Plantion blikt terug op de maand april

De sterk wisselende weersomstandigheden in de aanloop naar Pasen en de zomerse temperaturen in het Paasweekend, hadden zijn weerslag op de prijzen voor snijbloemen en tuinplanten. Dit schrijft Plantion in het marktbeeld voor april.

In de markt betekende het warme weer rond Pasen dat gaandeweg de week de belangstelling voor snijbloemen meer en meer verschoof naar tuinplanten. De secretaressedag op donderdag hield de prijzen van snijbloemen nog enigszins op niveau maar duur werd het nooit. Sommige handelaren zagen de bui al hangen en maakte vergelijkingen met eerdere jaargangen waarbij Pasen warm uitviel en bloemen moeilijk te verkopen waren. Dat zij het bij het rechte eind hadden bleek wel op dinsdag na Pasen. Hoewel de tribune goed gevuld was waren bloemen goedkoop door een matige verkoop in het weekeinde en draaide er zelfs bloemen door, iets wat in deze tijd van het jaar eigenlijk niet of nauwelijks voorkomt.

Planten
Tuingoed daarentegen mocht zich verheugen in een toenemende vraag doordat dit in tegenstelling de bloemen wel veel verkocht werd, mede gestimuleerd door de vele tuincentra die hun deuren op Tweede Paasdag geopend hadden. Of het nu perkgoed, terraspotten of kuipplanten zijn, alles loopt goed weg. In het paasweekend is er goed verkocht en dat heeft geresulteerd in veel nabestellingen. Ook via de klok wordt er veel besteld. Dit zijn echte ‘op maat’ bestellingen.
 Plantion blikt terug op de maand april (floranews.com)

De sterk wisselende weersomstandigheden in de aanloop naar Pasen en de zomerse temperaturen in het Paasweekend, hadden zijn weerslag op de prijzen voor snijbloemen en tuinplanten. Dit schrijft Plantion in het marktbeeld voor april. In de markt betekende het warme weer rond Pasen dat gaandeweg de week de belangstelling voor snijbloemen meer en meer verschoof naar tuinplanten. De secretaressedag op donderdag hield de prijzen van snijbloemen nog enigszins op niveau maar duur werd het nooit. Sommige handelaren zagen de bui al hangen en maakte vergelijkingen met eerdere jaargangen waarbij Pasen warm uitviel en bloemen moeilijk te verkopen waren. Dat zij het bij het rechte eind hadden bleek wel op dinsdag na Pasen. Hoewel de tribune goed gevuld was waren bloemen goedkoop door een matige verkoop in het weekeinde en draaide er zelfs bloemen door, iets wat in deze tijd van het jaar eigenlijk niet of nauwelijks voorkomt. Planten Tuingoed daarentegen mocht zich verheugen in een toenemende vraag doordat dit in tegenstelling de bloemen wel veel verkocht werd, mede gestimuleerd door de vele tuincentra die hun deuren op Tweede Paasdag geopend hadden. Of het nu perkgoed, terraspotten of kuipplanten zijn, alles loopt goed weg. In het paasweekend is er goed verkocht en dat heeft geresulteerd in veel nabestellingen. Ook via de klok wordt er veel besteld. Dit zijn echte ‘op maat’ bestellingen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden verkoop , warm , goedkoop , Bloemen en tribune geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!