Fosfaatrechtenmarkt stabiliseert op laagste niveau sinds invoeringOriginele beschrijving

De gemiddelde vraagprijs voor een kilogram fosfaatrechten schommelt al weken rond 165 euro. De prijs is daarmee lager dan die vorig jaar ooit geweest is. Het aanbod blijft daarbij ook redelijk groot.

 Fosfaatrechtenmarkt stabiliseert op laagste niveau sinds invoering (agri24.nu)

De gemiddelde vraagprijs voor een kilogram fosfaatrechten schommelt al weken rond 165 euro. De prijs is daarmee lager dan die vorig jaar ooit geweest is. Het aanbod blijft daarbij ook redelijk groot. - Download de Agri24 app

tobias-venhorst

Reacties

tok achterhoek
Zakt elke week nog
van Ittersum
Alle geleerden ten spijt. Alles is het tegenovergestelde van toen met het melkquota. Toen waren de eersten in het eerste jaar de koopman en nu achteraf gezien de duursten. Het lijkt de zuivelmarkt wel XD
+3
hypotheekboer
@van Ittersum reken als het eerste jaar even 2016/2017 toen referentie aantallen verhandeld werden. Dan gaat je vergelijk niet meer op.
van Ittersum
@hypotheekboer zou best eens kunnen . In iedere geval anti cyclus denken geeft meestal wel in dat soort handel het meeste voordeel
+1
labella
Stilte voor de storm. Iedereen moet straks zijn pas ruimte benutten.
+1
van Ittersum
@labella was is PAS? Ik boer op mijn omgevingsvergunning en dat is het wel. Denk dat het wel meevalt qua iedereen. Geen idee hoe groot die groep is
cjw73
@labella het groepje wat nog nodig is word elke dag kleiner.
Twentsch Land
Het groepje wat nodig is wordt elke dag kleiner !! Dat zou wel eens kunnen.

De groep die meer wil groeit ook met de dag !! 😉

@cjw73
+4
cjw73
@Twentsch Land er zijn genoeg die willen maar dat moet ook kunnen. Grond wordt de beperking in alle opzichten.
Twentsch Land
Dat is zo.....boer met grond blijft baas.

@cjw73
verbi
@Twentsch Land Overheid is de baas wij zijn het schoothondje.
van Ittersum
@verbi maak dan van uw hart en geweten geen moordkuil en bel vandaag sws. uw accountant, bank en een makelaar op.
ted9
@labella Uitbreiden niet voor het rendement maar om de vergunning. 😂
labella
@ted9 Die pas vergunning heeft genoeg gekost dan zal die ruimte benut worden ook, desnoods met lease van fosfaatrechten.
ted9
@labella Als dat zo had je dat al moeten doen.
cjw73
@labella als de stal groot genoeg is en er land voor is is het een optie. Maar weet genoeg die ze er bij lange na niet in kwijt kunnen. Zo hoog hebben toen aangevraagd.
achterhoeker2
@cjw73 Het gaat volgens mij om de aanwezige dieren ,niet of er gebouwd is conform de pas vergunning .
pietjepuk
Quote Reactie van @achterhoeker2:
,niet of er gebouwd is conform de pas vergunning .

Je mag alleen bouwen als je een ammoniak vergunning op orde is. Hier zijn de maat voeringen bij de melkkoeien niet van deze tijd. Op zich gaat het prima maar moet gewoon zorgen dat de stal voor max 85 a 90 % gevuld is. Wil je dan bijbouwen moet je toch de ammoniak van de "lege boxen" hebben
cjw73
@achterhoeker2 klopt maar vele hebben extra aangevraagd en de dieren nog niet en daar wordt straks op gecontroleerd en dan raak je de overtollige kwijt. Dus meldde labella hierboven dat er dan maar meer koeien moesten komen. Waarop mijn reactie was. Ze moeten er wel inpassen.
Melkboer16
Er hangt nog genoeg fosfaat boven de markt! Veilingsite van @Duntelaar bieden iedere keer dezelfde fakers om de prijs nog enigszins op te jagen!
Bovendien is er maar mondjesmaat jongvee beschikbaar en Duitse vaarzen kopen is maar voor weinigen weggelegd!
+1
van Ittersum
@Melkboer16 meimaand, stopmaand. Genoeg aanbod van vee, maar je moet de lijntjes wel hebben. En een vlotte beslisser weten ze altijd wel te vinden.
+2
cjw73
@van Ittersum klopt er stoppen meer dan genoeg hier in de omgeving.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden groot , prijs , lager , euro en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!