Ook FvD ondergaat groeistuipen?

Gewoon groeistuipen?

Hoe ziet de toekomst van FVD eruit na de crisis? nu.nl/weekend/5863821/… (via @NUnl)

Deel dit topic

van Ittersum

Laatste  |  

Reacties

+1
verbi
Jammer maar dat hoort er effe bij. Volgende 2 de kamer verkiezingen worden ze de grootste(hoop ik). En zeker nu ze als grote winnaar genegeerd zijn bij de provinciale staten. Vorige keer cda gestemd en dat was ook denk ik de laatste keer geweest. De arrogantie van de gevestigde orde moet maar eens op zijn plaats gezet worden.
van Ittersum
@verbi graai in de kas, hoort er gewoon bij, hahaha. Die houden we er in🤣😉
+4
de hoef
Quote Reactie van @verbi:
genegeerd zijn bij de provinciale staten.

even wat slimmer jongen,dat willen ze zelf niet ,om nu mee te doen provinciaal is een te groot risico,dan moeten ze ook water bij de wijn doen,en gaan dus af als ieder ander,hun belang is de grootste in de regering te worden ,dus nu even mak houden en dan toeslaan is het motto
+10
Erik!1879
VVD had afgelopen jaar meer personele problemen dacht ik zo.....
+1
van Ittersum
@Erik!1879 FvD moet nog zich nog helemaal vormen. Maar goed dat ze nog nergens daadwerkelijk mee aan het roer staan. Ze moeten eerst naar "stage" lopen en meekijken, veel beter voor hun maar ook voor ons
Twentsch Land
@Erik!1879

Jaar is voor fvd ook nog niet om he 😉
+1
diezel
Hé, de bekende trucendoos werkt niet meer...… 😄

VVD en CDA behoorlijk nerveus door slechts licht beschadigde FVD
volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/…

(klik om te vergroten)

+2
Jaap40
@diezel we kunnen als landbouw sector FVD beter maar erkennen als toekomstig erg belangrijke partij. Beter direct mee sturen. Zeker niet negeren deze vwb electoraat belangrijke club.
+2
christo
@Jaap40 Goed plan. Ze staan open voor goede input.
cornelissen
@christo De lijsttrekker voor de Europese verkiezingen van Forum voor Democratie D. J. .Epping heeft weinig verstand van landbouw.
Ik had het er met Annie Schreijer over, nou zei ze , hij woont bij mij in de buurt, ik ken hem goed en heb al een paar keer contact met hem gehad . Op het gebied van landbouw komen wij er samen wel uit, dus dat klinkt niet zo raar. Nou maar afwachten.
Overigens heeft D.J Epping al een aantal jaren in het Europese parlement gezeten voor een belgische eurosceptische partij. (Lijst Dedecker)
+2
christo
@cornelissen Welke parlementarier heeft nog wel verstand van de landbouw? Weinigen hebben die gave. Dat is niet het meest zorgelijke. Erger zijn degenen die wel de kennis hebben er niks van bakken omdat andere belangen belangrijker zijn.
diezel
Quote Reactie van @Jaap40:
we kunnen als landbouw sector FVD beter maar erkennen als toekomstig erg belangrijke partij.

Vrees dat de huidige kartel-politiekers alles geregeld/dicht getimmerd willen hebben, voordat ...… 😞
Deze zomer ondertekening Klimaatakkoord.
Vermoedelijk pas over twee jaar TK-verkiezingen.
hans1980
@diezel klopt coalitie besprekingen duurde met VVD CDA CU en Groen Links half jaar ofzo vergaderingen in tweede kamer is een farce alles is uitgemolken en besproken van klimaat tot zorg...

