrukt, en nog steeds fanatiek verdedigt.
christo2.0
@kanniewaarzijn Ik ben benieuwd wat de belangenorganisaties gaan doen. Een van de advocaten van onze club zei dat de kamerbrief deze week komt. De bookmakers hebben de korting bovenaan staan.
de jonge
@hans1980 dit is al vanaf zowiezo vanaf 2015 a 2016 al bekend
verbi
@hans1980 Wij dus niet zou dan 15% worden. Ze zijn de weg helemaal kwijt.
+1
hans1980
@co co lto doet nix de meeste bestuursleden zijn (door voorkennis) 50-100% gegroeid bij 8 + 7% korting = 15% is het nog 35 -85% groei.

In ons geval 15% min t.o.v. bevrijdingsdag
dat betekend gewoon met huidige financiering last een behoorlijke aanslag

Tijd dat we Carola naaien ipv andersom
+1
Elvis
@robbies
Quote:
wat gebeurt er over 2 weken?

niks
christo2.0
@Elvis Jij denkt dat Carola gewoon een paar miljoen kilo boven het melkveeplafond gaat uitdelen?
+1
IJsseldelta
@christo2.0 Ze gaat niks doen, dit ministerspostje is een opstap naar een hogere positie in de club. Het is de kroonprinses van de CU. Hoe minder ze roert, hoe verder ze komt.
hans1980
@IJsseldelta dat korten ligt niemand wakker van zelfs de lto niet

Oneerlijke praktijken, door (bewuste) fouten met vleesvee onder melkveefosfaatplafont stoppen (24000 bedrijven ipv 18000 zoals afgesproken met EC) , daarvoor mag een deel van de boeren (niet grondgebonden) de rekening betalen???

Bij zulke misstanden (ook erkend door Carola) is het op z'n minst een generieke korting maar kom niet aan met korting voor een deel v/d melkveehouders!!!
Of niet LTO @Henk Schoonvelde
+1
jg
@hans1980 Zou Lto en Nzo al weer op de hoogte zijn met als gevolg weer een voorkennis-zaak ?
+1
de jonge
@robbies klopt,heb je gelijk in,ze heeft wel een enorme blunder begaan door de beleidsmaatregel voor vleesvee in te willen voeren. Het was algemeen bekent dat alle runderen onder de categorie 100 101 en 102 onder de fosfaatwet vallen. dit was al vanaf 2015 bekent
Twentsch Land
Blunder !

Misschien wel bewust gedaan.

@de jonge
Jannus
Quote Reactie van @de jonge:
Het was algemeen bekent dat alle runderen onder de categorie 100 101 en 102 onder de fosfaatwet vallen.

Is op zich al een raar iets en zie het meer als een inpalming van de melkveehouderij dan een mestwetregel,immers produceren de alle overige diercategorieen geen fosfaat ??
robbies
@de jonge tja, dat was niet handig. Maar was die beleidsregel in het nadeel van de melkveehouderij??
+2
mlkvhoudr
@christo2.0 zo als ik er naar kijk durf ze knopen door te hakken en doet ze waar ze voor zit namelijk beslissingen nemen in plaats van dat eindeloze voor zich uitschuiven. Zoals het ict project stilzetten paa
Waar ik nog wel op wacht is de reorganisatie van de mestwet of dat moet het kringloopverhaal zijn
+1
Jan S
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
ze is toch gewoon een verademing met wat we in t verleden gehad hebben: van dam brinkhorst gerda verburg, vind haar heel wat beter als sommige van haar voorgangers

Ze is net als al die anderen een trekpop van het grote geld. Zij mag het beleid uitvoeren wat voor haar is uitgestippeld en niets meer. En dat ze het met zoveel overgave doet is bepaald geen pré te noemen. Want het zal na haar regeerperiode blijken dat ze vooral streng is geweest voor de boeren, in plaats dat ze zich streng aan de christelijke principes heeft gehouden.
+1
PIONIER
@harke Ik zou haar niet onder mijn handen nemen maar ergens anders
labella
@PIONIER Foei ze krijgt het nog druk de komende tijd.
sjoerd de melker
Ze heeft het over "invulling".
ja, ja.......................
+3
rutger-hennipman
Beste mensen laten we het netjes houden hier of gewoon onder je eigen naam reageren kan ook.
Ze denkt zeker dat ze JEZUS is,wat een mafkees!!!
+1
Melkboer16
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl komkom zo slecht doet ze het niet!
Ik vind het gewoon een lekker ding en ze doet ook dingen goed!
Ze heeft een zoon dus ze heeft invulling van het leven!
Zou toch jammer zijn als zo’n schoon meiske ongebruikt naar de Hemel ging😂
+5
Jannus

