Minister Carola Schouten vraagt duizenden boeren visie op kringlooplandbouw

Minister Carola Schouten van Landbouw gaat duizenden agrarische ondernemers consulteren over haar visie Kringlooplandbouw.

 Minister Carola Schouten vraagt duizenden boeren visie op kringlooplandbouw (akkerwijzer.nl)

Minister Carola Schouten van Landbouw gaat duizenden agrarische ondernemers consulteren over haar visie Kringlooplandbouw.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
de jonge
Als je het filmpje ziet weet je al genoeg. ze praat over boeren,tuinders en vissers en ze loopt rond in een bos..................
+6
pietjepuk
@de jonge Als ik het filmpje bekijk weten ze al donders goed waar het naar toe gaat. Alleen voor de bune gaan ze een onderzoek doen.
Pluto
@pietjepuk Waarom boeren vragen als het kringloop concept al naar Brussel is gestuurd ???. Of ziet ze er geen gat meer in en probeert ze via deze peiling haar miskleun verantwoording te omzeilen !!.
mh79
Kunnen we gelijk co2 kringloop meenemen in het verhaal. ze mogen mij wel 1tje sturen
mlkvhoudr
Ik zie een verstedelijk gedeelte, een gedeelte waar je kan vissen en een landelijk gedeelte en onze minister als verbinder tussen deze 3 werelden. T is maar wat je wilt zien he😄
+1
Jannus
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Ik zie een verstedelijk gedeelte, een gedeelte waar je kan vissen

Mmmm..??een park met een pulsvisvijver.???

Geef me anders een hint of op zijn minst 3 letters,klinkt als..... 😚
mlkvhoudr
@Jannus voor mij is t heel simpel wij moeten binnen milieugrenzen aan de wens van de consument voldoen en de consument moet ons de financiele middelen geven om er aan te voldoen. Sluitende kringloop lijkt mij zo
+1
Jannus
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Sluitende kringloop lijkt mij zo

Neem van mij aan dat er velen zijn die nog lang niet zijn waar die Carola naar toe wil ondanks alle goede bedoelingen
mlkvhoudr
@Jannus wij ook nog niet hoor las hier pas dat @Noorderling 50 kg zuivere N eerste snede gebruikte en de rest klaver zijn werk liet doen, dat inspireert me dan wel om te kijken hoever dat hier mogelijk is
geelenconsultancy
@Jannus Klopt, daarom willen we in het onderzoek ook weten in hoeverre boeren bekend zijn met het begrip kringlooplandbouw. Zie originele persbericht geelen-consultancy.nl/nieuws/…
+2
jan.1
Hoe kan een minister de mening van een boer vragen over kringloop landbouw,terwijl nog niemand weet wat er precies met kringloop landbouw bedoeld wordt.
geelenconsultancy
Jan, dat is nu ook precies de bedoeling van het onderzoek. Zie het originele persbericht: geelen-consultancy.nl/nieuws/…
+5
kalverhouderij
@geelenconsultancy hier alvast enkele sugesties voor het onderzoek : 1. vind u het wenselijk dat er een onderzoek komt naar kringloop autorijden ? 2. vind u het wenselijk dat er een onderzoek komt naar kringloop vlieg verkeer ? aangezien de landbouw en natuur deze lucht weer zuiverd en co2 vastleggen lijken me dat geen onredelijke vragen teronderbouwing van ons toekomstig verdien model ! bijvoorbaat dank.
+1
jan.1
Quote Reactie van @geelenconsultancy:
Jan, dat is nu ook precies de bedoeling van het onderzoek. Zie het originele persbericht: geelen-consultancy.nl/nieuws/…

Omslag kringloop landbouw........Spreek dit is heeeeeeel langzaam uit :😀
De boeren doen dit al miljoenen jaren,wanneer begint de kringloop bij vliegverkeer of bij de burger....
DeBoerin
@geelenconsultancy Deelnemers aan het onderzoek ontvangen het onderzoeksrapport als dank voor hun medewerking toegestuurd.
1. Hoezo anoniem ?
2. Is het nu zo moeilijk om een goede zinsbouw te gebruiken ?
kalverhouderij
@DeBoerin hahaha rustig aan mensen, meneer geelen is niet "de vijand" ik heb hem ooit aan de telefoon gehad en hij heeft toen gezegd dat hij geen onderzoek doet voor bepaalde ngo`s maar dat hij wel objectief probeert te zijn voor een gedegen onderzoek. er staat me iets van bij dat als je het onderzoek invult je op een gegevenmomend je E-mail adres kan invullen en als je dan echt annoniem wilt blijven maak je een annoniem e-mail account aan
+2
Veenprut
Ze verzint het allemaal maar lekker zelf!
Laat je niet meer voor het karretje spannen!
geelenconsultancy
Beste DeBoerin,

Het originele persbericht staat op de website. Journalisten passen dit persbericht naar eigen inzicht aan. Vinden we prima en daar bemoeien wij ons niet mee. Of er moeten opeens andere dingen in staan.