2 zetels verlies valt mee over paar weken weer in de lift

VVD 's ultra linkse beleid zal niet in de smaak blijven vallen van oude VVD koers dus verwacht langzame leegloop richting FvD
+2
christo
@hans1980 Wanneer je ziet hoeveel er bij de VVD uitgeknikkerd zijn de laatste jaren en de manier waarop de trein dan verder gaat is niemand ontgaan. Dat mensen het niet pikken op deze manier gaat de goedlachse Rutte niet toegeven. De partij blaast zich van binnenuit op.
hans1980
@christo dat heb je goed gezien..
Jaap40
@diezel eens, maar een grote FVD in toekomstige peilingen zal de koers van VVD en anderen flink beïnvloeden.
christo
@Jaap40 Veel politici zijn losgekomen van de gedachtenwereld van de kiezer. Ze hebben niet meer het vermogen een andere manier van politiek bedrijven aan te leren. De kiezer wordt mondiger en verlangt normaal gedrag van een politicus. Het gedoe voor de buhne wordt door velen doorzien en daarom afgestraft.
biopleats
Plofkippartij
+5
jan.1
In FvD zit geen fundament onder,en een goede ondernemer is nog geen goede bestuurder....alles is los zand,net als bij PVV en LPF.Verwacht er niet te veel meer van komende verkiezingen,kiezers trekken weer naar cda en vvd.

parool.nl/binnenland/…
+2
hans1980
@jan.1 een link van nu.nl en parool beide linkse krantjes
In NL hebben we een rechtse koers nodig om het financieel en sociaal te redden
Dus niet VVD CDA CU Groen Links sp PvdD PvdA, misschien dat FvD met CDA VVD CU een mooie coalitie is...
+1
Jaap40
@jan.1 van het CDA en VVD wat verwacht je daar dan van?
Willen ze het tij voor hun partijen nog keren zullen ze harde standpunten in moeten gaan nemen. Zo niet, gaat FVD groot worden.
puntertje
Ego-centrist Baudet vindt iedereen die niet regelmatig Franse literatuur leest een pauper. Terwijl de man zelf nog nooit van de iconische Jacobse en Van Es had gehoord. Is toch ook gebrek aan ontwikkeling lijkt mij, en bovendien had hij er van kunnen leren.
+3
hans1980
@puntertje Nee geef me dan maar marc Rutte, rechtse partij die linkse koers vaart , oud leden als Wiegel hebben al commentaar .
Neem nou het kilimaatbeleid dat de VVD verder dan EU eis wil , bedrijven en boeren als ook consumenten kunnen het gelach betalen....waanzin
+7
de jonge
@hans1980 fvd is de enige nog die niet mee wil doen aan de klimaathysterie. de vvd en cda hebben voor mij afgedaan nadat ze een paar maand terug als een blad van de boom gewaaid zijn
+4
ted9
@de jonge vvd en cda zijn als een soort lto maar dan in de regering.
pa
Quote Reactie van @hans1980:
bedrijven en boeren als ook consumenten kunnen het gelach betalen

Die veroorzaken het toch ook??
+3
hans1980
@pa wat? Klimaatverandering? Dweilen met de kraan open als lucht en scheepvaart niet meedoet evenals grote economieën als China Rusland zuid Amerika zuid Afrika e.a.

