‘Boertjes pesten met tegenstrijdige onzin’

Bedankt lijnentrekkers van de KringloopWijzer, eiwit van eigen land, energiescan, CDM, KalfOK of welke onzin dan ook. Jullie zijn de totale samenhang binnen een melkveehouderij uit het oog verloren. Cijfers en weergaven die ook nog eens rekenkundig aan alle kanten rammelen, zijn binnenkort weer schrijfvoer voor de boulevardpers. Want al onze gegevens liggen, goed of fout berekend, straks gewoon op straat met alle negatieve gevolgen van dien.
boerderij.nl/Rundveehouderij/Blogs/…
Groen1

Reacties

producent
ad.nl/koken-en-eten/…
‘Meer horeca onder verscherpt toezicht wegens overtreden voedselregels'
Steeds meer horecagelegenheden staan onder verscherpt toezicht omdat ze zich niet houden aan regels voor voedselveiligheid en hygiëne, zo blijkt uit gegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)….

Waarom horen we hier niet meer van.
Groen1
Van kakkerlakken in de oven tot beschimmelde spareribs: meer horeca onder verscherpt toezicht
Steeds meer restaurants staan onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), omdat zij regels voor hygiëne en voedselveiligheid aan hun laars lappen. In 2017 stonden 456 horecazaken te boek als notoir overtreder. Ruim 120 meer dan drie jaar daarvoor.
rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/…
J.v.G
@Groen1 dit bericht word neutraal gebracht in tegenstelling tot alle agrarische nieuws van oa RTL en NOS.
+2
van Ittersum
@J.v.G ik weet het niet maar stel je eens voor dat je met naam in de krant vermeld werd, kun je je tent wel sluiten. Gebeurd dus wel met die restaurants....lc.nl/friesland/… . Dus ga niet zielig doen dat wij altijd maar gepest worden. Je zal maar uitbater/eigenaar zijn, schuldig of onschuldig(door net die momentopname) , dit blijft jaren hangen
+5
cornelissen
Overigens komt de meeste van deze genoemde "onzin" uit de sector zelf
+8
Jan S
@cornelissen De onzin wordt niet bedacht door de boeren zelf. Maar de bestuurders geloven alles wat de hoge heren hun wijs maken en onder hun leiding wordt die onzin er doorgedrukt en ons (boeren) door de strot gedrukt.
Deze onzin wordt er niet op basis van onwetendheid bedacht, maar op basis van een verborgen agenda van het grote geld (banken) en de politiek met medewerking van Wageningen Universiteit. Zoals vanzelfsprekend wordt de mensen die het uit moeten voeren (de boeren dus) niets gevraagd.
Aan de andere kant laten wij (boeren) het ook gebeuren. Er zijn er nog steeds die denken dat dit alles verzonnen wordt omdat dat goed voor de boeren zou zijn en steunen en verdedigen deze onzin dan ook met hand en tand. Sterker nog zij vragen om steeds meer regels om vermeende wantoestanden de wereld uit te helpen. En de boeren die niet aan al deze onzin kunnen voldoen en proberen de diarree van al die regels te omzeilen moeten wat hun betreft streng be- en gestraft of onder curatele gesteld worden. .................................... Totdat ze zelf niet meer aan de regels voldoen, dan is de wereld te klein.
+5
de Haas
@Jan S We komen nu op het punt dat 'de burger' er niet om maalt wat de pers schrijft. Het constante gedram werkt juist averechts. Zie Trump, FVD etc... Het valt mij altijd op als iemand je vraagt naar je beroep, dat mensen het juist leuk vinden en enthousiast reageren.
+2
Jan S
Quote Reactie van @de Haas:
We komen nu op het punt dat 'de burger' er niet om maalt wat de pers schrijft. Het constante gedram werkt juist averechts.

Op het platteland weet men over het algemeen wel beter. Daar heeft men nog enige kennis en affiniteit met boeren en boeren gebruiken. In de stad is dat een stuk minder. Men kent geen boeren en men heeft geen idee hoe boeren werken. Kijk alleen maar de laatste verkiezingen wat ze in de grote steden gestemd hebben.En zo kunnen ze hun aloude strategie van verdeel en heers weer opvoeren. Mensen tegen elkaar opzetten en elkaar de tent uit laten vechten. En de hoge heren gaan er weer met buit van door.
+2
BoerBart
@Jan S
Je hebt kennis en kan het mooi verwoorden.
Ik deel maar ten dele je mening.
Volgens mij zijn het niet onze bestuurders, maar een club radicaaltjes, die ons kapot willen hebben.
Ik ken enkele bestuurders, ze werken hard.
Ze krijgen een vergoeding en wat aanzien onder hun volgers.

Ik heb meer problemen met wat ze niet krijgen. Ze worden continu geflikt door de retail, Ngo's, banken,politiek en hun eigen boeren. Respect is weg. Dit komt door de ikke, ikke-cultuur die in welvarende landen heerst.

