Boeren spuwen hun gal over onderzoek naar gif in grond

Met de grond onder hun koeien is niks mis, betoogden de boeren die gisteren in het Gelderse provinciehuis in Arnhem protesteerden tegen onderzoek dat het verdwijnen van weidevogels wijt aan gebruik van bestrijdingsmiddelen.
trouw.nl/groen/…

Deel dit topic

Reacties

+3
Grasbaal
Ook wat betreft het aantal broedende weidevogels kloppen de gegevens aantoonbaar niet. Toch worden ze in het rapport ten nadele van de boer gebruikt:
+3
puntertje
@Grasbaal Wat een flut onderzoeker die Buijs, van gemeenschapsgeld mag je een solide onderzoek verwachten maar wat selectief data gebruiken en dan stellen dat er wat hiaten zijn en hij ook niet weet hoe of wat dat komt, dan noemen we dat een Diederik Stapeltje. Terug dat geld!
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
dan noemen we dat een Diederik Stapeltje.

Helaas werkt dat bij tegenwoordig bij het gros van de "onderzoeken" zo!
christo
@Grasbaal Een lul die lult. Geen aandacht aan schenken.
+8
Jan-T
De riool overstorten brengen ook veel antibiotica, gifstoffen, en hormonen in het grondwater, alleen dat wil men niet onderzoeken omdat dan de waterschappen teveel moeten investeren en de burgers te veel moeten gaan betalen voor het gebruik van het riool.
Pak dat boertje maar aan.

Er worden grote oppervlaktes als natuur in gericht, en tot mijn verbazing gaan de vogels nog in grote getale achter uit.

Dan kan je het toch niet meer alleen op het bordje van de boer neer leggen.
Dan is er toch veel meer aan de hand.????
de Haas
@Jan-T Na dat de laatste weidevogel er het licht uit heeft gedaan wordt er zonder blikken of blozen vertelt dat het 'natuur'gebied is aangelegd om zeldzame planten te krijgen. Ridderzuring, distels, bereklauw, pitrus etc....
familie pelle
Quote:
. De riool overstorten brengen ook veel antibiotica, gifstoffen, en hormonen in het grondwater, alleen dat wil men niet onderzoeken omdat dan de waterschappen teveel moeten investeren en de burgers te veel moeten gaan betalen voor het gebruik van het riool.

@Jan-T
Is genoeg onderzoek naar gedaan. Effe googlelen....neoweb.nl/water/
bio boer
@Jan-T die kosten valt toch nog wel mee gewoon een foliebasin bij een overstort als je dat verdeeld over de burgers kost dat nog maar paar euro die kan dan tijdelijke piek opvangen latter weer leeg lopen
+5
De uitslag van dat soort onderzoeken is al bekent, voordat het onderzoek begonnen is, het is 1 grootte leugenfabriek. Lang leve de linkse kerk (politiek)
+1
Vroeger ook meegemaakt ,kwam zo,n snotneus van Provincie libbele,s tellen,ik heb hem weggestuurd ,Boeren hou zulke lui uit je land,dan denk je dat je subsidie krijgt ,maar in de toekomst heb je er alleen maar last van doordat hun rapporten schrijven.Zie hier het resultaat.
Jannus
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
snotneus van Provincie libbele,s tellen

Hier heb ik eens een vrouw gehad die bloemen kwam tellen in het sloot talud van het watreschap,zei dat er allemaal brandnetels stonden wat ze niet geloofde maar na een uurtje kwam ze langs en vertelde dat het klopte en waarom ik dat zo goed wist,omdat het maaisel al jaren in het talud gegooid wordt en niet afgevoerd wordt.

Moraal van het verhaal,die mensen worden ook maar gestuurd omdat er potten te verteren zijn en dat kunnen ze goed door mensen het veld in te sturen en wie krijgt de schuld??? juist wij als boeren natuurlijk want ze vallen echt hun mede ambtenaren niet af immers daar komen de centen vandaan
Grasbaal
Hieronder de reactie van Ben Haarman - LTO Noord:

+2
Elvis
@Grasbaal zalvende lto taal, is het nou zo moeilijk om te zeggen dat het best meevalt, alles onder de normen zit en het onderzoek aan alle kanten rammelt
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Elvis :
, is het nou zo moeilijk

Ja, dat ga je niet beleven! Ze vreten nog liever hun schoenzolen op!
Grasbaal
Volgens Peter Drenth (Provincie Gelderland) ging het niet om het resultaat maar vooral om de discussie:

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0