Fosfaatrechten voor jongvee

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een aantal veehouders in het gelijk gesteld. Die boeren vonden dat ze toch fosfaatrechten moesten krijgen voor jongvee dat door hen was aangemerkt als bestemd voor melkvee. Dat jongvee is echter geslacht zonder een kalf te krijgen.

Bron

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Waar moeten al die extra fosfaatrechten toch weg komen?
+2
grondlozeboer
@hans1980 gewoon bij jou, je had ze gratis toch 😂
hans1980
@grondlozeboer ok dus die diefstal blijft maar doorgaan
grondlozeboer
@hans1980 jij bent onnavolgbaar 🙈
bio boer
@hans1980 van af 2020 mag de regering gewoon dier/fosfaat rechten in mindering brengen bij boeren
grondlozeboer
@bio boer op grond waarvan?
bio boer
@grondlozeboer alles is een wet dus als groen links de grootste partij wordt kan die zo 80% korten als hij dat wil nu zal dat er niet zomaar doorkomen maar toch
grondlozeboer
@bio boer ik kijk nergens meer van op
+1
christo
@bio boer Laat jij je korten omdat er uitgedeeld wordt aan vleesvee die helemaal niet onder het stelsel horen te vallen? Dadelijk schuiven ze de konijnen er ook nog onder.
+2
de Haas
@christo Ik hoop het voor mijn dochter. Ze heeft er 2 en ze hebben net jongen gekregen. 🤑
+3
buorman
@de Haas Tsja, wat wil je ook met zo'n pa de Haas; ""de appel valt niet ver van de boom''?
bio boer
@christo heb op dit moment niet in beeld wat er achter de schermen gebeurt of ze nog met een korting komen zal vast mog wel eens gekort worden al je de stemming beetje proeft bij de poletiek de meeste partijen willen dat de veestapel krimpt wat van geke dingen ze nog gaan bedenken is nog maar de vraag meschien willen ze de geiten ook wel onder het melkvee plafond hebben is tenslotte ook melkvee
de Haas
@bio boer dan alle burgers ook, wij zijn ook melkvee voor hun
Vee en Veldlust
Gewoon van de 10% afroming bij verkoop.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , cbb , jongvee , kalf , bedrijfsleven , veehouders en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0