Column: Boer, stop met klagen!

Column Column: Boer, stop met klagen! (agrarischecoaching.nl)

mlkvhoudr

Reacties

+17
matt
Mag dat ook al niet meer 😀))
mlkvhoudr
+1
arie.j
Quote Reactie van @matt:
Mag dat ook al niet meer )

Nee, dat wordt de nieuwe melkstroom.
Speciaal van boeren die niet klagen, 2 cent extra !)
Twentsch Land
@arie.j

Ik hoop het 😀
+4
jg
Gelukkig zijn Boeren niet coachbaar. Er loopt een circus rondom de boerenwereld dat graag meevreet , dat wil je niet weten.....
+3
dewittemotor
@jg Lees de voorwaarden van die STER melk maar eens door. Het wemelt van de adviseurs etc. die je verplicht in moet huren. Die hebben duidelijk meegeschreven. Ik walg er gewoon van.
Bij mij komen ze er niet in ,evenals de schrijfster van deze column niet.
+1
mlkvhoudr
@jg autodidactische natuurtalenten?
+2
jg
@mlkvhoudr Als je t ff niet meer weet luister je naar de boerenrock van Normaal.
+3
Frans1
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
autodidactische

PFFFF, moet google erbij hebben om de discussie te volgen hier zo nu en dan 😅
+1
jg
Binnen een half jaar schreeuwt de markt om vlees en zuivel, de chinezen kopen alle eiwit uit de varkenssector op.
boerenbusiness.nl/varkens/artikel/…
+1
Twentsch Land
@jg

Bij nood zijn er niet zoveel regels en wetten, wordt zo omgeturnd ten behoeve van.
jg
@Twentsch Land veeteelt.nl/economie/nieuws/…

Gehele fosfaatrechtenstelsel is inmiddels overbodig.
christo
@jg Er heeft een massavernietiging van de nederlandse rundveeestapel plaatsgevonden terwijl dit niet nodig was. Wanneer lnv wakker was geweest in 2015 hadden ze kunnen zien dat het plafond uit 2002 niet overeenkomt met de definitie van melkvee in de msw. Het plafond van melkvee is geen 84.9 miljoen kilo. Daar zit de 1 van de fouten in de fosfaatwet. Afhankelijk van het nieuw te bepalen plafond kunnen we dan zeggen of het reductieplan en invoering van de fosfaatrechten voor niets zijn geweest.
jg
@Twentsch Land Boerderij.nl Omslag-kringloop-doet-pijn-
Melkboer16
@jg daar kon jij wel eens gelijk aan hebben! De varkens hebben er ook een half jaar op moeten wacht tot het zou komen en ook de melk weten we van dat het een keer gaat komen maar alleen niet wanneer!
Zie ook dat er zoveel boeren willen stoppen en niet alleen hier maar in heel Europa domweg omdat de prijzen te laag zijn!
Frans1
Quote Reactie van @Melkboer16:
Zie ook dat er zoveel boeren willen stoppen

Jij ook dan?of denk je alleen dat een ander wil stoppen omdat de prijs te laag is en jij gewoon doorboert 🤔
Hier in de buurt weet ik geen 1 stopper,ambitie zie ik wel 💪
+1
jg
@Frans1 Iedereen kent stoppers en bedrijven met ambitie.
Melkboer16
@Frans1 hier gaan we door bij deze prijs! Maar omgeving veel stoppers wegens gebrek aan opvolging😢
Frans1
Quote Reactie van @Melkboer16:
ier gaan we door bij deze prijs! Maar omgeving veel stoppers wegens gebrek aan opvolging

Dat klinkt al anders dan je bewering daarvoor
verbi
@Frans1 Ken er hier meer die stoppen dan doorgaan.
+1
jg
@Melkboer16 Droog weer trekt melkmarkt uit paasdip. Boerderij.nl
+3
van Ittersum
Gelukkig hebben alle recivdive (agrarische) klagers zich verenigd op deze site. Tel je die "die hards" op, kom tot een stuk of 10, nog 10 die klagen zoals de wind staat en de rest denkt man-o-man wat een zwaar leven hebben die 20.

