Schijt aan de leveranciers

De meerderheid wil niet. 70% van de leden wilde geen melkregulering etc. etc.....

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+6
de Haas
Ik verheug me toch zo op de dag dat tv-programma Keuringsdienst van waarde langs komt en die hele Planet shit affikt. De sprookjes die Wiebren vertelt kennen we zo langzamerhand wel, sommigen onder ons ervaren nog elke dag het financiële leed. Doe normaal!!!!
grondlozeboer
@de Haas je kan ze toch tippen? Eerder wel iig
+1
christo
@de Haas Laat het je mij weten wanneer ze contact opnemen. Ik bied aan om samen een mooi stuk te maken.
grondlozeboer
@de Haas ik vind ze altijd vrij helder en vragen door, ik denk dat het geen kwaad kan, maar of de betreffende bedrijven mee willen werken is altijd maar de vraag.
diezel
Quote Reactie van @grondlozeboer:
maar of de betreffende bedrijven....

….. je melk nog lang op komen halen is de grote vraag! 😞
+4
jan w
De burgers kunnen het zo krijgen als ze het willen. Als ze er ook maar voor betalen!!
Alleen als die burger, consument wordt, houden ze de hand op de knip.
Het is te zot voor woorden dat, zoals Wiebren het stelt. "Weidegang is de standaard".
Maar dat er nooit over wordt gesproken dat het extra geld voor de weidemelk niet uit de markt gehaald wordt en dat er dan ook nog eens een deel bij de niet -weiders wordt gegapt.
+1
hans1980
@jan w wiebren was altijd al een rat..
putjesschepper
@hans1980 dat artikel klopt heus wel hoor,het is vrij duidelijk wat ze willen.
putjesschepper
Dus die niet weiden kunnen vertrekken.
+1
ted9
@putjesschepper worden uitgerookt.
verbi
@ted9 Bangmakerij om niks.
+4
KOC1981
Denk dat het verhaal ook gewoon klopt, alleen is of Wiebren of de journalist er vergeten bij te zetten "in Nederland".

Verder is RFC 1 van de vriendelijkste voor niet-weiders volgens mij. Geen verplichting van VLOG zoals bij sommige conculega's en het verschil tussen een weider en een niet-weider is 1,5 cent met nog een tussenvariant voor deelweidegang. er zijn ook fabrieken waar de weidemelktoeslag 2cent is.

Pijn zit hem volgens mij het meeste in dat alle uitingen in NL vanuit de onderneming er op gericht zijn om de weidemelk/planetproofmelk te vermarkten en de niet-weiders zich zo niet gewaardeerd voelen.

Ideaal zou zijn dat RFC een groot contract binnen haalt voor een klant die de laagste CO2 uitstoot per liter wenst te ontvangen, dit zal zeer waarschijnlijk vanuit opstallers komen eventueel in combi met vergister/zonnepanelen/...
+3
Wiebren
@KOC1981 Het stuk is niet goed.
Martin heeft zich niet gemeld en heb het stuk ook niet kunnen checken vooraf. Als dat wel gebeurt was had bijvoorbeeld mijn achternaam er ook goed ingestaan.
Dit gaat verder inderdaad over binnenlandse afzet van consumentenzuivel, waar de vraag naar duurzamer geproduceerde melk groeit. Dat is bovenop weidemelk wat nu standaard is. Daar spelen meerdere zuivelaars goed op in, met meerprijs voor boer.
christo
@Wiebren Dus over 20 jaar is stalmelk zonder pp nog steeds een melkstroom binnen FRC waarbij de boer minimaal een melkprijs ontvangt die hoort bij de duurzame wensen van de burger?
+2
Wiebren
@christo Ik weet niet of ik je vraag helemaal begrijp. Wat er over 20 jaar gevraagd wordt weet niemand. Of stalmelk naast PlanetProof nog een melkstroom is? Het is andersom, PP is een klein volume, ca 10%, bedoeld voor de Nederlandse markt. Het grootste deel is melk die verwerkt wordt voor de rest van de wereld, te beginnen bij rest van Europa.
@slagroomvla de zuivelconsumptie in Nederland daalt, de vraag naar duurzamere melk binnen dat volume stijgt. De vraag naar plantaardige alternatieven stijgt overigens wel flink, bovenop of tenkoste van zuivel.
Verder ga ik er niet op deze plek op in, het ontaard zoveel in schelden dat ik om die reden reageren beperk tot een uiterst minimum.
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Wiebren:
Het is andersom, PP is een klein volume, ca 10%, bedoeld voor de Nederlandse markt. Het grootste deel is melk die verwerkt wordt voor de rest van de wereld, te beginnen bij rest van Europa.

