Gaat RFC 1cent inhouden op garantie prijs per 2020?

Te lezen op kennisbank RFC site.

Deel dit topic

hans1980

Laatste  |  

Reacties

+2
christo
Enorme blamage en teken van mismanagement. Mijn veehandelaar lachte zich rot toen we het over rfc hadden. Hij zei: moet je je eens voorstellen; jij belt op en zegt ik heb een koe die weg kan voor de slacht. Dan zeg ik; ik heb er al zo veel, misschien later of volgend jaar want ik kan ze niet kwijt. Was een leuk gesprek.
Nu de waarde van de werknemers in het pand in Amersfoort buitensporige proporties begint aan te nemen en het kringloopwijzergeloof geresulteerd heeft in een paperplof melkstroom die voor geen meter gaat lopen en bij voorbaat al kansloos is door de frauduleuze praktijken om door de certificering te komen en de niet goed te maken achterstand op het alom geprezen sterrensysteem van de dierenbescherming gaat weer eens duidelijk worden waar, hoe en door wie ons melkgeld verbrast wordt. De wijze waarop de cooperatie ondergeschikt is geworden aan de onderneming is heel foute boel.
hans1980
@christo ja, verbaas me laatste tijd dat RFC goed lopende onderdelen verkoopt why?
Hebben ze liquide middelen nodig ?
Speelt de BBB- Rating een rol?
Komt die plus niet alleen uit de markt?
+3
diezel
Quote Reactie van @hans1980:
Hebben ze liquide middelen nodig ?

"Amersfoort, we have a problem"...…. 😞

(klik om te vergroten)

hans1980
@diezel

(klik om te vergroten)

+2
Elvis
@hans1980 als je wilt discussiëren over het voorstel kun je dat op melk web doen. Die de jong heeft nog nooit wat bijgedragen aan de coöperatie, zaait alleen maar onrust met zn uit de lucht gegrepen verhaal en zet zich zelf voor joker. Hij heeft ooit nog eens het hele bestuur proberen te tackelen door iedereen op te roepen blanco stem briefjes in te leveren.
+1
hans1980
@Elvis of het RFC bestuur zet hem voor schut, zoals vaak voorkomt op vergaderingen heeft iemand kritische vraag wordt er ingegrepen of spreektijd verkort
+1
Noordoost
@Elvis ik zeg die De Jong in het bestuur
Elvis
@Noordoost kerel is knettergek
christo
@diezel Kun je dit toelichten?
+1
diezel
@christo
Hebben in 2006 een 51% belang in Engro Foods verkregen tegen (schijnbaar) 120 Pakistaanse Roepie (PKR) per aandeel. 51% waren 395 miljoen aandelen. Totaalbedrag € 430 miljoen.

Toen was 120 PKR = € 1,09 / aandeel
Nu is 63 PKR = € 0.39 /aandeel

Koershalvering plus 44% devaluatie van de EUR/PKR-koers.

Kan er overheen gekeken hebben, maar zie hierover géén afwaarderingen van in de RFC jaarverslagen van 2017 en 2018. Misschien een hele pientere controller ter plaatse... 😉

(klik om te vergroten)

pietjepuk
@diezel o dat is maar 276 miljoen die verdampt is. 28000 per melkveehouder een 3 cent
hans1980
@diezel lijkt meer op gokken dan op ondernemen
+1
dijkstra uit w
@diezel

Dit gaat over beursgenoteerde bedrijven en de grapjes de ceo uithaalt om de koers te verhogen. Maar FC heeft toch al aardig van deze trekken
+1
sorry
@diezel alles wat ze aanraken verandert in stront...
KOC1981
@diezel Kan je me ook even uitleggen wat volgens jouw het koersverloop voor effect heeft op de liquiditeit van RFC?
+1
Dirk van Zetten
@hans1980 zeer goed idee, kostprijs kunstmatig verlagen en winst kunstmatig verhogen!! Met vriendelijke groet de Belastingdienst.
pa
@christo Je heb je verhaal toch wel luid en duidelijk op de vergadering uitgesproken?
christo
@pa Kan mijn tijd goed gebruiken voor nuttige zaken.
+2
pa
Quote Reactie van @christo:
Kan mijn tijd goed gebruiken voor nuttige zaken.