NL regering wil dan ook nog verder gaan als Parijs accoord how bizar...
+2
Erik!1879
@pa natuurlijk niet. Dat is het zelfde als de heksen vervolging. Is gewoon normaal dat het periode warmer wordt en periode kouder. Zou het wel waar zijn heeft het in ieder geval geen zin om van het gas af te gaan. In Duitsland (5×zoveel inwoners) geven ze subsidie om aan het gas te gaan. Minder vlees eten heeft ook geen zin omdat de consumptie wereldwijd omhoog gaat omdat mensen rijker worden. Zo kan ik nog wel meer schrijven. Het heeft in iedergeval geen zin als Europa alleen iets doet aan de onzin van co2 reductie als er wereldwijd niets gedaan wordt. Het heeft ook geen zin om in Nederland zaken te veranderen en in een ander buurland ook als je precies het tegenovergestelde doet. Het is natuurlijk wel grappig, dat kan niemand ontkennen!
PIONIER
@Erik!1879 Dus jij bent ineens 100 jaar ouder geworden?? 😀
Erik!1879
@PIONIER Ja.
Melkboer16
FvD is hetzelfde al PVV maar dan rechtser! Wil zich meten met Pim Fortuyn maar die man had charisma en levenservaring!
Je kan er op stemmen en hopen dat ze de goede kant opgaan!
Maar kijk nou wat er van de PVV is terechtgekomen? Is behalve de islam bijna nog linkser als de SP en als Wilders omvalt van de aardbodem verdwenen!
Baudet heeft in zijn hele leven nog niet eens vakken gevuld in de supermarkt! Tja een beetje aan een zakje lavendel snuiven daar krijg je ervaring van!
De enige rechtse partijen die ervaring hebben en op het juiste spoor te krijgen zijn is CDA/VVD alles wat er verder nog is die hebben niks en krijgen alleen maar wat door het van een ander af te pakken!
Ik verlang eigenlijk terug naar de tijd van Wiegel en Van Agt!
Klaas DIjkhoff lijkt me een goede geschikte man en die mag de komende tijd vaker zn tanden laten zien!
+10
de jonge
@Melkboer16 een mooi verhaal maar heb je je wel eens verdiept in bv jesse klaver. je mag toch wel veronderstellen dat baudet behoorlijk meer opleiding heeft genoten en ook jesse,heeft bij mijn weten nog nooit een vak gevuld in een supermarkt. de zittende orde heeft er de laatste jaren een grote puinzooi van gemaakt,ze hebben er voor gezorgd dat de 2de partij van de vorige verkiezingen pvv buitengesloten is omdat ze bang zijn voor hun eigen hachje,hetzelfde proberen ze nu te doen met fvd. dat er iemand is van de vvd die haar zetel niet vrijwillig af wil staan hoor je bijna niemand over in de media. hoe vreemd. het is 1 grote kliek met elkaar en ze zien fvd als een grote bedreiging en doen er dus ook alles aan om te voorkomen dat ze zeggenschap krijgen. kijk maar even naar de groepen die nu gevormd worden om de fvd die op veel plaatsen zeer groot is geworden uit te sluiten. ze willen er niet mee samenwerken en proberen ze zoveel mogelijk negatief in het nieuws te krijgen
+5
Leo,s vriend
Quote Reactie van @de jonge:
je mag toch wel veronderstellen dat baudet behoorlijk meer opleiding heeft genoten

Op zich eens met je reactie, maar opleiding en gezond verstand hoeven niks met elkaar te maken te hebben.
+3
van Ittersum
@Leo,s vriend pas geleden stond er een artikel in de krant dat je van een landelijk bestuurder bijna wel een hogere IQ dan 130 mag verwachten om overzicht, helderheid en meer van die zaken te houden. Dag later stond er een artikel in diezelfde krant als reactie dat mensen met een zeer hoge opleiding ook vaker richting autisme neigen. Vindt daar maar eens de goede middenweg in, wel pienter maar niet "weirdo"
Melkboer16
@van Ittersum geniaal en gek ligt niet zover uit elkaar! Mijn IQ is bovengemiddeld maar ik ben blij dat ik geen 130 heb
+1
PIONIER
@Melkboer16 Hoe kom je tot die conclusie dat jouw IQ bovengemiddeld ligt? Kan handig zijn om te weten nl.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
pas geleden stond er een artikel in de krant dat je van een landelijk bestuurder bijna wel een hogere IQ dan 130 mag verwachten om overzicht, helderheid en meer van die zaken te houden.

