Wat moet de veehouder met nepvlees en -melk?

Vegetarisme is hot. De Week zonder Vlees, de miljardenbusiness van de Vegetarische Slager en Beyond Meat en publiciteit voor vermeend voordeel voor mens, dier en milieu.

Als veehouder word je om de oren geslagen met berichten over de populariteit van vegetarisme en veganisme. Iedere keer voelt het als een steek wanneer plantaardig voedsel qua morele waarde boven vlees, zuivel en eieren wordt geplaatst.

Ik spreek boeren die het spuugzat zijn om telkens te worden beschimpt. De realiteit is dat de westerse consument kritischer wordt over wat hij in zijn mond stopt en de voordelen ziet van meer plantaardige consumptie. Dat lijkt een blijvende trend.

Deel dit topic Wat moet de veehouder met nepvlees en -melk? (nieuweoogst.nu)

Vegetarisme is hot. De Week zonder Vlees, de miljardenbusiness van de Vegetarische Slager en Beyond Meat en publiciteit voor vermeend voordeel voor mens, dier en milieu.

Nieuwsgrazer

Reacties

CorP
Als de nadelen van het plantaardige niet genoemd worden kan je inderdaad alleen de voordelen zien. De voordelen van veehouderij worden niet genoemd, alleen de vooroordelen
+7
Greetje
Niet alleen sommige boeren zijn het spuugzat om beschimpt te worden, maar ook de vele consumenten die nog steeds graag een stukje vlees bij de maaltijd zien.
Vergeet dat niet, we staan niet alleen in de irritatie ten opzichte van deze randgroeperingen.
boebooer
Toets het woord sojaproducten eens in op google en ontdek hoeveel nadelen er kleven aan gebruik van veel soja in de levensmiddelen. Kijk dan ook eens op de verpakkingen om tot de ontdekking te komen dat in bijna alle producten wat soja zit. Hier hoor je te weinig over. Toch zeker door de partij van dieren.
Erik!1879
@boebooer Ik heb even gegoogeld. Jij hebt volledig gelijk. Is kankerverwekkend. Volgens mij zelfs bewezen. (Is bij glysofaat niet het geval, is alleen maar verdacht) waar ik mij mateloos aan erger is dat soya gebruikt wordt voor veevoer. Volgens mij verwerken wij alleen maar de afval van die veganisten.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden vlees , nepvlees , milieu , eieren , boeren , zuivel , voedsel , consument en dier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!