en jij denkt dat je het wel weet??,leg dat hier dan eens uit of houd je muil

Ze is een boerendochter die op jonge leeftijd iets gedaan heeft vanuit een moment van zwakte maar met hartstocht en heeft het met liefde grootgebracht en geeft dat toe.Verder benut ze haar kennis en talent om iets te betekenen voor onze sectoren dat al jaren dieper in een moeras zakt waar haar voorgangers teveel naar de vertegenwoordigers van ons hebben geluisterd met symtoom bestrijding en te weinig werkelijke harde maatstaven te stellen want als je de boeren hun gang laat gaan (en dat zie je na de afschaffing melkquota ) belanden ze zelf bijna in een productie-orgie.
@Jannus Je gaat maar eens met de vissers praten,hoe ze een oor aangenaaid worden,mede door slap beleid van onze zogenaamde minister,er worden gewoon deals gemaakt ten ongunste van de visserij,en maar lullen dat ze meelevend is maar de vissers zitten er maar mee en zij niet hoor!!
Kringloper
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl Nederland heeft niks te vertellen in de EU, Duitsland en Frankrijk maken de dienst uit!
+1
Jan S
Quote Reactie van @Jannus:
Ze is een boerendochter die op jonge leeftijd iets gedaan heeft vanuit een moment van zwakte maar met hartstocht en heeft het met liefde grootgebracht en geeft dat toe.Verder benut ze haar kennis en talent om iets te betekenen voor onze sectoren dat al jaren dieper in een moeras zakt waar haar voorgangers teveel naar de vertegenwoordigers van ons hebben geluisterd met symtoom bestrijding en te weinig werkelijke harde maatstaven te stellen want als je de boeren hun gang laat gaan (en dat zie je na de afschaffing melkquota ) belanden ze zelf bijna in een productie-orgie.

Hoe weet jij dit allemaal zo zeker. Hoezo ken jij haar zo goed?
Dit zijn allemaal mooie verhaaltjes voor de bühne. Mooie gladde praatjes die politici graag vertellen om zich aan het grote publiek te verkopen. En niet zonder resultaat gezien jouw reactie.
Jannus
Quote Reactie van @Jan S:
Hoezo ken jij haar zo goed?

Ken haar helemaal niet maar bewonder degenen met open vizier hun woord en inzet tonen en dat laat ze een beetje zien,maar goed,

ieder zijn/haar mening..

'de beste stuurlui...' laten we maar zeggen
+1
Jan S
Quote Reactie van @Jannus:
Ken haar helemaal niet maar bewonder degenen met open vizier hun woord en inzet tonen en dat laat ze een beetje zien,

Aan de vrucht(en) kent men de boom. (En niet aan mooie praatjes)

Bedenk dit altijd goed als je met politici te maken hebt: "Mooie woorden zijn niet waar en ware woorden zijn niet mooi."

Maar goed ieder zijn blinde vlek zullen we maar zeggen.
Jannus
Quote Reactie van @Jan S:
Aan de vrucht(en) kent men de boom. (En niet aan mooie praatjes)

Het eerste ziet het oog en het tweede hoort het oor,

Hoort,ziet en zwijgt en bepaal uw eigen koers
Jan S
Quote Reactie van @Jannus:
Het eerste ziet het oog en het tweede hoort het oor,
Hoort,ziet en zwijgt en bepaal uw eigen koers

Zwijgt nooit als je onrecht ziet of ziet gebeuren of ontstaan. Wees een waardig profeet van de waarheid. Zo als je weet of kunt weten wordt dat meestal niet in dank afgenomen. En als je dat niet mocht weten, lees dan de Bijbel nog eens.
Jannus
Quote Reactie van @Jan S:
lees dan de Bijbel nog eens.

Fijn te lezen dat je in de klas van Carola hebt gezeten,

ik ben een afvallige..dus jullie komen er samen wel uit begrijp ik zo
Jan S
Quote Reactie van @Jannus:
Fijn te lezen dat je in de klas van Carola hebt gezeten,ik ben een afvallige..dus jullie komen er samen wel uit begrijp ik zo

????????
Afvallig van wat?

Voor mij een onbegrijpelijke reaktie, gezien wat ik schrijf.
+1
cowboys
@Jannus op stappen is ook een teken van sterkte.
+11
ej-van-de-voort
Haar privéleven zal me aan mn derrière oxideren, maar de genoemde ‘gevoeligheid als er een beroep op me word gedaan’ doet me toch echt de wenkbrauwen optrekken. Fipronilboeren die itt onze zuiderburen niets hoeven te verwachten van overheid, steken laten vallen in fosfaatdebacle en overtrokken reactie mbt kalversoap..dan krijg ik toch de indruk dat die gevoeligheid bij andere clubs ligt😅 om van de visserij nog maar niet te spreken....
christo2.0
@ej-van-de-voort Ik denk dat jouw mening de mening van velen is. Het wordt tijd dat woorden in daden tot uiting gaan komen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!