Het lijkt me een goed idee om dit wat nadrukkelijker te communiceren richting leden. Dat zou de nodige wrevel wegnemen cq. voorkomen.
+2
jg
@Jack Rijlaarsdam Door de grote melkplas geproduceerd in nL en door de weerstand hier tegen kwa footprint zit de retail in een zetel om iedere gewenste melkstroom af te dwingen zonder hiervoor veel te hoeven betalen.
Erik!1879
@Wiebren waarom niet gewoon biologisch goed betalen. 2 goede melkstromen. Beide duurzaam.
+4
de Haas
@Wiebren Schelden!? Boeren voelen zich verneukt, genaaid en murw gebeukt. Dat komt wel door dat constante gebash van jou en je matties. Dus ja, vele met mij zijn boos. Voor een boer is zijn boerderij alles, jij hopt vrolijk van het ene duurzame baantje naar het andere inclusieve baantje. Ik voel een afstand tussen ons, daar ben ik trots op want ik weiger te bukken voor jullie idealen...
+1
Jannus
Quote Reactie van @de Haas:
ik weiger te bukken

Ik zou beginnen met een beetje te buigen want de markt vraagt iets en voldoe je daar niet in dan heb je een product dat niet aan de maatschappelijke voorwaarden voldoet en wordt je naar het gat van de deur gelaveerd,oftewel de 'exit' en daar zijn er al een aantal die ik hoor op het gebied van weidegang
+2
Erik!1879
@Jannus Ze zijn gewoon keihard de kostprijs hoog aan het drijven om de melkveehouderij te saneren. Heeft niets met vraag naar verschillende stromen te maken. Kijk maar naar bio. Is ook niet echt van de grond gekomen. Als pp of van die sterren echt gevraagd was dan was bio booming. Kijk gewoon naar de varkenshouderij. Technisch failliet door de zware wetgeving. Alleen de hele grote zijn er nog. Daar verdienen er zelfs nog geld. Grootste deel van de varkenshouders uit de jaren 90 zijn weg .
robbies
Quote Reactie van @Erik!1879:
Ze

Wie zijn ze? De consument? de supermarkten? De inkoopcombinaties? RFC? LTO?
Erik!1879
@robbies Consument zeker niet. Hoe goedkoper het voedsel des te tevredener zijn ze. De mensen die de grond voor andere doeleinden willen gebruiken. Begonnen bij de milieu jongens, nu is de industrie erbij gekomen. Nederland loopt vol. Het is een strijd om de ruimte. Heeft niets maar dan ook helemaal niets met dierwelzijn en milieu te doen. Anders was bijvoorbeeld biologisch wel strenger en beter vertegenwoordigd. Dat is afgelopen jaren ook niet echt van de grond gekomen vind ik.
christo
@Erik!1879 OUDE wijze man spreekt. Alle gekheid op een stokkie, je hebt volkomen gelijk. Geld regeert en de boeren moeten hun kop houden en via de achteruitgang de bijstand in.
de Haas
@Jannus Tuurlijk, als er vraag naar is speel je daar op in. Ik heb niet het idee dat de PP het gaat worden, het hele concept zal binnen afzienbare tijd worden afgeschoten. Daar ga ik, in eerste instantie, geen investeringen in doen. Blijkt het alsnog booming te zijn, tsja....
Jannus
Quote Reactie van @de Haas:
Tuurlijk, als er vraag naar is speel je daar op in

Kijk,proficiat..zo moelijk is het niet om een beetje meegaand te denken..of wel??

en kijk met een beetje buigen kost het niet veel investeringen..of misschien een strakkere broekriem om e bilnaad te bedekken mocht je te diep buigen maar daar ben ik niet zo bang voor schat ik zo in.. 😀
+1
de Haas
@Jannus Er wordt hier gesuggereerd dat de totale PP melkplas ongeveer 10% bedraagt. Dat is prima als je er aan kan voldoen en je vangt een paar centen extra. Waar ik bang voor ben is dat dit dezelfde kant op gaat als weidemelk. Geen mens had er ooit van gehoord maar RFC heeft er altijd zo mee geleurd dat het de standaard werd. Ik kan daar makkelijk aan voldoen en PP zal me ook wel lukken, maar collega's van mij niet en die produceren ook goeie melk. Die worden zometeen bij voorbaat al gediskwalificeerd.
+5
sjoerd de melker
@de Haas Realiseer je je dat men niet op jouw melk zit te wachten. De melk die wij boeren produceren wordt opgehaald en het geld wordt op onze rekening gestort. Wij hoeven zelfs niet eens een factuur te maken. Vergelijk het eens met een winkelier die in deze wereld die snel verandert het hoofd boven water probeert te houden. Onze afnemer de melkfabriek zal zich continu aan moeten passen aan de afnemers om voor ons het maximale resultaat te behalen. Begrijp me goed ik heb ook weleens twijfels bij al die RFC regeltjes, maar de tijd dat je vanzelf je producten kwijt raakt is toch echt voorbij.
Uiteraard mag iedereen die het niet met Wiebren eens is zijn mening geven, maar laten we het wel respectvol houden.
+1
Erik!1879
@sjoerd de melker onze voorouders hebben een coöperatie opgezet om de melk die ze produceren te verwaarde. Nu is die coöperatie nog steeds in handen van de erfgenamen van de oprichters. Wiebren hoe goed of slecht hij het ook doet is niet meer en niet minder als een medewerker van deze erfgenamen. Als de Haas of wie dan ook hier èèn van die erfgenamen is hebben ze het volste recht om commentaar te geven op het functioneren van deze medewerkers. Natuurlijk moeten ze niemand uitschelden. Maar hard aanspreken is zeker geoorloofd. Zelfs plicht!
+4
KOC1981
@Erik!1879 als je dan het welkomstwoordje hier op prikkebord leest voor de nieuwe dame die vanuit de postcodeloterij komt, dan geloof ik niet dat dat de manier is om een nieuwe werkneemster te verwelkomen.
Lekkere motivatie als je als nieuwe werkneemster eens gaat googelen wat de leden van je aanwerving vinden.

Ook de manier waarop hier met/over Wiebren wordt geschreven is dikwijls totaal respectloos en als je zo in je dagelijks werk op jouw bedrijf met personeel omgaat zal je er niet veel over houden om voor je te werken ( is niet alleen op jouw gericht Erik, maar in het algemeen)
christo
@KOC1981 Tuurlijk moet je je eigen personeel respectvol behandelen. Kom maar langs en vraag hen of ik een goede werkgever ben. Ik heb ze zelf gescreend en aangenomen en ze hebben evaluatiegesprekken op basis van hun prestaties en mijn en hun wensen.
Bij rfc is dat even een ander puntje. Daar gebeuren rare dingen. Dingen die niet in het belang van de boeren zijn. Wiebren noemt het hard. Dan houdt ik hem een spiegel voor. En ja, dat kan pijnlijk zijn. Sommige dingen los je niet met zoete broodjes op. Misschien doel je ook wel niet op mij in je reactie, maar indien dat wel zo is hoor ik graag op welk moment jij vindt dat het te heftig was.
Je kunt een bericht sturen naar de beheerder van dit forum. Die bekijkt dan of ik weer geblokkeerd wordt. Tot die tijd blijf ik constructief meeprikken om er weer een mooie toekomst van te maken. Als tip krijg je van mij om de WOB verzoeken die wel zijn vrijgegeven te analiseren. De mailings zijn anoniem gemaakt. Er is er 1 die overduidelijk van een bepaalde persoon is die nu bij rfc werkt. Die heeft later gezegd spijt te hebben wat hij de boeren aangedaan heeft. Nu zie ik hetzelfde gebeuren met de aanstaande exodus na implementatie van de visie grondgebondenheid, mede ontworpen door dezelfde persoon. Lees die twee zaken 3 keer heel heel goed door en geef dan hier maar even je oordeel over wat er in die mail staat. Daarna gaan we het hebben over welke mensen we binnen onze coop willen hebben.
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @sjoerd de melker:
Realiseer je je dat men niet op jouw melk zit te wachten.

Dat je dat voor waar aanneemt, en schijnbaar normaal vindt is toch best wel sneu..
sjoerd de melker
@slagroomvla zo sneu is dit niet in mijn beleving. De hele zuivel investeert vele, vele euro's aan reclame, marketing en wat al niet meer. Niet alleen de zuivel maar ook producenten van ander voedsel (frisdranken, fruit, broodbeleg, margarine etc etc) doen moeite om hun afzet te vergroten. Denk je eens in dat de complete zuivel wel stopt met energie en geld stoppen in activiteiten om de afzet te ondersteunen, en onze concurrenten niet. Er zullen echt nog wel mensen geinteresseerd zijn in jouw melk, maar ik ben bang dat jij minder liters gaat verkopen tegen ook nog een lager prijs. Dat bedoel ik met "men zit echt niet op jouw melk te wachten"
+5
mlkvhoudr
@Wiebren gelijk heb je ik kan hier zonder last of ruggespraak een beetje tussen door hobbellen maar in jouw functie bedankte ik er vriendelijk voor om hier keer op keer verbaal geslacht te worden. Discussie i heel zinvol als daarna 2 partijen wat leren of elkaar beter begrijpen dat lukt sommigen hier op t moment gewoon niet.

En dan is t jammer van de energie
+2
robbies
@mlkvhoudr Ik snap Wiebren ook wel. Hij is met een opdracht weggezet en die vult hij in. Elke keer als hij hier zijn gezicht laat zien, wordt hij - wat je zegt - verbaal geslacht.

Maar wat me wel verbaast - en ik hoop dat @Wiebren de moeite neemt om mij dat uit te leggen - is dat Wiebren ineens zuivelmarktspecialist is. Hij schept vergezichten over de richting die de zuivelmarkt opgaat, weet klaarblijkelijk welke eisen afnemers hebben en op welke manier die ingevuld moet gaan worden op boerenerven. Ik vraag me af welke competenties en ervaring Wiebren heeft wanneer het gaat om zo'n belangrijke positie binnen een multinational. Wiebren is via een voerfirma terechtgekomen als specialist mest en mineralen bij LTO en vervolgens via een duurzaamheidsprojectje in Friesland gepromoveerd tot expert van de zuiveltoekomst. Zo profileert hij zichzelf ook in de media en jaagt met zijn uitspraken behoorlijk wat mensen tegen zich in het harnas. Ik zou daar als coöperatie niet gelukkiger van worden. Eerst leveren en dan mag je praten over wat er nog meer op stapel staat.

Naar eigen zeggen (prikkebord.nl/topic/157041/…) zou zijn functie het tot waarde moeten brengen van duurzaamheidsinitaitieven. Die paar cent extra PP-opbrengst - waar niet iedereen aan mee kan doen - is dan maar een heel mager resultaat. Werk in de luwte eerst maar eens aan resultaat. Zoveel kilogrammen melk zet je nog niet weg.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @robbies:
specialist mest en mineralen bij LTO

Als zijn deskundigheid op zuivelgebied net zo groot is als op het mest- en mineralengebied, dan hoeven we er inderdaad niet veel van te verwachten.
christo
@robbies Het probleem met Wiebren is dat er nogal tegengestelde geluiden uit komen. Niemand weet hoe over 20 jaar de landbouw er uit ziet zegt hij. ?Dan zegt hij dat weidegang en PP de standaard wordt. Ondertussen houden de banken de knip dicht wanneer je aanklopt voor een financiering. En terecht. Op drijfzand kun je niet investeren Wiebren. Wanneer je 5 jaar geleden de foute keuze gemaakt hebt heb je die investering nog niet terugverdient. De landbouw kent een langere terugverdientijd dan de retail. Welk belang dien jij bij RFC? VAn de boeren, politiek of de retail?
Wiebren
@robbies ik noem mezelf geen zuivelmarktexpert. Wel heb ik veel contact met m’n collega’s in de markt en ga zeer regelmatig mee naar klanten. Reden daarvoor is dat klanten allemaal bezig zijn invulling te geven aan duurzaamheid bij hun inkoop. Die vraag gaat ook over de bedrijfsvoering van de boeren.
+2
burg
@Wiebren Hey wiebren super dat je hier nog reageert!
De planet proof lijn wil men doortrekken naar 10% vd melkplas van de leden. De eisen (of een deel ervan) van planet proof zullen op den duur weer de nieuwe standaard worden, is er binnen de cooperatie ook gerekend wat dit gaat betekenen voor de kostprijs van de leden als dit zover is ?
christo
robbies
Quote Reactie van @Wiebren:
ik noem mezelf geen zuivelmarktexpert. Wel heb ik veel contact met m’n collega’s in de markt en ga zeer regelmatig mee naar klanten. Reden daarvoor is dat klanten allemaal bezig zijn invulling te geven aan duurzaamheid bij hun inkoop. Die vraag gaat ook over de bedrijfsvoering van de boeren.

@Wiebren Jouw taak is toch het verwaarden van duurzaamheid in de hele keten. Nu weet ik een beetje wat komt kijken bij PP produceren en dan is een meerprijs van 2 cent voor het instandhouden van zo'n bedrijfsvoering al een minimale vergoeding. Of eigenlijk gewoon te weinig. Wanneer je op dit moment geen PP-bedrijfsvoering hebt, is het onmogelijk om voor die 2 cent naar PP-niveau toe te groeien. Je spreekt de ambitie uit om 10% van de RFC-productie met PP melk in te vullen, dan komt dat neer op 1,4 miljard kilogram melk. Hoe wil je die voor 2 cent extra invullen?

Daarbovenop komt de concurrentie van Beter Leven, een bewezen keurmerk, maar op geen stukken na overeenkomstig met PP. Heb je niet de vrees dat BLK PP gaat overvleugelen? BLK heeft inmiddels een omzet van 1,4 miljard euro, bijna 5.000 producten, kleine 2.000 boeren en internationale groei. Ik kan me voorstellen dat de onderhandelingspositie van leveranciers van BLK beter is dan die van PP. Je stelt hierboven al dat sommige veehouders al een verkeerde route hebben gekozen - met de belofte van de coöperatie dat elke liter verwerkt zou worden - en dat de transitie pijnlijk wordt. Durf je nu ook te zeggen dat PP niet over een paar jaar ingewisseld wordt voor BLK en dat de veehouders die nu voor PlanetProof worden op zeker niet op de verkeerde route gezet worden?
KOC1981
Quote Reactie van @robbies:
Durf je nu ook te zeggen dat PP niet over een paar jaar ingewisseld wordt voor BLK en dat de veehouders die nu voor PlanetProof worden op zeker niet op de verkeerde route gezet worden?

Goeie vraag.
Ben zelf ook PP leverancier, zie echter geen onoverkomelijke dingen die je nu moet doen die absoluut niet kunnen indien men Beter Leven eisen zou moeten halen. of welke eisen zie jij dan als haaks op elkaar staan?

Andere vraag, ik weet niet of het mogelijk is en of Wiebren dit al geînventariseerd heeft bij een groep leden die pp melk leveren. Maar kan het de beide samen en de plussen optellen???
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @KOC1981:
beide samen en de plussen optellen?

Dan zul je toch Farmel moeten bellen, die collecteert als enige BLK-melk.
arie.j
Quote Reactie van @Wiebren:
ik noem mezelf geen zuivelmarktexpert. Wel heb ik veel contact met m’n collega’s in de markt en ga zeer regelmatig mee naar klanten. Reden daarvoor is dat klanten allemaal bezig zijn invulling te geven aan duurzaamheid bij hun inkoop. Die vraag gaat ook over de bedrijfsvoering van de boeren

Alle klanten bezig met duurzaamheid bij hun zuivelboodschappen? Nou overdrijf je .
Maar als het een groot deel van de klanten is, dan is het ook belangrijk.
Duurzaamheid is echter nogal eens voor een gedeelte gebakken lucht, de invulling van dat begrip verschilt nogal, en de reclame klopt het soms lekker op en probeert het soms ook te sturen.
Laat ik een voorbeeld noemen, uit oogpunt van duurzaamheid is het te verdedigen om massaal over te gaan op langhoudbaar bij melk. Niemand van de producenten piekert er echter over.
Het past niet bij de zogenaamde beleving en nog zulke dingen.
Wiebren
@arie.j ik heb het over onze klanten, zoals supermarkten. De klant van de supermarkt (consument) doet daar de boodschappen, koopt niet rechtstreeks bij ons
arie.j
Quote Reactie van @Wiebren:
ik heb het over onze klanten, zoals supermarkten. De klant van de supermarkt (consument) doet daar de boodschappen, koopt niet rechtstreeks bij ons

OK, dat is niet helemaal hetzelfde.
Toch zie ik soms dingen die haaks op elkaar staan
Neem zoiets veeteelt.nl/nieuws/…
Dan kun je nog zo bio zijn, maar als er melkstromen tot in de winkel per koe moeten zijn, puur en enkel voor de zgn.beleving, dan is dat het tegendeel van duurzaam.
Trouwens met al die kleine aparte melkstromen is het zo dat wat je wint aan duurzaamheid bij de productie, verlies je gemakkelijk weer bij het aparte vervoer en de aparte verwerking
sorry
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
En dan is t jammer van de energie

.....zonde van het melkgeld...
KOC1981
@Wiebren dat is ook wat ik bedoelde met dat het verhaal klopt voor de Nederlandse afzet van consumentenzuivel.

Hoe kijk jij aan tegen het ontstaan van de verschillende keurmerken?
Verwacht jij op termijn 1 overkoepelend keurmerk, zeg maar een gelijkschakeling tussen Beter leven/PlanetProof/AH?
christo
@Wiebren Je maakt samen met je collega's melk produceren tot een vorm van hogere wiskunde waarbij niet stilgestaan wordt of degenen die jou loon betalen daar wel de noodzaak van zien. Het gevolg is een stevige crash met degenen die niet terug kunnen vallen op een hardheidsclausule. Of hoe ik me anders uitgedrukt heb vandaag tegen ledenraadsleden: net als met het fosfaatdebacle kijken jullie de andere kant op nu er collega's de dupe worden. Collateral dammage?
+2
Grasbaal
@christo Beemster Kaas is een mooi voorbeeld hoe je met het duurzaamheids-verhaal goed kan scoren. Vrijwel alle Cono melkveehoduers doen hier meer of minder enthusiast aan mee. Frieslandcampina is te groot om alle boerenneuzen op korte termijn een kant op te krijgen, daarom zijn verschillende melkstromen misschien wel een goed alternatief.

fossie
@Grasbaalvast we. Pijnlijk punt in het artikel is dat Wiebren het over hard heeft. Dat is de tweede keer dat zo'n excersitie in zijn aanwezigheid word uitgevoerd. Je moet het groote lef maar hebben om weer bedrijven naar de uitgang te dirigeren!
jan w
Quote Reactie van @Grasbaal:
Beemster Kaas is een mooi voorbeeld

In principe ben ik het helemaal met je eens. Maar laat er dan ook een plus bij achter voor de melkveehouder en die is er op dit moment helemaal niet bij RFC. Het is allemaal een koekje van eigen deeg. Als ze wat extra willen is dat prima, maar geef de melkveehouder daar dan ook zoveel van mee dat hij er wat aan overhoud en dat hij trots kan zijn dat hij wat extra's doet. Maar dat is er bij RFC niet. Vraag het eens aan de melkveehouders in Zuid-Holland. Die zijn razend. Daar zijn melkveehouders die prima aan de PP eisen kunnen voldoen, maar waarvan de melk naar Brabant toe gaat. Daar wordt de melk niet opgehaald voor PP dit om de eenvoudige redenen omdat ze daar niet met opleggers over de wegen mogen.
fossie
@Wiebren Fraag een stevioge rectificatie!! Die linkse journalissten maken ons kapot.
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @Wiebren:
waar de vraag naar duurzamer geproduceerde melk groeit. Dat is bovenop weidemelk wat nu standaard is.