Dan moet je nu niet zeuren.
christo
@pa Moet ken ik niet. Moed wel.
+8
mlkvhoudr
@christo jij spreekt vooraf een prijs af met je veehandelaar, hij brengt geen kosten in rekening? Als de koe verongelukt of afgekeurd word heb jij een gegarandeerde prijs? Jochie die keerl heeft oe gewoon naar de bek gepraat dat is zn werk
christo
@mlkvhoudr Jij begrijpt me niet. De veehandelaar zegt: ik kan de koe niet ophalen!
Wolswinkel
@christo Richt een facebookgroep op voor gelijkgestemden v.w.b. je gedachten over je afnemer. Dwing ze op de knieën. Zijn elders goede ervaringen mee.🙂
mlkvhoudr
@christo ik snapte je punt wel ik geef alleen wat tegengas om je iets dieper te laten nadenken. Is mislukt 😉
christo
@mlkvhoudr Ik ben niet zo goed in het succesvol oplossen van raadsel. Directe opbouwende kritiek is van harte welkom.
+1
buorman
@mlkvhoudr
Als je een koe aan een handelaar verkoopt, heb je niks nodig met zijn kosten en/of risico, tenzij je het nalaat om verborgen gebreken te melden,
Geef je diezelfde koe in commissie aan die handelaar mee, dan is hij slechts commissionair en zijn alle kosten [incl zijn ''winst''] en risico's voor jou.
En dat laatste is wat er met de melk gebeurt........
mlkvhoudr
@buorman eens
komelker 2
@mlkvhoudr Ze praten je allemaal naar de bek die op je erf komen.
Daar kom je pas achter als je stopt met boeren dan lopen ze je straal voorbij.
van Ittersum
@komelker 2 dat is een feit, ook wel begrijpelijk. Privé en zakelijk zit dagelijks door elkaar verweven aan de keukentafel. Stoppen met boeren is meer dan alleen cashen of wat dan ook, het zwarte gat vermijden
Weidezicht
@christo die veehandelaar neemt die koe echt wel mee, desnoods 1 of 2 weken later. En wat voor invloed heb jij op die prijs? Tegenwoordig niets meer. Allemaal centen per kilo handel. En de veehandelaar heeft zijn marge wel. Maar erom syrijden op een veemarkt is er niet meer bij, mede omdat de meeste boeren dat allemaal de moeite niet vonden.
+1
christo
@Weidezicht Nee. Hij heeft veel te veel slachtkoeien die in de rode bakjes terecht komen. De aanvoer moet echt beperkt worden.
+6
Melkboer16
Het is niet mijn taak om RFC te verdedigen maar het bashen van onze coöperatie is voor sommigen een dagtaak!
Als ik kijk naar onze garantie prijs is die keer op keer hoger als ons omringende fabrieken!
Ja de prestatie toeslag viel mij ook tegen en ook wij waren meer nodig!
Maar ik hoor en zie niks meer van A-Ware en Doc wat die als kale prijs betalen want dat is de garantieprijs niks meer en niks minder!
jan w
Quote Reactie van @Melkboer16:
garantieprijs