Dan moet er nog een hoop gebeuren!
+1
Leo,s vriend
@van Ittersum Klopt, dat bedoelde ik ook. Opleiding zegt helemaal niks over al dan niet gezond verstand.
+3
de jonge
@Leo,s vriend en juist dat gezonde verstand missen we dunkt mij behoorlijk momenteel in de zittende politiek. kijk naar de cda en de vvd, naar mijn mening hebben ze gewoon hun kiezers belazerd door als een blad aan de boom om te waaien
Leo,s vriend
@de jonge Ja, maar geld dat niet voor bijna alle politici? Helaas.
Melkboer16
@de jonge jessais is gewoon gecast door Kemna casting, Job Gosschalk himself!!
GroenLinks zit sowieso geen verstand bij want als je grote bedrijven zo weg wilt jagen dan drijf je je eigen achterban richting de bijstand!
SP GroenLinks PVV allemaal een pot nat!
+3
hans1980
@Melkboer16 VVD voert nu partijprogramma uit van Groen Links
+7
verbi
@Melkboer16 CDA en VVD rechts? Je moet toch eens vaker de media volgen ze lopen aan het handje van links en niet zo n klein beetje ook.
robbies
@verbi zo werkt beleid maken in NL. Je moet compromissen sluiten, anders wordt er nooit iets bereikt. In de huidige regering trekt CDA de boel nog een beetje naar het midden. VVD daarentegen niet. Zie in Brabant wat er gebeurt wanneer je CDA niet mee laat doen.
Twentsch Land
😂😂😂
+1
robbies
@Twentsch Land waar zit ik ernaast dan? Op de belangrijkste punten - klimaat en immigratie- zit VVD volledig links van het CDA. Probleem van CDA is dat ze een kleurloze top hebben. Het is allemaal van hetzelfde degelijke soort. Maar inhoudelijk is CDA nog het meest rechts van alle regeringspartijen
Twentsch Land
Compromissen....volgens mij is dat een beetje onverstaanbaar voor fvd ... tenzij het hun past.

Wel jammer van Henk Otten ( denk dat hij de man was die wel compromissen zou willen ) .... Had hem redelijk hoog staan.

@robbies
+1
robbies
@Twentsch Land FvD zal ook compromissen moeten sluiten. Maar dat kan pas als je men überhaupt met je om tafel gaat. VVD schurkt liever tegen links aan omdat ze weten dat FvD niet ver af staat van het oude VVD van Bolkestein en Wiegel die ook kritisch waren op immigratie en de invloed van EU.
+2
verbi
@robbies Ik weet er alles van woon in brabant, we zullen het gaan zien het cda gaat meedoen met de linkse club maar die hebben al gezegd dat er geen concessies gedaan worden op landbouw. Heb het cda deze keer nog het voordeel van de twijfel gegeven maar als ze er weer niks van klaarmaken ga ik FVD stemmen volgende keer . Slechter als nu kan het niet worden. FVD wil trouwens helemaal niet uit de EU ze willen alleen minder bemoeienis vanuit brussel.
+1
achterhoeker2
@Melkboer16 Die van agt is op zijn ouwe dag behoorlijk de weg kwijt stemt nu groen links
+1
Weidezicht
Van dijkhof ben ik ook wel fan, maar van rutte heb ik wel genoeg. Moet het met FvD ook nog maar zien, maar ben toch wel blij dat er zo n partij is bijgekomen. Al wordt het wel veel
+1
achterhoeker2
@Weidezicht zolang forum voor een nexit is, krijgen ze mijn stem niet.
+1
de jonge
Denk je dan met een nexit zoveel slechter af te zijn?? kijk wat er nu gebeurt in nederland. europa bepaalt de regeltjes en de nederlandse regering doet niet anders dan hielenlikken om voor zichzelf een goede baan er aan over te houden.vertel mij eens wat voor geweldigs mbt landbouw er voor nederland uit europa is voortgevloeit nadat het 1 is geworden @achterhoeker2
Erik!1879
@de jonge ik denk dat het voor ons heel goed is. ( een nexit voor Duitse boeren)
achterhoeker2
@de jonge Alleen de aanloop naar een brexit kost de uk al 1,5% groei , dan moet de daadwerkelijke uittreding nog plaatsvinden.
+1
de jonge
@achterhoeker2 en wat zijn de kosten om in de eu te zitten?? dat ze sjoemelen kunnen met cijfers is dacht ik onderhand wel bekend.kijk alleen naar de fosfaasoap,kijk naar de i&r affaire etcetc. hoeveel miljard heeft alleen griekenland al gekost en wie weet hoeveel er nu nog steeds heen gaat maar niet vermeld word? hoeveel word er gestuurd naar turkije onder het motto dat ze ""proberen"" de asielzoekers tegen te houden. Het geld is weliswaar 'nieuw', maar de toezegging is al gedaan in de EU-Turkije-overeenkomst over migratie, die bijna op de kop af twee jaar geleden werd gesloten. In dat akkoord zegde Turkije medewerking toe aan het beheersen van de migratiestromen vanuit Turkije naar de EU. In ruil daarvoor beloofden de EU-landen twee porties van 3 miljard euro, bestemd voor de opvang en ondersteuning van de Syrische vluchtelingen op Turkse bodem. Hun aantal is intussen opgelopen tot 3,5 miljoen.

