Intressant...........Originele beschrijving

Prof. Begemann maakte diverse reizen naar de Noordpool en concludeert op basis daarvan dat er helemaal geen klimaatprobleem is.

Prof. Begemann maakte diverse reizen naar de Noordpool en concludeert op basis daarvan dat er helemaal geen klimaatprobleem is.

Geplaatst door Nieuwsforum op Zondag 28 april 2019 Nieuwsforum (facebook.com)

Prof. Begemann maakte diverse reizen naar de Noordpool en concludeert op basis daarvan dat er helemaal geen klimaatprobleem is.

Farmer_

Laatste  |  

Reacties

John Spithoven
Ik heb het filmpje tot het eind bekeken, een eye opener, zeker op het eind. Zouden er meer moeten doen......
matt
@John Spithoven ja ook afgekeken,zeer zeker interessant.
+3
sjoerd de melker
@John Spithoven Heb ook geprobeerd het einde te halen maar ben in slaap gevallen. Filmpje gesponsord door ene meneer Trump? Laten we voor de zekerheid toch maar doorgaan met waterstof, zonnepanelen en windmolens. Of fossiele brandstoffen nu slecht zijn of niet, het is in ieder geval een keer op.
+4
John Spithoven
@sjoerd de melker Volgens mij gaat het filmpje niet over CO2 en het verbranden van fossiele brandstoffen, maar over CO2 en klimaatverandering. Het eerste, verbranden van fossiele brandstoffen en het vrijkomen van CO2 bij die verbranding is een vaststaand feit. Ook daty deze bronnen eindig zijn. Dat er een klimaatverandering gaande is en dat daar een relatie is met CO2 uitstoot, dat is wat deze man ter discussie stelt. En op het eind vertelt hij een verhaal over wetenschappers met de strekking ''wiens brood men eet, wiens woord men spreekt''
+2
Melkboer16
Had het een tijdje geleden al bekeken en het bevestigde mijn gedachte!
Het is net als met de Zure Regen, ook niks van door gegaan!
Klimaat veranderen altijd en er is een tijd geweest dat je in zuid-Scandinavië druiven kon telen!
+2
verbi
@Melkboer16 Ben het met je eens, maar de meerderheid is al gehersenspoeld en dat draait deze prof niet terug, hij moet blij zijn als ze hem niet opsluiten.....
bertusdebeer
Groenland de naam zegt genoeg
+3
KuikenenKoe
Kunnen we deze beste man niet binnen RFC een functie geven ?

Lijkt mij dat we hier als leden zijnde toch ook nog wel wat invloed op hebben .
Tenminste zo is het ooit geweest .
+1
m uut m
@KuikenenKoe
Maak je hem gelijk weer monddood.
+2
kaas
Het is net als met de zure regen in de jaren 90 er zou geen bos over blijven was ook een opgeblazen verhaal .
Gerron
@kaas Het aantal bomen kort in door Staatsbosbeheer.
npostart.nl/de-monitor/31-03-2019/…
nttw
Tot het eind toe?
Filmpje is 10 jaar oud!
+1
Farmer_
@nttw Marcster?
Bewijs dat even dat die 10 jaar oud is, die gigantische ijsschots die ging drijven was vorig jaar zomer overal in het nieuws.
sjoerd de melker
@Farmer_ het is idd een fimpje van oktober 2009
Farmer_
@sjoerd de melker Was toen de waarheid en nu waarschijnlijk nog.
groeier
@sjoerd de melker
Dat grote stuk ijs is idd van 2018.
+1
jan.1
Dus de wereld wordt aangestuurd door wetenschappers die met CO 2 geld op zak,het verhaal moeten vertellen wat hun financiers graag willen horen.
Dat gaat het een x fout.
+1
matt
@jan.1 zo word het hier wel gebracht,nu is dit wel een verhaal dat je “wil”
Geloven.
+1
Quintto
We hebben het hier over een filmpje dat is geüpload naar YouTube op 12 okt 2009. en dus een onderzoek van 10 jaar oud. het lijkt me dus dat de informatie die deze professor in dit oude filmpje opnoemt al lang ontkracht is of op z'n minst al verouderd is. (ik kan trouwens ook nergens een gepubliceerd onderzoek vinden van hem hierover)
Als je vervolgens die beste man eventjes opzoek op LinkedIn ( linkedin.com/in/simon-begemann-3694355/ ) kan je zien dat hij senior vide president van Philips is geweest en op dit moment hoogleraar is bij de TU Eindhoven met als specialisatie verlichting.

Ik wil niet zeggen dat wat hij allemaal verteld kant klare onzin het zal vast wel gebaseerd zijn op werkelijke observaties. Maar ik wil hier mee zeggen dat hij nou niet bepaald gespecialiseerd is in het klimaat of de poolkappen. En ook wel banden heeft met partijen die niet al te veel belang hebben met een berichtgeving die klimaatverandering bevestigen.

we leven in een tijd waarin je erg kritisch moet zijn over alles wat je op het internet leest, en dus niet zomaar alles moet geloven wat je leest.
christo2.0
@Quintto Geldt dat ook voor jouw bijdrage?
Quintto
@christo2.0 ja natuurlijk, dat geld voor alles
+1
Jan S
Quote Reactie van @Quintto:
we leven in een tijd waarin je erg kritisch moet zijn over alles wat je op het internet leest, en dus niet zomaar alles moet geloven wat je leest.

Alleen op wat je op internet leest of vooral wat de TV, kranten en de main stream media je pogen te doen geloven? Want dit filmpje staat niet op zich. Op moment als iets een politiek item wordt, dan ben ik zeer op mijn hoede als dit soort items, zoals de hele CO2 veroorzakende klimaatverandering, door de Main Stream Media gepushed wordt.
Als bijvoorbeeld op Nu.nl verboden wordt om anders te denken over klimaatverandering veroorzaakt door de mens dan wat ze je daar willen doen geloven is dat niets anders dan censuur. Een poging hun waarheid je door de strot te douwen. Als klimaatverandering door de mens de waarheid is dan kan die standhouden wat de tegenargumenten ook zijn. Het feit dat je probeert tegenargumenten te verbieden is een zeer grote aanwijzing dat er van het hele verhaal geen jota klopt. Enkel op de agenda gezet om een politiek doel te dienen.
+1
adriaan33
@Quintto Begemann heeft geen sympathieke stem en manier van presentatie. Maar er is op internet wel veel bevestiging te vinden van de feiten die hij noemt.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden Noordpool geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!