Zou U eens uit willen leggen van hoe of wat die garantieprijs dan is?
+4
hans1980
@Melkboer16 het lijkt erop dat die garantie prijs kunstmatig hoog is gehouden wel met uitholling van coöperatie als gevolg..
+14
robbies
@Melkboer16 de garantieprijs is vastgesteld op deze manier, omdat RFC van mening was dat ze die waar kon maken. Tot op heden mogen we daar niet over klagen. De frustratie is echter prima te verklaren als je in 2014 roept dat je alle melk zult verwerken, vervolgens het fosfaatdebacle aangrijpt om de melkstroom te beteugelen, winstgevende bedrijven verkoopt vanwege "focus op kernactiviteiten" maar wel meent een kansloos monovergistingsproject moet optuigen, je beloofde financieel resultaat niet waarmaakt, boeren op straffe van melkweigering een KLW opdringt, onrendabele activiteiten in Pakistan ontplooit, terwijl je de vorige keer al meer geld in de dode hand propte vanwege "incidentele tegenvallers", tussen alle bedrijven door nog steeds niet alle melk kunt verwerken dus alsnog een fabrieksquotum oplegt en nu weer dreigt het melkgeldreglement aan te passen omdat alle eerdere maatregelen om de winst op te hogen niet lukken.
Jaap40
@robbies da's pijnlijk.

RFC heeft wel geluk. De overige afnemers trouwens ook.

De melkaanvoer daalt. De zuivelnoteringen staan hoger in verhouding tot uitbetaalde melkgeld. Contracten moeten veel hoger worden afgesloten. Verkoop het voor een beste prijs!
+8
christo
@Melkboer16 Onze cooperatie zeg je! Dat is een stevige uitspraak! Zoveel merk ik daar niet van. DE ONDERNEMING klinkt denk ik beter! EN VERLENGSTUK van de overheid! EN VOLLEDIG AANGESTUURD DOOR RABO EN NGO'S! Dat is meer realiteit dan ''onze cooperatie'' die al geruime tijd suicidaal is! De grote lijn die je overal terug ziet is zoveel mogelijk krimp proberen te bereiken door sterfhuisconstructies en uitroken van de opvolgers!
+4
koeboer
@christo Als jij er echt zo over denkt snap ik niet dat jij nog niet bent overgaan naar andere afnemer. Ik zou niet aan coöperatie willen leveren die jij omschrijft.Zelf denk ik er anders over.
+1
christo
@koeboer Ik gun de andere leveranciers ( dat zijn we namelijk geworden door de manier waarop de zeggenschap is oopgebouwd) zich ook weer lid te gaan voelen. Dat is de enige uitweg. Niet de makkelijkste. Dan ga je gewoon naar een ander.
robbies
@christo jij kiest naar eigen zeggen altijd voor de moeilijkste weg, maar wat heeft je dat tot dusver gebracht?
+1
christo
@robbies No. Dat is wel erg gechargeerd. Ik kan iig mezelf elke avond in de spiegel aankijken en zeggen dat ik een stevige rug heb en niet gekozen heb om mezelf te verkopen.
+5
jan w
Ze zouden ook eens naar het personeel toe moeten stappen en zeggen dat ze volgend jaar loon in moeten leveren. Zou wel eens willen zien wat er dan gebeurd?
komelker 2
@jan w Een leegloop van personeel. er is werk zat.
+6
puddingbroodje
Ik hoorde op de vergadering een heel ander verhaal dan de mijnheer op melkweb mee komt. Ik herken het helemaal niet.
cornelissen
@puddingbroodje De 1 cent is hier ook niet genoemd , wel dat de samenstelling van de garantieprijs moet worden "geschoond"van allerlei toeslagen,die bij de referentiefabrieken in de prijs zitten en bij RFC er overheen komen . En dat zal RFC wel hebben uitgerekend globaal , maar er is geen bedrag genoemd.
De hierboven genoemde cent lijkt mij niet geheel onaannemelijk,
+1
christo
@cornelissen Kulverhaal van rfc. Ze zijn de uitvinder van de toeslagenpolitiek. Gewoon de prijs van de concurrent overtreffen. meer vraag ik niet. De ratrace mbt duurzaamheid gaan ze als grote speler op voorhand verliezen. De melkprijssystemathiek is gestorven door de werkingen van de toeslagen. Zuiver vergelijk krijg je zo niet meer. Wanneer we nu weer iets afspreken lopen we volgend jaar al weer achter de feiten aan. De rest zal dankbaar gebruik maken van de nieuwe kansen die de toeslagen met zich meebrengen. In andere sectoren speelt dat al veel langer. Daar is gebruikelijk om als veehouder een betere prijs te bedingen dan de buurman. En de basisprijs lijkt dan heel transparant maar ondertussen wordt er flink geklooit om niemand meer te laten begrijpen wat een ander nu werkelijk in totaal ontvangt. Erg mooi spelletje voor de niet-cooperatie.
brabo
Quote Reactie van @christo:
Gewoon de prijs van de concurrent overtreffen. meer vraag ik niet.

