Kamer heeft geen trek in reductie veestapel

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil op dit moment geen plannen maken voor verkleining van de veestapel in Nederland. Een motie van de PvdA die daar om vraagt, is dinsdag verworpen.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Goed nieuws!

Kan toch ook niet PvdA PvdD d66 groen links...
Landbouw zorgt voor 10% bbp
+1
Coen
@hans1980 , juich maar niet te vroeg, die linkse rakkers (met hun activistische achterban) krijgen vroeg-of-laat bijna altijd hun zin.

de grondgebonden melkveehouderij heeft misschien nog een goed imago, de intensieve (melk)veehouderij heeft dat goede imago allang verloren.
+4
Noorderling
Quote Reactie van @Coen:
de intensieve (melk)veehouderij heeft dat goede imago allang verloren.

Ook dat kun je vanaf de weg niet zien. Als je de mestregels uitgelegd wil krijgen haakt 99% na een minuut al af. Die hebben geen enkel besef van intensief of extensief. Als ze de kalfjes gezien hebben vinden ze alles al goed.
bio boer
@Noorderling er is een categorie consument die heeft een mening puur van uit emoties als die denkt aan intensief dan zien ze een groot melkvee bedrijf met paar honderd koeien in grote stal die er staan met mega uiers waar de melk uit loopt en koeien vaker ziek zijn waar de koeien niet lang meegaan en een koe geen naam meer heeft enzovoort
bio boer
@bio boer als je een bedrijf hebt met 80 koeien op 25 ha en ze worden geweid dan vind de consumenten dat geen intensief bedrijf is wel intensief
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @bio boer:
als je een bedrijf hebt met 80 koeien op 25 ha en ze worden geweid dan vind de consumenten dat geen intensief bedrijf is wel intensief

Dat is ook geen intensief bedrijf. Dat hebben boeren zich aan laten praten.
+3
jan.1
Quote Reactie van @Coen:
juich maar niet te vroeg, die linkse rakkers (met hun activistische achterban) krijgen vroeg-of-laat bijna altijd hun zin.de grondgebonden melkveehouderij heeft misschien nog een goed imago, de intensieve (melk)veehouderij heeft dat goede imago allang verloren.

Hoeveel burgers komen op jou bedrijf jaarlijks kijken, (of je wel of niet grondgebonden bent.)
+1
dewittemotor
@Coen En wat zouden die linkse partijen graag OZB gaan heffen op al die landbouwgrond, die jij onder jou bedrijf hebt liggen
verbi
@Coen De consument kijkt naar 1 ding de prijs. Wij zijn intensief en krijgen ieder jaar wel mensen over de vloer. En die ittereseert het geen moer die hele GG heid. Een paar kalfjes in de iglo s vinden ze geweldig en mooi. Je laat jezelf voor de gek houden. Maar ik heb het al vaker gezegd de extensieve ruimen de intensive op en daarna ruimt de politiek de rest wel op. Al is het hier op dit moment vooral de extensieve die stoppen.
+2
Dirk van Zetten
Het verschil zit tussen de stedelingen en plattelanders. De stedelingen in hun betonnen habitat stemmen groen links, de plattelanders in hun groene habitat waarderen de voedselproducenten. Wij zitten vlakbij de stad, op open dagen komen hier 90 % dorpelingen en nauwelijks stedelingen.
+2
jg
nieuweoogst.nu/nieuws/2019/…
Rabobank :
'De melkprijs weegt niet op tegen de stijgende productiekosten", reductie veestapel volgt vanzelf .
+1
dewittemotor
@jg Dan gaan de P rechten binnenkort flink omhoog
huske
@dewittemotor juist niet, men wil de gemiddelde schuld per liter omlaag brengen. Liep de laatste jaren totaal niet in de pas men de omliggende landen.
weurding
Quote Reactie van @huske:
men wil de gemiddelde schuld per liter omlaag brengen.

ga eens ten rade bij de meesten en kijk waar het geld gemiddeld in zit, kom je tot de conclusie dat dat lang niet overal in productierechten zit
Pluto
Als de veestapel halveert komt binnen enkele maanden de volksgezondheid zodanig in gevaar door middeleeuwse toestanden op het gebied van afval uit de voedingsmiddelen industrie . Je krijgt per direct te maken met uitbraken van Afrikaanse toestanden .
+1
christo
@Pluto Ik gebruik het nu al niet meer. Zouden meer veehouders moeten doen. Dat kun je zonder veel kosten op je eigen bedrijf bij wijze van spreken morgen invoeren. Geen gebruik van bierborstel perspulp aardappelspul en ik denk dat er dan snel iets gaat kantelen. Of je kiest gewoon voor een paar tiende lagere voerkosten en blijft schreeuwen dat links zo stout doet.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @christo:
Of je kiest gewoon voor een paar tiende lagere voerkosten

Ook de beperkte toerekening van CO2-aanvoer met bijproducten kan in de toekomst best interessant worden.
christo
@Jack Rijlaarsdam Zal me worst wezen. Jarenlange dat natte spul gevoerd. Sinds een half jaar niet meer. Productie 2 liter per dag gestegen. Ik koop wel aflaten m.b.t. het klimaatgeloof. Ik noem het maar vast vervangende reductie-overeenkomst.
Jannus
Quote Reactie van @christo:
Jarenlange dat natte spul gevoerd.

Hier ook jaren geleden mee gestopt en is 1 van de betere beslissingen geweest,koeien werden als varkens gevoerd en denk dat als het onderzocht wordt dat daar ook de emissies aan gassen ook nog veel te behalen valt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's pvda , tweede kamer en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0