Hoop op volle sloot nog niet vervlogen

Matige grasgroei voor de tijd van het jaar

Deel dit topic

Reacties

+3
Bekkink
Echt waar....wat een dom gelul
cjw73
@mlkvhoudr en dan zie ik bij mij minder dan 20 mm in april en nog geen 10 in mei.😨😨😨
spotmelker
@cjw73 Gelukkig maar, ik was al bang dat ik de enige was 😁 Zelfs in 2018 nog gras over dus zal dit jaar ook niet te kort komen.
cjw73
@spotmelker duurt hier ook nog wel even voor er te kort is.
christo2.0
@spotmelker Ik had bij jou ook niet anders verwacht. Dat scoort lekker op % geteeld eiwit. TOch? Wat staat er bij jou in de kringloopwijzer van 2016 voor % eigen eiwit TEELT?
+2
spotmelker
@christo2.0 weet ik niet, interesseert me ook geen ruk. Die KLW is een kansloos verhaal. Hier is het de kunst om met alleen maar tijdelijk grasland binnen akkerbouw bouwplannen er met een zooitje koeien zoveel mogelijk €s uit te halen. Dus met relatief hoge grond en herinzaai kosten kan het alleen als je topopbrengsten haalt. Met gras-graan-klavermixen lukt dat aardig.
christo2.0
@spotmelker Goede visie!
Maar hoe heeft de commissie grondgebondenheid dan het gemiddelde van de sector bepaald?
bio boer
@christo2.0 op de veen gronden haal je veel eiwit van het land alleen veel lagere vem kuil analyse zit hier zo 100 vem verschil met klei grond alleen ruweiwit is lager vaak 160 klei en veen zo 180 tot 200
+1
JohnDeere6serie
@spotmelker mooi verhaal! Als je dat nou ook ten tijde van de bijeenkomsten commissie grondgebondenheid had geroepen!
spotmelker
@JohnDeere6serie ik heb daar o zo duidelijk aangegeven hoe de voerefficientie de berekende opbrengst van eigen grond beïnvloed. Dit werd echter overstemd door de fraudegevoeligheidsangst van andere commissie leden. Verder vindt ik dat de NZO en Qlip maar wat aankloten want geen boer heeft een format ontvangen over hoe de ggb bepaald moet worden. De boekhouders en adviseurs varen er wel bij...
christo2.0
@spotmelker Ze hebben ook volop de ruimte gekregen om er hun eigen feestje van te maken. En de gewone boer is wel de sjaak.
+1
bio boer
@cjw73 mei tot nu toe 16 en april ook 16 schiet ook niet op veel buitjes van paar mm waar we niks aan hebben
+1
labella
@mlkvhoudr hier gisteravond 10 en vannacht nog een keer 13 mm.
verbi
@labella Zuid oosten NIKS laatste 3 weken 7 mm.
casev
Hier in de krimpenerwaard staan de sloten altijd vol. Om eerlijk te zijn nog niet eerder zo'n perfect voorjaar gehad als dit jaar. Op 16feb mest rijden zonder moeite, koeien buiten op 1 april, alles gemaaid op 30 april, en nu 20mm regen woensdag en donderdag. Doe mij meer van dit soort voorjaren...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Sloot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN