Zuiveldrankjes kunnen gewone melk niet evenaren
Het is geen onderzoek betaald door de zuivelbranche. Maar de uitkomsten zullen de melkproducenten waarschijnlijk wel aanstaan. De Consumentenbond deed voor de Gezondheidsgids, die net is verschenen, onderzoek naar plantaardige zuivelvervangers. Het aanbod van die hippe dranken is enorm gegroeid. Tegelijkertijd is de zuivelconsumptie sinds tien jaar met 11,9 procent gedaald volgens cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rivm).
Echte zuivel, zo stelt de consumentenorganisatie, is een belangrijke bron van eiwit, calcium, vitamine B2 en B12. Vitamine B2 is zelfs essentieel voor de energievoorziening van het lichaam. En broertje B12 helpt weer bij de aanmaak van rode bloedcellen en een goede werking van het zenuwstelsel. Ook bevatten melk en yoghurt mineralen zoals fosfor, kalium, zink en magnesium.
Juist vanwege dat brede palet aan voedingsstoffen, kun je daarom - als je geen zuivel neemt - het best een drank kiezen waar dit soort stoffen zijn toegevoegd.
Video: ad.nl/koken-en-eten/…
Bron
ad.nl
Deel dit topic
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's werking , melk , mineralen , fosfor , milieu , zuivel , eiwit , rivm , melkproducenten , consumentenbond , yoghurt en volksgezondheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Reacties
Soms is het ouderwetse het beste