Vaste melkprijs voor Duitse melkveehouders

De Zuid-Duitse zuivelcoöperatie Hohenloher Molkerei heeft in april 2019 een systeem gelanceerd waarbij de leveranciers de melkprijs vooruit kunnen vastzetten. Melkveehouders wordt de mogelijkheid geboden om in een bepaalde periode in de maand in te gaan op de prijzen die Hohenloher biedt voor de komende 12 maanden.

Deel dit topic

Reacties

puntertje
Bij een coöperatie is dat het begin van het einde. Als een groot deel z'n prijs vast legt flappert de melkprijs voor het resterende deel alle kanten uit.
+1
Elvis
Ik zet 'm vast op 45 ct voor de rest van het jaar
pietjepuk
@Elvis ze komen vast met een prijs. Net genoeg om te blijven leven te weinig om wet vat op de botten te krijgen.
+1
Elvis
@pietjepuk errug jammer weer. Had al hele visioenen, mini shovel, nieuwe landcruiser , robots, maar dat wordt dan eerst weer niks.
mlkvhoudr
Het is een stokpaardje van mij maar dit is wel een stap in de goede richting. Volumeafspraken met retail en daar een minimumprijs aangekoppeld, en per wens van de retail een opslag op de melkprijs.
Jan S
😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0