SP wil grondgebondenheid steviger borgen in regelgevingOriginele beschrijving

SP wil de definitie van grondgebondenheid voor de melkveehouderij steviger opnemen in regelgeving.

 SP wil grondgebondenheid steviger borgen in regelgeving (boerderij.nl)

SP wil de definitie van grondgebondenheid voor de melkveehouderij steviger opnemen in regelgeving.

christo

Laatste  |  

Reacties

puntertje
Het is dan ook onnozel van de sector zelf om regels voor 'grondgebondenheid' op te stellen en te willen borgen middels een KLW die door de overheid (terecht) is gekwalificeerd als niet te borgen. Je gaat toch ook niet pleiten om snelheidscontroles af te schaffen omdat iedere auto een snelheidsbeperker moet krijgen, die overigens wel weer behoorlijk fraudegevoelig/manipuleerbaar is. Dan wordt je ook niet serieus genomen.
+2
hans1980
@puntertje grondgebondenheid is ook een farce van die uiterwaard grond natuurgebieden wappie wappie grond en grond kun je kwijt raken door pacht beëindigen etc.
Zegt verder niet over efficiëntie van grond misschien doen 20 ha. Intensieve grond in Brabant het wel beter dan 40ha. wappie wappie grond!
puntertje
Quote Reactie van @hans1980:
Intensieve grond in Brabant

Ik betwijfel hoe goed de zandgrond bij jullie in de regio er dan uit komt. Alle grond die pas ontgonnen is na de introductie van kunstmest is gevoelig voor uitspoeling. Anders was die grond namelijk niet zo arm geweest en al veel eerder ontgonnen/bewerkt.
+1
verbi
@puntertje rare vergelijking. Je loopt wel echt de linkse politiek achterna. Je moet niet altijd je neus achterna lopen maar ook kunnen zeggen tot hier en niet verder. Maar ieder zijn mening.
puntertje
@verbi Ondertussen loop jij achter de wappie wappie KLW aan.
+4
Melkboer16
Gelukkig is de SP een splinterpartijtje aan het worden!
Zou me er niet zo druk om maken en me concentreren op FvD en links ach die willen van alles maar met geld van een ander!
+2
BertK
Alle mest wordt ergens benut. Voor benutting van de mest niet interessant of de grond van jouw, je verpachter of de bank is. Grond op jouw naam zegt niets over hoeveel eigen vermogen er in zit.

Mest hoort daar waar het zinvol is!
puntertje
Quote Reactie van @BertK:
Mest hoort daar waar het zinvol is!

Probleem is dat het voor velen nog zinvol is om er zo goedkoop mogelijk van af te komen.
+1
ted9
@puntertje Als men het nu eens verplicht stelde om elk stuk landbouwgrond te bemesten naar behoefte en anders geen toeslagrechten dan was het probleem zo opgelost. Overheid altijd de mond vol over bodemvruchtbaarheid en terug lopen van organischestof.
dewittemotor
En daarna vindt de SP dat de melk gratis via de voedselbank weggegeven moet worden
jan.1
We laten ons door de communisten niet de wet voor schrijven!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkveehouderij , regelgeving en grondgebondenheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!