Helicoptervieuw toepassen en uitdragen ipv je nederig en schuldig voelen. Ik kan die column van Paulien in 10 woorden samenvatten, oude koek dus wat zij schrijft.

Kijk eens wat Shell doet, mooi voorbeeld hoe iets totaal kan omslaan. Van vervuiler naar "redder" van de natuur maar zonder maar 1 cent/liter eigen bijdrage hierin
+2
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
Kijk eens wat Shell doet, mooi voorbeeld hoe iets totaal kan omslaan. Van vervuiler naar "redder" van de natuur maar zonder maar 1 cent/liter eigen bijdrage hierin

Ik heb denk iets gemist, evenals velen met mij.
Maar gaat Shell de wereld redden? En jij gelooft dat soort lulkoek?

Ik denk dat de meeste mensen Shell kennen van de olieindustrie. Je weet wel de grote CO2 vervuilers van deze wereld. En wij mogen nu met z'n allen hun vervuiling betalen. Een verhaaltje spinnen is niet zo moeilijk en zeker niet voor Shell, die hebben zo hun connecties in de politiek en medialand en natuurlijk het geld. Behalve dat jij ze bewonderd zie ik om me heen toch nog niet zo veel gelovigen in de nieuwe "verlosser" genaamd Shell.
van Ittersum
@Jan S tuurlijk niet maar tis wel een geniale zet. Is dit ook niet wat alle burgers doen, op Schiphol de gedachten hebben dat ze met die 25 euro contributie aan natuurmomumenten met een "schoon" geweten het vliegtuig in kunnen stappen met een gemiddelde kerosineverbruik van 12000 liter per vlucht? En nu zegt Shell, daar doen wij ook aan mee en zo werkt Shell aan de voorkant aan zijn imago en hoeven ze aan de achterkant ook geen haast te maken met het fixen van de pijpleidingen is Nigeria. Want wij van Shell zijn heel erg met de milieu bezig toch?

nrc.nl/nieuws/2019/…
+1
weurding
@van Ittersum denk dat de meesten van ons voor een cent meer per liter ook wel akkerranden willen inzaaien met kruidenrijk mengsel. Onder het mom van de bloemetjes en bijtjes
van Ittersum
@weurding helaas werkt rvo tegen, kost mestruimte, wegens niet actief gebruik. Anders had ik mijn polderdijk buitendijks wel ingezaaid met bloemtjes
+1
weurding
@van Ittersum klopt, hier ook de reden het niet te doen, en voor vergroening mag je het niet meetellen
+2
Frans1
Quote Reactie van @van Ittersum:
Is dit ook niet wat alle burgers doen, op Schiphol de gedachten hebben dat ze met die 25 euro contributie aan natuurmomumenten met een "schoon" geweten het vliegtuig in kunnen stappen met een gemiddelde kerosineverbruik van 12000 liter per vlucht?

Nee hoor,had 2 weken terug totaal geen last van mn geweten in het vliegtuig,en ik ben ook geen lid van NM. We gaan met het vliegtuig gewoon omdat het kan,makkelijk zat.Ik had ook niet de indruk dat er ook maar 1 medepassagier daar mee zat 😄
van Ittersum
@Frans1 wacht maar als er wel eens accijns en btw geheven wordt op kerosine onder het mom: vervuiler betaald., geen 1% draagvlak meer voor alle milieumaatregelen. De meesten zijn enorm goed in de andere kant opkijken en wijzen hoe erg een ander bezig is. En daardoor krijg je steeds meer excessen
+1
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
Gelukkig hebben alle recivdive (agrarische) klagers zich verenigd op deze site. Tel je die "die hards" op, kom tot een stuk of 10, nog 10 die klagen zoals de wind staat en de rest denkt man-o-man wat een zwaar leven hebben die 20.

