RIVM gebruikt andere werkwijze om zout, suiker en verzadigd vet in levensmiddelen te meten

Het RIVM heeft in 2018 de gehaltes aan zout, suiker en verzadigd vet in levensmiddelen opnieuw gemeten, nu met de gegevens van de voedingsapp van het Voedingscentrum. De waardes kunnen daarom niet worden vergeleken met die van de vorige meting in 2016. Uit de nieuwe metingen blijkt wel dat het percentage producten dat op of onder de afgesproken maximum gehaltes uitkwam, varieert. Volgens het RIVM kan meer resultaat worden gehaald als er voor meer producten afspraken worden gemaakt of door bestaande afspraken aan te scherpen.
 RIVM gebruikt andere werkwijze om zout, suiker en verzadigd vet in levensmiddelen te meten (vmt.nl)

Het RIVM heeft in 2018 de gehaltes aan zout, suiker en verzadigd vet in levensmiddelen opnieuw gemeten, nu met de gegevens van de voedingsapp van het Voedingscentrum. De waardes kunnen daarom niet worden vergeleken met die van de vorige meting in 2016. Uit de nieuwe metingen blijkt wel dat het percentage producten dat op of onder de afgesproken maximum gehaltes uitkwam, varieert. Volgens het RIVM kan meer resultaat worden gehaald als er voor meer producten afspraken worden gemaakt of door bestaande afspraken aan te scherpen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden suiker , zout , rivm en meten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!