En alle antwoorden worden anoniem verwerkt en als iemand het onderzoeksrapport wil ontvangen, dan wordt aan het einde gevraagd om je mailadres in te vullen. Uiteraard is het een onafhankelijk onderzoek in opdracht van het Min. van LNV. Prima om commentaar te leveren op het onderzoek, maar dat kun je pas doen als je weet welke vragen er gesteld worden.
christo
@geelenconsultancy Ik heb helemaal geen zin in verduurzaming of meer circulair werken. Met de footprint van de nederlandse landbouw is niet zo veel mis. Het gaat niet lukken om mij te laten geloven dat het allemaal anders moet omdat anders de wereld vergaat. Het bietenblad stoppen ze maar in de salades die ze zelf eten.
geelenconsultancy
@christo Wat je nu zegt, kun je ook en beter kenbaar maken in het onderzoek als je er tenminste een uitnodiging voor krijgt, want we gaan niet alle boeren aanschrijven. Dat heeft meer effect dan hier wat zeggen. Hoe leuk het ook is om hier te discussiëren over van alles en nog wat ...:)
christo
@geelenconsultancy Waarom zo'n kleine groep uitkiezen. Hoe is die selectie gemaakt? Is best een dingetje dat kringloopwensen. Dan zou een onderzoek wel onder alle landbouwers mogen wanneer lnv het zo belangrijk vind. Of heb je alleen emailadressen van de lto gekregen?
+1
MARTIJN G
Bilderberg bepaalt, boeren zijn toch te verdeeld en worden alleen gebruikt voor de bühne
m uut m
Ik heb ook een verzoek gekregen
verwijderd
m uut m
@
Tja.
geelenconsultancy
Beste allen, Het onderzoek wordt door zowel voor- als tegenstanders van kringlooplandbouw hoog gewaardeerd. We hebben als laatste vraag in het onderzoek gevraagd een oordeel te geven over het onderzoek zelf. Met andere woorden als je een uitnodiging per e-mail krijgt voor het onderzoek, geef dan je mening. Ik zie op internet allerlei discussies, leuk en aardig allemaal, maar je kunt je mening beter ventileren in het onderzoek zelf. Het rapport gaat rechtstreeks naar de Minister toe en ook de deelnemers aan het onderzoek ontvangen (als ze dat aangeven) een rapport.
christo
@geelenconsultancy Wat is eigenlijk wat onze minister van de sector wil weten? Ze ziet kringlooplandbouw als superidee en gaat dan vragen wat wij er van vinden? Rare volgorde.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @christo:
Wat is eigenlijk wat onze minister van de sector wil weten?

De minister wil niets weten van de sector, ze probeert zich in te dekken voor de gevolgen van deze zoveelste blunder!
+2
christo
@kanniewaarzijn Kijk, jij snapt um. We maken het politici zo makkelijk. Het enige wat ze hoeven te zeggen: de sector wil het zo.
kanniewaarzijn
@christo Precies!
verwijderd
+3
christo
@ gelezen. Vaststaand feit dat we aan de kringlooplandbouw moeten, whatever it me be. Mijn redenatie is zo gek nog niet dat het een rare volgorde is. Niet echt ddemocratisch.
+1
jan.1
Heb visie op kringlooplandbouw ook ingevuld,heb duidelijk aangegeven dat er alleen maar over verplichtingen wordt gepraat ,en niet over het inkomen van de boeren.
Zolang dat het geval is komt er nix in beweging.Verder hebben de boeren zoveel fin verplichtingen dat even,, veranderen,, er niet in zit.Afgelopen jaren zijn de eisen van de melkfabrieken alleen maar opgeschroefd zonder enige fin vergoeding.Dus eerst maar eens de boeren een flinke plus op de melkprijs geven daarna praten we wel verder....
christo
Ik heb Carola naar haar visie gevraagd. Tot nu toe geen antwoord.
jan.1
Quote Reactie van @christo:
Ik heb Carola naar haar visie gevraagd. Tot nu toe geen antwoord.

Ik kreeg wel antwoord:😀
foodlog.nl/artikel/…
christo
@jan.1 Hoe bedoel je?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouw , schouten , boeren , kringlooplandbouw en agrarische geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!