dus als je maar meer hebt dan de buurman dan ben je tevreden.
wat een kul, gun die buurman ook eens wat.
christo
@brabo Tuurlijk. Van mij is hij welkom bij mijn fabriek.
bio boer
@christo bij eieren krijgt elke boer weer andere prijs gaat allemaal op contracten soms heb je geluk heb je gewoon 2cent meer per ei soms pech dan moet je nieuw contract als de prijs slecht is dat zetten wij de stal leeg gaan niet onder de prijs leveren
de jonge
@bio boer en dat doe je ook met je melkkkoeien?? toen de prijs een paar jaar terug ver onder kostprijs lag heb je ze ook weggedaan en geen melk geleverd en toen de prijs weer wat opliep heb je weer koeien aangekocht?
bio boer
@de jonge nee met koeien kan dat niet
Noorderling
@bio boer
Hoelang en wanneer sluit je zon contract af, doe je dat voor een ronde lang?
Want een ronde duurt toch ook een jaar, kun je op elk moment dan nog kuikens krijgen als je aan een ronde wilt beginnen?
Zet je daarnaast ook voor dezelfde periode het voer vast? Anders is een contract nog een grote loterij.

Het is compleet tegen de marktwerking in, maar voor jezelf is het toch vaak als de prijzen dalen moet je meer produceren en als deze omhoog gaan nog veel meer. Zeker met een groot aandeel vaste kosten is dat toch de manier om op de pieken niet aan het opstarten te zijn maar al vast volume te hebben.
bio boer
@Noorderling meestal per ronde ja is anderhalf jaar dat doe je een half jaar van tevoren dan kun je nog kippen bestellen een tijdelijke leegstand kunnen wij goed overbruggen we hebben ook in komen van de koeien en werk genoeg wil gewoon niet onder de kastprijs eieren meer leveren dan maar half jaar leeg
achterhoeker2
@bio boer Bij kippen weet ik het niet, maar in de varkenshouderij was dat leeg laten liggen het begin van het einde bedrijf
.
bio boer
@achterhoeker2 zou niet weten warom dat zo zou zijn hier stal is helemaal up-to-date grote renovatie in 2015 gehad alles is compleet nieuw van binnen voldoe aan de strengste eisen kan alle zoort eieren leveren bio 1/2/3 beterleven sterren eieren is maar net waar vraag is in de markt welk ei het hoogste saldo op dat moment heeft
achterhoeker2
@bio boer Dat schrijf ik ook, dat ik dat bij kippen niet weet.
+1
sorry
Quote Reactie van @cornelissen:
de garantieprijs moet worden "geschoond"van allerlei toeslagen,

bij de garantieprijs zitten ook toeslagen ,doe je nergens aan mee dan krijg je de garantieprijs niet....
Farmer_
@sorry Sigaar uit eigen zak dus.
dewittemotor
@cornelissen Als het zo zou zijn dat de garantieprijs berekent zou zijn over de melkprijzen van andere fabrieken incl. toeslagen, dan is die RFC berekenaar een gigantische prutser e dient onmiddellijk ontslagen te worden.
Aan het eind van het jaar wordt de garantieprijs toch ook nooit meer gecompenseerd voor de winsten die andere firma's maken, die uit de jaarrekening naar voren komen.
is gewoon een prulsmoes.
dijkstra uit w
@cornelissen klopt, een cent is het minstens, immer hoeveel cent was de weidegang toeslag ook al weer. nou die telt nu dus dubbel voor het deel van de markconforme melkprijs waar een weidegang premie in zit. dat gaat er uit. net als alle ander toe stagen die anders dubbel zouden tellen. veel vreemder vind ik dat de cono zover naar beneden gaat in de volume vergelijking in de garantie prijs berekening. waarom wel vreugdenhil. maar bv niet een rouveen extra toevoegen.. ja elk klein beetje minder garantie prijs scheelt p die melkplas natuurlijk enkele miljoenen. dat snap ik ook wel. ik pleit er voor om naar een verhouding te gaan in de garantieprijs berekening , niet op basis van volume. maar p basis van de producten die de concurrent maakt in verhouding tot de product verdeling binnen FC. dan komen we veel meer bij de waarheid die lijkt op de omgevingsprijs die de garantie prijs zou moeten voostellen.
+2
labella
Hoeveel signalen moeten jullie nu nog krijgen??? Gaan de ogen bij jullie dan echt nooit open, jullie zitten op een zinkend schip!!!
+2
Melkboer16
@labella tja dat heb ik mijn carrière vaker gehoord! Van collega’s van HeinoKrause/ Ormet/ Losser/ Lyempf DOC en noem maar op! Of ze bestaan niet meer inclusief die collega’s of je wil er niet bij horen!
Elvis
@Melkboer16 je vergeet Aware
+5
dewittemotor
@labella Heel de Nederlandse melkveehouderij zit op een zinkend schip.
+4
labella
@dewittemotor Ik vrees dat je wel eens gelijk zou kunnen hebben, straks is alles natuur met een stuk of wat koetjes voor de mooi en zijn wij een soort van parkwachter.
+5
de jonge
@labella juist!!. goedkope werknemers voor natuurmonumenten............ die beuren giga subsidies en giften van zogenaamde goede doelen en de melkveehouders staan voor 0 centen het werk te doen voor hen en zij gaan met de eer en het geld strijken
+5
Cvroegejr@online.nl
Zolang de verhouding personeel /aantal veehouders absurt is zal er steeds minder overblijven,de jaarlijkse loonsverhoging gaat altijd door voor personeel.wij als boeren hangen altijd aan de laatste tiet. Wat je ook verzint er zal in personeel bestand gesneden moeten worden,ik heb zo,n vermoeden dat we onderhand een overheids instelling zijn!!!
+3
slagroomvla
Ik zie alle voortekenen voor een beursgang steeds duidelijker worden... Het gaat gewoon gebeuren, met sturende hand van de Rabo!
Noordoost
@slagroomvla zeg ik al 2 jaar ......
Groen1
Forse omzetdaling RFC-dochter Engro Foods
Met Engro Foods, de Pakistaanse dochter van FrieslandCampina, gaat het al jaren vrij moeizaam. Het voert een zware strijd tegen onverpakte melk en Nestlé Pakistan.
Engro Foods, dochteronderneming van Royal FrieslandCampina (RFC) in Pakistan, heeft het al jaren erg moeilijk. Dat blijkt uit berichtgeving in het dagblad Pakistan Today. De omzet van de onderneming daalde van omgerekend € 273,8 miljoen in 2016, het jaar waarin FrieslandCampina een meerderheidsbelang van 51% in de onderneming nam, naar € 196,5 miljoen in 2018.
boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

