VEEFOKKER VOGELBESCHERMER HESSEL AGEMA GESTORVEN

NET VOOR DE PASEN KWAM ROUWADVERTENTIE HESSEL AGEMA KOLLUMERPOMP

Lees meer »

fielmich

Laatste  |  

Reacties

fielmich
De in 1948 geboren friese veefokker,aanvamkelijk overname SKALSUMER veestapel van Minne Blanksma,na Sunny Boy fokte Hessel zelf oa SKALSUMER JORRYN, die redelijk suksesvol was, van zijn 4 dochters boeren er twee in South Dakota USA en de boerderij aan de Brongersmaweg in Kollumerpomp staat te koop;naast beste produktie ca 12000 kgs vooral de laatste jaren weidevogelbeheer, wat toch een dure hobby lijkt te zijn en
niet verkoopbevorderend werkt.
Frits1
Quote Reactie van @fielmich:
wat toch een dure hobby lijkt te zijn enniet verkoopbevorderend werkt.

Dit heb je zelf bedacht?
buorman
@Frits1
Nee Frits, breed bekend;
lc.nl/friesland/…
Is ook al het een en ander over gezegd;
prikkebord.nl/topic/96189/
+1
Frits1
@buorman vraagprijs misschien gewoon te hoog?
buorman
@Frits1
Zal ongetwijfeld........... volgens de potentiële kopers, maar meende dat bureaucratie ook een dingetje was.
Rdkl
@fielmich waar is informatie over de verkopende boerderij?
grös
@Rdkl
Kon ook nergens iets vinden, maar het is natuurlijk ook niet voor iedereen weggelegd, weilanden vol sloten en plas-dras-systemen, je moet je afvragen of je als jonge (gangbare) boer dat moet willen, mogelijk zitten er nog jaren beheerscontracten op. Aan de andere kant, met zo'n productie, en als de veestapel er bij zit en de prijs goed is..
+1
de Haas
@grös ik meende toch dat hij alles op eigen initiatief deed. Geen subsidies en contracten etc. Met dank aan de NVWA. Dit siert hem!
+1
Melkboer16
Ik denk dat ie teveel geld vroeg! Nu is het vast niet meer waard want er is meer keus als 4 jaar geleden!
Erco
@Melkboer16 wat wil je hiermee zeggen?
cjw73
@Erco net wat hij zegt. Als het toen al niet weg ging dan nu helemaal niet voor die prijs.
+10
wolfje
@cjw73 wat een domme reacties, onder een bericht van iemands overlijden.
Hessel Agema, die zijn sporen verdiende in de fokkerij en veel betekend heeft voor het weidevogelbeheer. Iemand als hij verdiend alleen respect.

veel sterkte gewenst aan zijn nabestaanden
+1
de Haas
@Melkboer16 Dat is typerend voor de oudere generatie. In hun tijd werd altijd alles meer waard. Altijd lastig handel doen met 70+'ers want zij leven nog in die veronderstelling. Ik weet niet of dat ook voor de fam Agema geldt. Wat ik wel erg zonde vind is dat hij zich altijd enorm heeft ingezet voor de weidevogels/natuur. Dit is nu in een klap voorbij, jammer.
grös
@de Haas
Ja klopt wel, hier zie je dat ook genoeg, en net zo goed bij mechanisatiebedrijven e.d.
Maar goed, in het harnas gestorven.
Erco
@Melkboer16 lekker makkelijk over iemand roddelen die dood is nietwaar? Bah!
Melkboer16
@Erco ik zeg gewoon waar het om gaat en ik zeg niks slechts over Hessel! Dat jij iets anders leest is jouw probleem!
Ik vind gewoon dat als je 71 bent en je loopt nog te zeulen met je boerderij zonder opvolger dat je dan iets vergeten bent! Genieten en op het goede moment ja zeggen maar daar zadelt ie nu zn nabestaanden mee op!
+4
slagroomvla
Quote Reactie van @Melkboer16:
Ik vind gewoon

Dat jij je mening in dit geval, en zeker op dit moment(!), wel mooi voor je mag houden!

In een topic waar iemands overlijden gemeld word, vind jij het nodig om te vertellen dat hij maar eerder zijn bedrijf had moeten 'weggeven'... Waar bemoei jij je mee?

Als je enig benul in je hoofd hebt, dan snap je dat iemand van 70 die zijn best gedaan heeft een opvolger te vinden, niet meer "om de hoofdprijs te vangen" zoals jij beweert, nog boert!

22 honderd tonners, 4 x een 10 ton vet en eiwit koe, 20 excellente koeien en 12x een 88 punten vaars en zelfs 3x een 89 punten vaars door de jaren heen. Jarenlang topmelker bij de melkcontrole en succesvol deelgenomen aan vele keuringen, en veel stieren aan de ki verkocht, Dan kan ik me voorstellen dat je heel wijs bent met je veestapel en bedrijf, en dat je het afscheid zo lang mogelijk uitstelt...

Familie Agema, veel sterkte toegewenst!
Melkboer16
@slagroomvla”zucht” je leest maar wat je lezen wilt! Maar ik heb in mijn leven al heel wat uitvaarten meegemaakt ook familiair maar het waren altijd beste mensen!
Maar als ik keus had dan zou ik die rompslomp van die weidevogels er niet bij willen hebben ook al is er een verdienmodel bij!
Nee dan kijk ik liever zelf een keer opzij met maaien of ik een grutto of kievitsnest zie!
Daar ben ik geen beheer voor nodig dan hoef ik me daar ook niet druk over te maken
Elvis
@Melkboer16 pluk gras laten staan met een nest er in kan niet bij jou?
Melkboer16
@Elvis degene die mij kent weet dat ik er ruimschoots omheen maai! Puur voor de hobby omdat ik uit principe nesten bescherm ook al weet ik dat vos en kraai ze bijna allemaal leeghalen! Maar op maisland hebben we wel vaak succes met nesten!
Erco
@slagroomvla je zou aan zijn reactie icm zijn naam denken dat ie nog maar 16 is...... 👎
+1
mlkvhoudr
@Erco of 103
fielmich
HESSE AGEMA verdient een standbeeld als topmelker en vogelbeschermer van zn tijd voorbeeld dat hoge produktie en natuurbeheer goed samen kunnen!!!
+2
Grasbaal
In september 2016 maakt Agema in deze krant bekend dat zijn bedrijf in de verkoop stond. Hij stelde wel een voorwaarde: de opvolger moest zijn levenswerk voortzetten. Dat wilde maar niet slagen. Dus bleef Agema tot de laatste snik bij zijn koeien en zijn vogels.

Schrijver Kees Kooman portretteert in zijn boek Boerenbloed boeren in Noordoost-Friesland vanwege de afschaffing van de melkquotering. Agema ontbreekt uiteraard niet. Treffend is de vergelijking met een oude eik: knoestig en reusachtig, in de schaduw waarvan weinig tot volle wasdom kan komen.

Woensdag vond de begrafenis plaats in een volle Oosterkerk in Kollum. Kooman was een van de sprekers en haalde wederom de boom aan.

Blikseminslag: de eik is plotseling geveld
Je zwijgen doet godallemachtig veel pijn
Maar dit is wat de vogels mij hebben verteld
Boer Hessel, jij zal er altijd zijn

Meer: lc.nl/friesland/…

« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!