Volgens de Europese Commissie is die eerste 3 miljard inmiddels grotendeels op de goede plek terechtgekomen, zodat de EU niet anders kan dan nu de belofte over dat tweede deel waar te maken. "De EU-Turkije-overeenkomst is nog steeds geldig", zei Eurocommissaris Avramopoulos (migratie) daar vanmiddag over. "De moeilijke momenten in de betrekkingen die we de laatste tijd hebben gezien, hebben daar geen invloed op gehad."

en hier hebben we wat er bekend is van griekenland:::Daarmee komt de teller voor de eurolanden bruto op 255,8 miljard. Inclusief de bijdrage van 32 miljard euro van het IMF komt het totaal dan uit op de somma van 287,8 miljard euro, ruim anderhalf keer het bbp van Griekenland.

De steunprogramma's aan Ierland en Spanje zijn eind 2013 afgerond. Het steunprogramma aan Portugal stopte half mei 2014. Deze landen moeten de komende jaren de leningen aflossen.

Ierland kreeg steun via de 2 tijdelijke noodfondsen: het European Financial Stability Facility( EFSF) en European Financial Stabilisation Mechanism (EFSM). Daarnaast kreeg Ierland steun van het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken.
Spanje werd ondersteund via het permanente noodfonds Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM). Spanje kreeg financiële steun vanwege de Spaanse bankencrisis. Banken die steun kregen, moesten aan strenge voorwaarden voldoen.
Portugal kreeg steun uit de 2 tijdelijke noodfondsen EFSF en EFSM en het IMF.
Cyprus kreeg financiële steun via het ESM en van het IMF.

en een land zoals griekenland hoeft pas over iets van 100 jaar af te lossen op papier,dan is er geen hond meer die er nog van weet dus komt het erop neer dat het gewoon geschonken.
+1
achterhoeker2
@de jonge natuurlijk is er teveel geld uitgeleend aan zuid europa, en zijn er veel te veel (sub)commissies plus dat domme heen en weer gereis tussen straatsburg en brussel.
Maar uiteindelijk levert de eu nederland ( en de landbouw zeker) meer op dan het kost .
Ja we zijn netto betaler, maar via export en open grenzen komt er een veelvoud van terug.
+3
de jonge
@achterhoeker2 we waren ook al een exporterend land voor de eu
+2
Erik!1879
@achterhoeker2 ze willen een referendum over een nexit. Ze zijn voorstander van een nexit zeggen ze. Of het werkelijk zo is betwijfel ik. Ik denk dat het pure onderhandelingstaktiek is. In ieder geval willen ze het referendum volgen. 88% is voor de eu. Dus zal er volgens het referendum voornemen van FVD geen nexit komen die ingeleid wordt door FVD. Dus kun je rustig FVD stemmen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!