The next phase of the milk wars
Engro Foods and Nestlé Pakistan have been engaged for years in a stiff competition for a share of the Pakistani consumer’s wallet, but the hard part is yet to come
profit.pakistantoday.com.pk/2019/01/…
+1
Brutus64
@Groen1 dit is toch al oud nieuws, van feb. jl.
+6
puntertje
Bij RFC hebben ze in Amersfoort vanaf 2013 zitten feestvieren omdat de business in China bakken geld opleverde. Noodzakelijke stappen zijn niet op tijd genomen en werden door directie en bestuur arrogant verworpen. Nu zijn we weer met beide voeten op de grond geland en moeten alle zeilen worden bijgezet om mee te kunnen komen.
Het vele geld dat verdiend is is gestoken in activiteiten waar geen druppel melk naar toe kan (Pakistan) en in de eigen verwerkingscapaciteit is veel te weinig geld in gestoken omdat dat te weinig op zou leveren. En nu krijgen we de rekening gepresenteerd en gaan dezelfde bestuurders die toen verzaakten ons nu weer vertellen hoe belangrijk het is actie te ondernemen. Het blijven omhooggevallen elleboogwerkers die zeggen wel te luisteren maar ondertussen nog steeds de arrogantie hebben en denken het zelf toch beter te weten.
+2
christo
@puntertje Sjapoo
+4
christo
@dijkstra uit w Het heeft even geduurd voor mijn bloed onder het kookpunt gedaald is. Het is eigenlijk haast niet te geloven. Boudewijn Poelman is definitief aan zet om ons de nek om te draaien. Geinfiltreerd in ''onze mooie'' coop. Dankuwel jongens en meisjes in Amersfoort.
Na Natuurmonumenten nu ook de poscodeloterij binnengesleept. Morgen wakker dier er bij en de natte droom van mening activist ontaardt in een langdurig orgasme.
hans1980
@christo nou dat nieuws mag wel nieuwe topic worden..
+3
christo
Harde lijn wordt door de gehele periferie stilzwijgend geaccepteerd. De zweep gaat er over. Net zolang tot de laatste kreunende boer om genade smeekt.
JohnDeere6serie
@christo De harde kern van Klimazi’s zijn bijzonder on-ethische, fanatieke en meedogenloze mensen die U en mij niet zien als medemens, maar een middel of sta-in-de-weg voor hun ideologie. In de historie van de 20ste eeuw zijn het altijd die paar fanatici geweest, die de toon konden zetten bij een volgzame massa, die geloofde: het zal zo’n vaart niet lopen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
Het blijven omhooggevallen elleboogwerkers die zeggen wel te luisteren maar ondertussen nog steeds de arrogantie hebben en denken het zelf toch beter te weten.

Is niet alleen bij RFC het geval; zo lopen er helaas velen in dit land!
+4
dewittemotor
Er worden allerlei mooie winstgevende activiteiten verkocht bijv. creamy creation, want het is nu ineens mode in Amersfoort om Kaasbedrijven over te nemen. De ene na de andere wordt opgekocht. Het moet wel heel erg toeval zijn dat ineens de beste kaashandelsbedrijven ter wereld te koop staan. Dat is natuurlijk niet zo. Er wordt nu weer rommel gekocht of men betaald een forse meerwaarde, anders krijg je in korte tijd niet zoveel bedrijven los om over te nemen. Resultaat is in ieder geval hetzelfde: het brengt ons niets, alleen toekomstige verliezen.
En de reden van dit alles: men heeft totaal geen bedrijfsstrategie. Paar jaar geleden: China en Nigeria booming, resultaat er moet een bedrijf gekocht worden in een of ander 'opkomend' ontwikkelingsland, is dat Engro geworden. Nu is dat mislukt en in ene alle ballen op de kaas.
Is gewoon van de hak op de tak springbeleid en heeft niets van doen met het uitbouwen van een sterk solide bedrijf.
Hertog Jan
Mei -0.75.
Dus 35,25
+8
Blijvenboeren
Ongelooflijk
Ken geen sector waar eigenaar van winkel die zijn producten aan de man brengt zo zijn eigen winkel publiek afzijkt
Ook bijzonder dat bij DOC of Aware of anderen waar de melkprijs altijd lager is en zal blijven ( zit in het principe van de garantieprijs) hun eigen toko niet publiek ten kakke zetten
Ik schaam me dood...
Kom naar bijeenkomsten. Ga daar discussie aan. Maar daar hoor ik niemand ( of zijn de critische prikkeborders daargewoon niet)
Ik was wel op sessie en heb helemaal niet gehoord dat er 1 ct af gaat...
Tja
Nu doe ik er zelf aan mee 😳 helaas
Blijkbaar besmettelijk
Ik ben trots en blij met FC en de relatieve beste melkprijs en dat het cooperatie is
De mooiste winkel van Nederland met de beste melk
Lang Leven RFC
+4
puntertje
Quote Reactie van @Blijvenboeren:
Ik ben trots en blij met FC en de relatieve beste melkprijs en dat het cooperatie isDe mooiste winkel van Nederland met de beste melkLang Leven RFC

Dat dachten bestuur en directie ook heel lang terwijl ze lekker achterover aan het leunen waren. En dan wordt je door de realiteit ingehaald.
+2
van Ittersum
Heeft iemand hier de telefoon al even gepakt en gevraagd om een officiële reactie of dit waar is, al door is enz.

Moet niet zijn dat net als de melkreguleringsvoorstel de indruk werd gewekt dat het allemaal er al door is en in werking getreden is. Er waren toen ook collega's die op basis van deze emotie zijn overgestapt en heilig van overtuigd waren dat ze nu 10 cent per kg melk moesten inleveren. En nu op basis van die emotie nu elders "gestraft" zijn met een mindere melkprijs en spijt hebben.

En trouwens , de ledenraad is die al akkoord gegaan met dit alles, tis zo wazig(behalve voor de pessimisten hier) dat je denkt: toch niet weer he....iemand hoort een klok ergens luiden...

Kortom: laat hier een officiële kader zien en discussieer dan verder
christo
@van Ittersum Ja, ik heb de telefoon gepakt. Ja, het is waar dat men niet goed weet hoe om te gaan met toeslagen die andere fabrieken in de melkprijs hebben zitten.
van Ittersum
@christo dus feitelijk is het geen extra inhouding van het melkgeld maar een nieuwe systematiek van het melkgeld? Kan me hier heel wat prikkers herinneren dat zij groot voorstander waren van afstappen van de garantieprijs en dat Campina zelf zijn melkprijs moet maken. Zouden die er nog Zijn?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
dus feitelijk is het geen extra inhouding van het melkgeld maar een nieuwe systematiek van het melkgeld?

Heb je nog geen ledenavond bezocht? Je lijkt totaal niet te weten waar het om draait, waarom dan toch mee discussiëren?
+1
van Ittersum
@hans1980 dus de emotie regeert hier met volle teugen . 100 % vergelijkbaar met de melkreguleringsplannen. Voorstellen, kijkrichting en niks is zeker.

zegt toch veel over de prikkers als je dat van gisteren achter elkaar leest. Social media maakt meer stuk dan goed voor je is
Noorderling
Quote Reactie van @van Ittersum:
100 % vergelijkbaar met de melkreguleringsplannen. Voorstellen, kijkrichting en niks is zeker

Het is wel zeker, alleen of het gebruikt wordt niet. Als je wat ambitieuze plannen hebt kan het wel een kruis door je plannen betekenen. Daarnaast hebben we zoveel inhoudingen en referenties gehad, dat elk half signaal van referentie of regeling voor volledige waarheid wordt aangenomen. Vind ik overigens niet raar. Referentiekoorts is nog lang niet over en wordt mede door allerlei signalen ook volledig in stand gehouden. Doorzetten is nog altijd het beste geweest en wordt door allerlei halve maatregelen alleen maar gestimuleerd, terwijl men het tegenovergestelde wil bereiken wat weer haaks staat op het belang van het individuele lid.
van Ittersum
@Noorderling " het belang van het individuele lid." Dat is nu net de ondergang van de Nederlandse melkveehouder, het individuele denken.
Maar het is een keuze, in massa denken en in Me,Myself and I. Ik pas er voor en vroeg of laat vrees ik voor de anders denkende dat dit toch het enige weg is voor een sociaal en financieel goede gezinsbedrijf. Tijd zal het leren ofschoon je de contouren ook van je collega's duidelijk die richting op ziet gaan gezien de massale deelname aan melkstromen in welke vorm dan ook. (alle) Melk is wit, maar niet iedereen zal het zo meer zien
+2
Noorderling
Quote Reactie van @van Ittersum:
" het belang van het individuele lid." Dat is nu net de ondergang van de Nederlandse melkveehouder, het individuele denken.

