Gesjoemel met digestaat schaadt export Frankrijk

Nederlandse exporteurs sjoemelen in de export van digestaat naar Frankrijk. Daarbij wordt onder meer de schijn gewekt dat de dikke fractie in de digestaat wordt gecomposteerd, wat in de praktijk niet zo blijkt te zijn. Cumela Nederland noemt het in een verklaring kortzichtig en schadelijk voor de export naar Frankrijk. Cumela Nederland is hierop geattendeerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Hoewel er mogelijk geen Nederlandse regels worden overtreden, wordt volgens de organisatie door deze handelwijze wel de exportpositie naar Frankrijk op het spel gezet.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frankrijk , export en digestaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN