Ben niet RFC aan het bashen...maar ze doen het zelf!!

Deel dit topic

Reacties

dijkstra uit w
Bestuur zal wel gedacht hebben, als je het niet kan winnen, dan maar met de vijand samen werken. Collaboreren heet zoiets, om maar je positie als multinational veilig te stellen. reken maar niet dan FC gaat krimpen in omzet als er minder leden melk zou komen over pakweg 20 jaar. Door het simpele feit van de vergrijzing en minder beschikbare landbouwgrond. en andere productie voorwaarden.
Zo werkt dat nou eenmaal bij een multinational. Die wil blijven groeien. Ook al is dat eigenlijk geen groei meer met een toegevoegde waarde. allen maar om de aandeel houder te vrede te houden. Nu zal iedereen wel zeggen, maar FC is niet op de beurs. Nee, maar denk je als er gebeurt als banken moeilijk gaan doen in de toekomst, vanwege risicovoller investeringen. En er niet meer genoeg leden zijn om dat allemaal als achtergestelde lening ophoesten. Belijd is namelijk ingezet. Er moet meer in de dode hand, en minder bij de leden. want als je dit beleid nu door zou trekken. dan komt er wel heel veel financiering van steeds minder leden. Dus al met al zal ook in de toekomst FC mogelijk met haar Globel Angelsaksische ceo en beleid ten prooi vallen aan de grillen van de beurs.
christo
@dijkstra uit w Hoe was het ook al weer? De toekomst begint vandaag?
weurding
@christo vandaag is morgen het verleden
hans1980
@dijkstra uit w de volgende keer iemand van wakker dier binnen halen dan??
+2
kanniewaarzijn
"Het is op z'n minst opmerkelijk....."

Ach, we kijken tegenwoordig nergens meer van op!
+2
slagroomvla
Jaaaahhhhh, welkom bij de melkstroom-loterij!!
+1
jg
Neem aan dat NM als partner tegenwoordig meebeslist over dit soort benoemingen.
+3
hans1980
@jg lijkt erop dat het bestuur geen ruggengraat meer heeft, iedereen trots op RFC? Ja met in het verleden behaalde resultaten...waar zijn ze nu mee bezig natuur lobby binnenhalen?
Natuurmonumenten wou toch minder koeien in NL?

Het bestuur heeft de ziel van de coop verkocht..
+2
ted9
Ben ik een ouderwetse boer als ik dit op zijn zachts gezegd bijzonder vind. Sta ik dan zo ver af van de samenleving.......of staan sommige in de samenleving ver van mij af. Vragen vragen vragen
+1
mlkvhoudr
@ted9 misschien is t wel geniaal deze move om de afstand te verkleinen, als dat lukt is t een meesterzet
+3
ted9
@mlkvhoudr Dat dachten ze vast ook toen ze bij lto die pvda voorman binnen haalde........
Uitgesproken links volk kun je niks mee maar dat is mijn mening.

In bijna alle bestuurslagen van Nederland hebben ze zich gevestigd je weet hoe dat de laatste tijd uitpakt.
mlkvhoudr
@ted9 snap ik wel hoor dat je er zo tegen aan kijkt, met de links rechts gedachte is wel de helft van je consumenten links
+5
ted9
@mlkvhoudr Dat klopt op landelijk niveau. Maar de landen waar onze producten heen gaan kijkt men nog wat anders tegen voedsel aan.

Het bijzondere is dat Nederlandse zuivel bedrijven net doen of alle melk in Nederland blijft.
burg
Volgens mij gaat ze met data aan de gang en niet beleidmaken maar das wat ik lees
jg
@burg Beleid maken op basis van data.
+1
KuikenenKoe
Hou niet zo van dat halve werk . Haal dan meteen Marianne Thieme binnen .
Weten wij als leden meteen waar we aan toe zijn .
+3
pietjepuk
Is het al zover dat ze met de loterij mee gaan doen om de toko te reden. 😞
+17
puntertje
Ze vliegt naar Zuid Afrika, praat met een boer die een geit weg doet voor het milieu en zie daar de drijfveer voor Simone om iets met 'boeren' te gaan doen. Klinkt weer interessant, ik word steeds benieuwder naar de recruiter van RFC.
+1
jg
@puntertje Er is altijd wel een persvoorlichter die eea recht lult.
Elvis
@puntertje 😂😂😂puntertje is dat een alias van hans van B
+1
Jan S
😀
+7
van Ittersum
@Jan S als zij de ingangen weet naar wie dan ook en wij hier van kunnen profiteren of misschien hierdoor de schade kunnen beperken, wees dan welkom.

