Vos en gans.

De natuurorganisaties in N-H hebben eindelijk het licht gezien. Iets wat boeren al weten vanaf 1990. Ze gaan de vos en de gans bestrijden.
Arum

Reacties

cjw73
Zal wel met een stuk of 3 ophouden. Moeten ook wat over blijven zeggen ze altijd
Piet1960
@cjw73 Dat zegt mijn jachthouder ook altijd, moet wat overblijven. Maar van die haas en eend heb ik geen last, van die gans en zwaan wel.
cjw73
@Piet1960 is mijn bekend heb er ook veel last van hier.
+1
buorman
Sommige tbo's doen het al [veel] langer, alleen de leden/het geld mag het niet weten 😂
bio boer
Weide vogel heeft geen last van de gans zit hier in gedoog gebied in maart was hier het eerste Kivit ei gevonden terweil het land nog zwart zag van ganzen hoe wel ik wel steets meer weerstand tegen heb dat ik meer last van de gans heb dan lusten in de vorm van schade vergoeding land is hier nog erg kaal en het korte gras is paars van de kou terweil het langere gras er mooi fris er uitziet stuk minder last lijkt te hebben van de kou
cjw73
@bio boer direct heeft het geen invloed. Indirect wel vind ik, het land is zo enorm kaal dat je de weidevogels vanaf een kilometer wel kan zien en het ongedierte ook dus. Toen de ganzen hier giga toenamen waren de weidevogels zo weg.
buorman
@cjw73
MT zegt; ''toen de boeren turbogras gingen telen, namen de ganzen enorm toe en de weidevogels drastisch af''.
En het mooie is; jullie hebben beide gelijk 😁
cjw73
@buorman das bullshit weet hier bij mij in de polder genoeg land wat nog nooit opnieuw ingezaaid is in die ruim 40 jaar dat ik nu leef.
buorman
@cjw73
Hoho, ik zeg alleen wat MT zegt, en 40 jaar geleden zat ik al in de polder onder de koeien, en zag de grasmat er wel zeker anders uit.
Opnieuw inzaaien is niet de enige manier om grasland te ''verbeteren', wat denk je van bemesting, beweiden en aantal keren maaien?
En wat denk je van het klimaat, hoe vaak heb jij de afgelopen jaren over de vorst kunnen mestrijden, dag in dag uit zonder ook maar een spoortje te maken?
cjw73
@buorman aangaande het klimaat begin ik zo de voordelen qua ganzen bijna in te zien. Ze vertrekken hier de laatste jaren veel eerder. In het verleden was het meestal eind april en nu is half maart 90% al foetsie en dat is cruciaal voor de eerste snee. En ben sinds 2 jaar uit het gedoogbeleid gegaan met nog een paar om mij heen. Nou ik kan wel melden dat de schade hier hooguit 25% is van wat het geweest is in het verleden.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!