Marker wadden, uniek natuurgebied, geen plaats voor predatoren

"Het is niet mogelijk om helemaal te voorkomen dat ongewenste soorten zich vestigen op de Marker Wadden. "Maar we gaan wel voorkomen dat ze zich verder verspreiden. Het ministerie heeft een lijst met plant- en diersoorten opgesteld en als je die aantreft in je gebied, dan moet je die zelfs bestrijden."

Dieren
Wat dieren betreft zijn er geen absolute bezwaren tegen een bepaalde soort. "Muskusratten kunnen de dijken bedreigen dus die zullen we aanpakken. En verder zijn er bepaalde roofdieren die een heel grote invloed kunnen hebben op de rest. Vossen bijvoorbeeld, die vogels bedreigen. En mantelmeeuwen die veel kuikens eten."

Nou zit ik te wachten tot de dieractivisten op hoge poten verhaal komen halen, iets met ''natuur dat z'n eigen evenwicht schept'' etc. , alsof er nog echt wilde natuur in Nederland zou bestaan.
puntertje

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!