Daar zul je mij dan ook wel toe rekenen. Maar jouw heilsprofetieën zetten ook geen zoden aan de dijk. Een beetje eerbetoon aan de mensen die ons als ware communisten dwingen deel te nemen aan hun heilsstaat op straffe van uitsluiting. Daar sta jij bij te juichen. In de wereldgeschiedenis sta je niet alleen in de verafgoding van je eigen ondergang. Maar goed, later kun je altijd nog zeggen dat je het niet hebt geweten.
+1
dewittemotor
@Jan S Rustig maar, ittersum verwart klagen met een situatie analyseren
+1
van Ittersum
@Jan S was een open sollicitatie en een inkoppertje. Geeft misschien wel aan dat u op elke steentje die u tegenkomt(zeg maar een gewone mening van een ingezetene) zich altijd aangesproken/aangevallen voelt. Is dat niet de wat de columniste feitelijk hiermee bedoeld?

Heb ik ergens gezegd dat ik overal het mee eens ben, maar ik laat me niet verleiden door elke steentje die ik tegenkom
+1
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
Geeft misschien wel aan dat u op elke steentje die u tegenkomt(zeg maar een gewone mening van een ingezetene) zich altijd aangesproken/aangevallen voelt.

Ik weet wel wat mij te wachten staat. Dus maak ik een analyse van de concrete maatregelen die genomen worden en probeer die te duiden in het grote plan (Agenda 21). Jij mag dan denken dat ik me persoonlijk aangesproken voel, maar dat is niet zo. Als jij niet weet wat agenda 12 behelst (het doel dat de elite (VN) zich gesteld heeft), dan kun de werkelijke redenen van de maatregelen niet duiden. Dan blijven het allemaal losstaande maatregelen waar geen samenhang tussen zit. Maar goed, waarschijnlijk wordt dit ook weer als klagen gekwalificeerd of een aanval, negativisme, lulkoek, het zij zo. Altijd beter dan staan te juichen bij meester zetten van meesters in manipuleren, liegen en bedriegen.
mlkvhoudr
@Jan S hier staan teveel bomen om achter elke boom een vijand te zien😉

Maar goed agenda 21 dus

nl.m.wikipedia.org/wiki/Agenda_21/
+1
Jan S
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
hier staan teveel bomen om achter elke boom een vijand te zien

Je moet ook naar de juiste bomen kijken. Je weet wel die dikke vette hoge bomen, waar niks (goeds) onder wil groeien. Als je die kapt dan krijgt het hele bos meer licht.
van Ittersum
@Jan S zwaar leven, zware gedachten
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
zwaar leven, zware gedachten

Dat zijn jouw woorden, maar houdt dat in dat je daarom de vervelende werkelijkheid probeert te ontlopen door overal maar positief op te reageren? (Behalve dan op mensen die jouw "enthousiasme" niet beamen)
van Ittersum
@Jan S je kunt je overal wel druk om maken maar zijn er in je eigen persoonlijke omgeving niet veel belangrijke dingen? Je kunt werken om te leven of leven om te werken. Misschien dat de leeftijd meespeelt maar kijk je met een helicoptervieuw naar vele reacties hier dan heb ik veelal de neiging om te denken; hoe ver ga je door met het achter komma door mekkeren vooral als het voor de komma daardoor toch niet veranderd. We moeten elkaars "zwaktes" niet in stand houden maar ook op een geven moment ook durven zeggen en denken punt! en dit is nu onze nieuwe beginpunt. Tzal de leeftijd in dit alles wel zijn.
+3
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
Je kunt werken om te leven of leven om te werken.

Mee eens.
Echter er zijn mensen die je het werken onmogelijk proberen te maken of dusdanig onplezierig dat je geen leven meer hebt. En dat zijn die betweters van deze wereld die denken te mogen beslissen over hoe andere mensen hun leven moeten inrichten op communistische manier op basis van dwang en strafmaatregelen. Ons, de mensen voor wie zij zeggen dit alles te doen, wordt niets gevraagd.
Leven en laten leven is meer mijn motto.