Denk voor je reageert is even na, over wat er overblijft zonder LTO.

Ben zuinig op de goede bestuurders.
Blijf kritisch maar blijf realistisch en herken je vijanden.
Waldboerke
@BoerBart mooi genuanceerd antwoord boer bart. Het venijn zit em natuurlijk in de staart. Wat nu als de boerenstand in ziijn geheel geen representatie meer heeft..
+3
Jan S
Quote Reactie van @BoerBart:
Volgens mij zijn het niet onze bestuurders, maar een club radicaaltjes, die ons kapot willen hebben.Ik ken enkele bestuurders, ze werken hard.Ze krijgen een vergoeding en wat aanzien onder hun volgers.

Heel veel mensen zien het grote plaatje niet. Je kunt denken op niveau van van de straat. Of op niveau van de buurt die uit straten bestaat. Dan op dorps niveau, de gemeente, de provincie, een land, een regio, werelddeel en tenslotte de hele wereld (globalisering). In de politiek en in het grote geld (banken) werkt het net zo. (Uiteindelijk is de politiek afhankelijk van geld en dus van de banken of beter gezegd het banksysteem) Bedenk daarbij wel dat de politiek en ook banken gebaseerd is op hierarchie. Dus wat op Globaal niveau wordt bepaald, heeft uiteindelijk ook invloed op de straat waar jij woont. Wie zou er hier willen ontkennen dat Europa geen invloed heeft op zijn bedrijf. Het spreekwoordelijke top down systeem. Wellicht ga jij er vanuit dat alle mensen die macht hebben eerlijk zijn. Ik heb juist andere ervaringen. Hoe hoger mensen in de hierarchie komen, hoe minder betrouwbaar ze zijn. De meeste mensen komen namelijk op hogere posities (stap hoger in de hierarchie) als ze bewezen hebben het beleid te volgen wat is uitgedacht door de mensen op nog hogere posities. Dit geld in alle hiearisch geleide organisaties.
Om het beleid aan de man te brengen spelen de media een grote rol, zoals je wel merkt in de huidige crisis in de landbouw. De media is in bezit van een zeer beperkt aantal bedrijven. Dus de bestuurders van deze bedrijven hebben macht over wat wordt gepubliceerd. Om het beleid te verkopen wordt de media door de politiek heel selectief in geschakeld. Dit om mensen te overtuigen dat alles wat ze willen heel goed is voor jou of wel moet gebeuren om rampen te voorkomen. Kom je hogerop in besturen en wil je je handhaven dan zul je mee moeten doen aan deze praktijken anders zullen ze (machthebbers) je niet serieus nemen of wordt je niet herkozen of uitgerangeerd. En natuurlijk is geld en macht altijd de al een drijfveer veel mensen geweest. Vandaar dat je af en toe je eigen principes overboord moet zetten om een mooi of lucratief baantje te bemachtigen.
Van mij hoeven bestuurders niet hard te werken, zij moeten goede of juiste beslissingen nemen, beslissingen die goed zijn voor de mensen waarover ze beslissen. Dus over visie beschikken. Een doel waar ze naar toe willen werken. En dat schort er aan. Juist omdat ze het vuur uit de sloffen lopen, maar niet voor ons boeren, maar voor de mensen die zij bewonderen en dat zijn veelal de mensen die hoger in de hierarchie zitten. Dat bewijzen zij de laatste tijd veel te veel. De lagere bestuurdersdgoden zijn al een stuk betrouwbaarder enkel al omdat ze minder macht hebben dus de belangen die zij vertegenwoordigen minder verstrekkende gevolgen hebben evenals een foute visie. Aanzien zou geen rol mogen spelen, want dan heb je voor een bestuurder niet de juiste intentie. De enige juiste intentie is om iets goed te willen doen voor andere mensen en daarmee natuurlijk ook voor jezelf.

Quote Reactie van @BoerBart:
Denk voor je reageert is even na, over wat er overblijft zonder LTO.

Wat mij betreft was een goede bestuurder al lang uit de LTO gestapt. Dat wil niet zeggen dat ik geen sympathieke LTO bestuurders ken. Was het maar zo dan was meteen alles duidelijk. Dat betekent wat mij betreft dat de visie en de beslissingen die de LTO op landelijk niveau neemt slecht voor de agrarische sector is, met name voor de melkveehouderij. En daar komen deze bestuurders niet tegen in opstand. Je ziet tegenwoordig wel regelmatig plaatselijke en provinciale bestuurders in botsing met het landelijk bestuur komen. (Zijn wat mij betreft de betere bestuurders). Dat is een teken aan de wand.
+1
christo
@Jan S Uitstekende reactie.
Bekkink
@Jan S jammer genoeg woont het merendeel in de stad
gerardj
Tegenstrijdige regels, men wil de koeien zo lang mogelijk in de wei dan poept de koe boven op de grond, maar als deze in de stal staat en de mest in de put komt dan moet hij in de grond gewerkt worden
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!