Vanuit het collectief gezien zou ik vandaag nog moeten stoppen met melken zodat de anderen een hogere prijs ontvangen. Als het bedrijf vandaag niet overleeft, ben ik morgen geen boer meer en heeft het allemaal ook 0,0 nut gehad om zo begaan te zijn met mijn collega's.

Tussen de extremen zit wel voldoende bandbreedte. Maar allerlei melkstromen, wel of niet mee kunnen doen door geografische ligging, 10 referenties die we ondertussen gescoord hebben of mis gegokt. Je wordt constant uit de tent gelokt, en dwars doorzetten blijkt toch achteraf elke keer beloond te worden. Argwaan wordt door RFC zelf gekweekt, en met een van de postcodeloterij, natuurmonumenten en wie al niet meer aan de knoppen draaien neemt dit nu niet bepaald af.

De analyse over de melkprijssystematiek die nu gegeven wordt is gewoon het voorkoken van informatie en aanpassingen zodat de pleuris niet massaal uitbreekt in het najaar. We wisten er immers al van.
+5
robbies
@van Ittersum jij weet ook hoe het riedeltje gaat. Nu is er niks zeker en aan het eind van het jaar komt er een in beton gegoten voorstel wat een hamerstuk is in de ledenvergadering. Ik vind het prima dat er nu wat hysterie ontstaat. Gaan ze misschien nog een keer nadenken. Verder maak ik me er niet te sappig om. We lopen netjes aan de lijn van RFC. Veranderen doe je niets en de ledenraad heeft zelf niet door dat ze een schaamlap zijn.
putjesschepper
@robbies precies, kijk maar naar de laatste jaren alles komt door de ledenraad.
+1
van Ittersum
@robbies heeft de ledenraad of zelfs hier iemand wel de kennis om vooraf de markt in te schatten. Hier in iedere geval niet anders zat diegene niet hier op dit armoedesite.
Achso
@van Ittersum markt inschatten of markt maken? Dat laatste zou een grote cooperatie wel eens een beetje beter kunnen doen. Maar dat mag men volgens jou niet zeggen. Want dan ‚ moet je maar naar een ledenvergadering gaan‘ of ‚zelf doen‘ of ‚ je beschikbaar stellen‘
sorry
Quote Reactie van @van Ittersum:
en heilig van overtuigd waren dat ze nu 10 cent per kg melk moesten inleveren.

het jaar is nog niet om...
Teunis D
@sorry Kijk op Melkweb en dan is toch wel duidelijk dat we dat totale plafond nooit of te nimmer gaan halen dit jaar.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Teunis D:
plafond nooit of te nimmer gaan halen dit jaar.

Lijkt me ook. Het was de bedoeling van het Bestuur genoeg leden bang te maken zodat een flink aantal op zou stappen en zo ruimte maken voor de blijvers. Die opzet is geslaagd. Niet sjiek, wel effectief.
putjesschepper
@Jack Rijlaarsdam niet sjiek wel effectief.toevallig ken ik ook een gezin met drie zonen die dus met boerderij bezig was dat het nieuws naar buitenkwam.volgens jou was het bangpraten,een echte coöperatieve oplossing.en dan zeggen dat de boeren tijdens qoutumtijdperk lui waren ziek volk.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!