Quote Reactie van @van Ittersum:
Misschien dat de leeftijd meespeelt maar kijk je met een helicoptervieuw naar vele reacties hier dan heb ik veelal de neiging om te denken; hoe ver ga je door met het achter komma door mekkeren vooral als het voor de komma daardoor toch niet veranderd. We moeten elkaars "zwaktes" niet in stand houden maar ook op een geven moment ook durven zeggen en denken punt! en dit is nu onze nieuwe beginpunt. Tzal de leeftijd in dit alles wel zijn.

Jij noemt het mekkeren. Maar tegen maatregelen die de vrijheid van je bestaan aantasten kan mijns inziens niet genoeg "gemekkerd" worden. Als er niet meer geprotesteerd wordt gaat de inperking van vrijheid gewoon door. En dat zie je dus nu ook gebeuren. Bij de fabrieken is het ooit begonnen met de KKM. Destijds werd dat door de "mekkeraars" gezien als een kapstok om allerlei regels aan op te hangen. Moet je zien waar we nu al gekomen zijn. Ze hebben volkomen gelijk gehad.
Jij heeft zelf al aan dat je dat ook ziet. Je ziet het telkens als een nieuw beginpunt, waarmee je dan maar accepteert dat de vrijheden verder ingeperkt worden. Sterker nog je begint de terminologie waarmee de maatregelen ingevoerd worden over te nemen als zijnde "zwaktes". Het wordt je aangepraat en jij neemt dat over. En die "zwaktes" die moeten we verwijderen. Bijvoorbeeld een grupstal wat honderden jaren lang volstrekt normaal was, wordt in eens als "zwakte" aangemerkt en jij neemt dat klakkeloos over. En op die manier kunnen we de "zwakke boeren" met hun "zwakke systeem" als rotte appels verwijderen.

Quote Reactie van @van Ittersum:
Tzal de leeftijd in dit alles wel zijn.

Misschien wel ja. Inmiddels zodanig geïndoctrineerd door het systeem, dat niet meer out of de box kunt denken.
+1
van Ittersum
@Jan S als dit het enige prikbord, plek of personen is waar u constant dit verhaal doet is het toch pure herhaling van wat al tig maal gezegd is. Alles is hier al duizend maal gezegd. Wat is het resultaat geweest? 0,0! Het liedje staat op repaet en de enige.luistetaars zijn wij maar geen beleidsmedewerker en die moet je bereiken niet hier elkaar maar constant opjutten hoe slecht de Rabo, Campina, LTO en de minister is, dat is toch de meest waardeloze weg?

Ga out of the box denken, inderdaad begin daar eens mee ipv hetzelfde liedje hier af te draaien👍
+1
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
als dit het enige prikbord, plek of personen is waar u constant dit verhaal doet is het toch pure herhaling van wat al tig maal gezegd is. Alles is hier al duizend maal gezegd. Wat is het resultaat geweest? 0,0! Het liedje staat op repaet en de enige.

O, ik dacht van Ittersum begrijpt mijn verhaal nog steeds niet. Laat ik het nog eens aan hem uitleggen. Bovendien herhaling is de kracht van reclame, zoals je ongetwijfeld weet. Wie weet begint het op een dag zelfs bij jou te dagen.
Zullen we het er maar ophouden dat de pot de ketel iets verwijt?
Als jij vindt dat alles al duizend maal gezegd is, dan vraag ik me af wat jij hier nog doet. Of denk jij dat jij de enige uitzondering bent op de die regel.

Quote Reactie van @van Ittersum:

luistetaars zijn wij maar geen beleidsmedewerker en die moet je bereiken niet hier elkaar maar constant opjutten hoe slecht de Rabo, Campina, LTO en de minister is, dat is toch de meest waardeloze weg?Ga out of the box denken, inderdaad begin daar eens mee ipv hetzelfde liedje hier af te draaien

Nu blijkt dat je mijn verhaal toch weer niet begrepen hebt. Ik wil het met alle plezier nog een keer uit de doeken doen als je daar behoefte aan hebt. Maar ik ben bang dat je liever in je eigen hokje blijft zitten mokken over die anderen die hier zo zitten te klagen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!