Commercieel snap ik het wel, of het ook voor ons een succes wordt dat zullen we zien. Maar geeft wel aan dat de menig melkveehouder nog te veel vanuit zijn comfortzone denkt (zo is het, zo was het en zo moet het ook zo blijven) t.o.v wat misschien maatschappelijk aan de hand is. Onlangs nog een discussie gehad of beter gezegd gehoopt te begrijpen dat iemand bijna het nietje van het theezakje zat te scheiden ten gunste voor het milieu maar wel 4x per jaar in het vliegtuig stapt a gemiddeld 12000 liter kerosine per vlucht. Dat zijn twee totale verschillende werelden voor de gemiddelde burger. En zo gaat het hier ook, koppel je dingen aan elkaar vast of vergelijk je het, ga je direct nat in het onbegrip. Zo zit de wereld op dit ogenblik in elkaar. Snap de verbazing van menig prikker hierin wel maar tegelijk denk ik, goede zet. Nu nog Marianne Thieme binnenhalen en het feest kan beginnen, want diens brood men eet, diens woord men spreekt. Let maar op
+6
de Haas
@van Ittersum Nu ga je mank. Je oppert 'wat er in de samenleving aan de hand is. Dat moet zijn; Wat de samenleving ook maar opgedrongen wordt.
+1
puntertje
@van Ittersum Jij benoemt het niet meegaan in elke hype 'vanuit de comfort zone benaderen'. Mee een beetje goede wil noem je het boerenverstand. De angst om maar niet als 'ruimdenkend' gezien te worden slaat bij mensen die gevoelig zijn voor de mening van anderen snel door in alles snel te omarmen om maar als onafhankelijke geest gezien te worden. Het betekent natuurlijk net het tegenovergestelde, maar dat terzijde.
+1
van Ittersum
@puntertje op je boerenverstand overtuig je de mensen niet meer. Gebruik je boerenverstand maar op je erf en maak daar de juiste beslissingen maar . Maar ga echt niet meer dingen koppelen vanuit je boerenverstand en de maatschappelijke "dwaasheid". "Verbaas u niet verwonder u slechts" en als afsluiter, " wat niet begrijpt of snapt moet je niet jaloers op zijn" commercieel gezien haal je met zo'n persoon goodwill binnen, niet meer en niet minder. Zij gaat deuren openen, indirect merkbaar voor ons. Wat doet de postcodeloterij feitelijk: trick de massa, dan rinkelt je kassa. Onlangs kregen sommigen een tegoedbon voor een Dove zalfje ofzo. Kost niets voor hun maar net genoeg om de massa hun abonnement op de postcodeloterij niet op te laten zeggen zonder 1 cent te hoeven uitkeren. Trick de massa , dan rinkelt de kassa
+4
Erik!1879
@van Ittersum je levert als Nederlandse melkveehouder op de wereld markt. Nederland importeert melk om de prijs laag te houden. Wat je exporteert moet tegen wereld markt prijs. Met die onzin die jullie aan het bedenken zijn verkloot je de kostprijs. Daarmee behoud je misschien 25 % markt maar verlies je markt voor 75 %van de huidige kg melk die de Nederlandse melkveehouders nu produceert.
christo
@Erik!1879 Wijze woorden voor een 150 jarige.
Erik!1879
@christo 139. Volgende week pas 140😉
ted9
@Erik!1879 is in Duitsland niet veel anders
Erik!1879
@ted9 onze buurman levert Campina. Dus ja.....
+2
BamBam
@van Ittersum dat dacht ik ook eerst van Calon. Die snapt de kronkels van o.a. de pvda en dat ook positief uitpakken. Ik wacht nog steeds op de positieve bijdrage van die man.
Jan S
😀
dewittemotor
Die mevrouw kan natuurlijk ook gewoon een carierrevrouw zijn en duurzaamheid maar onzin vinden. Ze ziet RFC gewoon als een stap hogerop. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Dat soort mensen kunnen heel makkelijk schakelen tussen verschillen idealen. of eigenlijk hebben ze maar maar 1 ideaal: hun eigen portemonnee
+3
dewittemotor
Nu ik de interviews van haar lees, vrees ik overigens het ergste.
Ze zegt: als boer kun je pas echt het verschil maken.
Dus wij kunnen het vuile werk weer opknappen, terwijl de rest lekker achterover leunt.
In ieder geval zal de teelt van rozemarijn en lavandel binnenkort beloond worden met een extra centje melkgeld
+2
KuikenenKoe
Quote Reactie van @dewittemotor:
In ieder geval zal de teelt van rozemarijn en lavandel binnenkort beloond worden met een extra centje melkgeld

Schrijf dat maar op je buik . Wie geen rozemarijn en lavendel gaat telen krijgt minstens 2 cent korting is iets wat dichter bij de waarheid komt te liggen .
+1
hans1980
@dewittemotor vraag me echt af wie in de aannamecommissie zit?
Wat beweegt RFC iemand te installeren met zo'n cv??
christo
@hans1980 Kun je de cv hier even neerzetten?
+2
dewittemotor
@hans1980 Ik denk dat RFC in de hogere bestuurslagen gewoon geïnfiltreerd is door allerlei linksdenkende figuren om het zo maar te zeggen. Misschien zo een Schumacher wel. En ik vraag me ook echt af hoe het mogelijk is dat iemand met de uitstraling van Keurentjes voorzitter van zo een groot bedrijf kan worden. Vorig jaar riep hij nog: prestatietoeslag gaat naar 6 - 7 cent de komende jaren en nu zit RFC volgens mij gewoon in de problemen. Dan maak je jezelf toch compleet belachelijk. Trouwens een bedrijf als RFC kan nooit 7 cent beter presteren dan het gemiddelde van de rest van je concurrenten. Als je al 1-2 cent hoger zit op lange termijn doe je het al uitstekend.
+2
moduulbouw
En iedereen maar zoeken naar boer piet.
+12
JohnDeere6serie
@moduulbouw Boer Piet had 2 geiten aan een touwtje in zn voortuin. Boer Piet heeft de geiten verkocht aan de buurman, die had er toch al 1200. Boer Piet heef nu lavendel en rozemarijn in zijn Tuin. Boer Piet maakt een toerist wijs dat hij dit voor het milieu deed. Boer Piet moet er erg om lachen met zijn buurman, waar hij elke dag werkt. Boer Piet heeft plezier in het leven. Wees als boer Piet.
+3
puntertje
Quote Reactie van @moduulbouw:
En iedereen maar zoeken naar boer piet.

Niet te verwarren met Piet Boer, die overigens ook graag sprookjes vertelde.
''Er was eens een kringloopwijzertje.....'', ......''en toen kwam alles goed.''

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0