Dus jij beweert dat de zuivelconsumptie in Nederland toeneemt? Dat zou een ommekeer zijn... Of bedoel je; we plakken overal het pp-label op, kijk eens wat een afzet!
KOC1981
@slagroomvla als we dat kunnen door overal die stikker op te plakken een aantal centen meer binnen halen is het toch ook gewoon goed
+2
christo
@KOC1981 Gewoon doen! Geen hond die het door heeft! De certificering is toch al grote corrupte bende. Dan is dat laatste stapje ook wel goed te praten. SMK kan er iig niet tegeningaan en de retail past ook wel op om betrouwbaarheid van de kringloopwijzer en de onderstaande club aan de kaak te stellen.
smk.nl/418/over-smk/…
+1
jan w
Quote Reactie van @Wiebren:
Het stuk is niet goed.Martin heeft zich niet gemeld en heb het stuk ook niet kunnen checken vooraf

Wat een waardeloze opmerking. Dergelijke fouten zijn meer schering dan inslag. Een voorbeeld daarvan is het filmpje in de documentaire over melk van Kwaliteit van waarde. Daar gaf men nadien ook zo een reactie.
jan w
Quote Reactie van @KOC1981:
en een niet-weider is 1,5 cent

Van dat bedrag betaal je ook nog weer een deel van terug, dus die 1.5 cent klopt niet.
KOC1981
@jan w klopt wel, ik duid het verschil aan tussen een weider en een niet-weider. beide leggen evenveel in, en de weider ontvangt nadien 1,5. dus het verschil is1,5cent
+2
jan w
@KOC1981
Daar heb je wel gelijk in. Alleen is mijn mening wel of het terecht is dat ze geld gaan gappen bij diegene die niet kunnen en of willen weiden. De toeslag zou uit de markt gehaald moeten worden en dat krijgen ze dus niet voor elkaar.
+1
spotmelker
Quote Reactie van @jan w:
De toeslag zou uit de markt gehaald moeten worden en dat krijgen ze dus niet voor elkaar.

Niet eens geprobeerd....
putjesschepper
@KOC1981 ze hebben toch geen opstallers meer?
+3
christo
Nog meer schijt.

(klik om te vergroten)

Het wordt tijd dat de jaknikkers niet meer mogen knikken.
+1
christo
RFC blijft hangen in de cultuur van de vorige eeuw. De ledenraad en het bestuur weten wat goed voor ons is!
Geef die domme boeren gewoon het recht om via stemmingen op melkweb een bindend advies te geven!!

(klik om te vergroten)

+1
spotmelker
Quote Reactie van @christo:
RFC blijft hangen in de cultuur van de vorige eeuw

Was dat maar zo. De mensen uit die tijd konden nog hoofdrekenen, dat is nu v.v.t. 4 rijen is 3 meter stroken rondom je maìspercelen. Op grond met een financieringslast van : 1000€/ha en waar > 15 ton ds/ha groeit moeten ze wel met een heel hoge duurzaamheidstoeslag komen om dat te compenseren.
christo
@spotmelker I'k moet een beetje op mijn woorden letten om mee te mogen doen. Als dat niet zo was had ik nog wel een leuke vergelijking mbt de ''samenwerking''met Boudewijn Poelman.
Ik kom nu niet verder dan het algemene advies om goed de billen af te vegen en altijd een condoom te gebruiken.
verwijderd
christo
@jg Ik mag niet voor Wiebren spreken. Dat mag hij zelf doen. Het antwoord op die vraag is wel gegeven. Wij waren beide aanwezig in een zaal vol met zuivelexperts. De klant wil planetproof melk. En dat is iets anders als on the way to planetproof.
jg
@christo Ik zal het anders proberen te formuleren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
69
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0