Wat is het max trekgewicht voor een 4506

Hoi,

aangezien ik mijn weiland wil bekalken kan ik bij de groothandel kalk kopen en kan de strooier te leen mee krijgen, superhandig, maar zou gaan om ong 3 ton kalk en dan nog eens 1500 kg strooimachine (op enkele as)
gaat dit lukken met een 4506?
Wat is eigenlijk maximaal trekgewicht van zo'n tractor?

heb gegooogled etc, maar krijg het niet gevonden

Deel dit topic

Reacties

+1
valmet6400power
Natuurlijk gaat dat lukken! Je moet alleen niet in z'n hoogste versnelling willen rijden. En niet door natte plekken. Maximale trekgewicht is net hoeveel de trekker kan trekken in de laagste versnelling 😄

Wie niet waagt wie niet wint!
bob11180
Haha, ok lekker positief! hoef niet hard of door natte plekken, maar het is bij ons wel heuvel op en af...
en daarbij heeft het chassis toch gewoon een maximaal belastbaar trekgewicht? (evenals de motor, lijkt mij?) ben daar nieuwsgierig naar
Fendtfavorit 3
@bob11180 "trekgewicht" is ook een beetje afhankelijk van de rolweerstand. En deze wordt weer bepaald door de grootte van de banden, Druk van de banden, Wegdek enzovoorts. Het is natuurlijk eerder de vraag bij welk trekgewicht het nog veilig is om over de weg te rijden.

Maak je maar geen zorgen over of de tractor/ het chassis het getrokken krijgt.
+1
walker1
Dat moet wel te doen zijn, al weet ik niet hoe stijl de heuvels precies zijn. Hier hing vroeger een 4,2 m3 mesttank aan een MF 135, dan zit je vol ook aan 4 ton en daar komt gewicht van tank zelf nog bij, maar hier geen heuvels.
+1
Stier69
Ik zou dan 2 keer rijden,dus de helft laden.Heuvels zijn mij best link.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden gewicht en trek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN