Afgelaste paasvuren in Overijssel aangestoken door onbekenden

Zeker drie paasvuren die afgelast waren in Overijssel, zijn vannacht alsnog ontstoken. Onbekenden hebben de houtstapels aangestoken.
In Deldenerbroek mocht het vuur niet aan, meldt RTV Oost. Het zou te gevaarlijk zou zijn door de droogte in combinatie met de wind. De organisatie was gisteren nog flink in de weer met giertanks vol water om te voorkomen dat de stapel alsnog in vlammen zou opgaan. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen.
Ook in Steenwijkerland in de Kop van Overijssel en in Hardenberg werden ondanks een verbod paasvuren ontstoken. In Tubbergen mocht het paasvuur wel doorgaan, maar werd het vannacht al voortijdig ontstoken.
 Paasvuren Elim en Schuinesloot illegaal aangestoken (rtvdrenthe.nl)

In Elim brandde afgelopen nacht de paasbult af. Het vuur was illegaal aangestoken. De brand werd rond drie uur ontdekt.

 Fijnstof en brandlucht in Noord- en Midden-Nederland door paasvuren (nrc.nl)

In Amsterdam meldt de brandweer dat er een brandlucht in de stad hangt. In verschillende provincies is de luchtkwaliteit slecht.

 Afgelaste paasvuren in Overijssel aangestoken door onbekenden (nos.nl)

Zeker drie paasvuren die afgelast waren in Overijssel, zijn vannacht alsnog ontstoken. Onbekenden hebben de houtstapels aangestoken.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden water , vuur , droogte , gevaarlijk , brandweer , hardenberg en overijssel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!