Grillig aprilweer kenmerkt begin zomertijd

Grasgroei komt nu echt op gang

Deel dit topic

Reacties

+3
ted9
Jammer voor al die over enthousiaste weiders die bij de eerste 15 graden van het jaar de deur al los zetten onder het mom van de consument wil dit en je kunt er goedkoop van melken. Daarom blijven ze bij ons binnen tot na de eerste snede. Je kunt maar een keer een goede eerste snede winnen en om die in het toch al natte land in maart/april de grond in te laten trappen daar is hij te kostbaar voor.
+3
m uut m
@ted9
Toch jammer dat je zoveel kosten gaat maken om van gras van 1100 vem kuil van 900 vem te maken. En dan nog denken dat je geld ermee verdient
+2
ted9
@m uut m Bij beweiden heb je ook verlies. Ik ben van mening dat je in het voorjaar een goede mestgift moet geven omdat je daar het hele profijt van hebt. Of je moet de koeien op bemest land willen jagen maar dan is de ellende nog groter bij regen. Ik ben zeker een beweider alleen ik start wat later. Vaak is de grond dan droger en ben ik verzekerd van goede kuil in winter.
ted9
@m uut m Komt nog bij dat de grasgroei wat trager is na de eerste snede. Die groeispurt van de afgelopen week daar kun je niet tegen op weiden als dat zo door zet.Ben je genoodzaakt om al weer heel snel te maaien als je niet uit kijkt.
+5
m uut m
@ted9
Allemaal smoesjes.
Je kunt niet goedkoper melken dan van voorjaarsgras.
DutchDairyFarmer
@m uut m goedkoop kan ook duurkoop zijn en goedkoop melken betekent zeker niet dat je onder aan de streep meer overhoud.
+1
m uut m
@DutchDairyFarmer
Om met veel kosten van gras met ruim 1100 vem kuil van 900 vem te maken.
Of je laat de koeien het zelf ophalen.
De koeien hebben bij ons deze winter nog geen 100 dagen op stal gestaan.
+1
DutchDairyFarmer
@m uut m gelukkig zijn er ook mensen die kuilen kunnen maken van over jaar rond gem over de 950 vem. Zoals ik al zei betekent het niet dat je dan meer overhoud onder aan de streep.
+2
ted9
@DutchDairyFarmer Precies. Het probleem is bij m uut m dat hij last heeft van iets waar veel bio boeren vegetariërs en extreem linkse mensen last van hebben. Hun gelijk is het enige gelijk wat er is en ze zijn niet gevoelig voor hoe anderen het doen of denken. Ze maar blijven constant herhalen hoe het volgens hen moet. Of terwijl de rest is gek.
m uut m
@ted9
Of net andersom.
Elke verandering is geen verbetering.
Wat heeft de ratrace naar groot, groter, grootst ons gebracht.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @m uut m:
Elke verandering is geen verbetering

Opvallende uitspraak voor iemand die met zekere regelmaat de bedrijfsstrategie fors wijzigt.
m uut m
@Jack Rijlaarsdam
We komen alle keren weer een stapje verder.
pietjepuk
Quote Reactie van @m uut m:
Je kunt niet goedkoper melken dan van voorjaarsgras.

Dat geld in de winter precies zo. Alleen als je de koeien vroeg buiten hebt is je voorjaarsgras in twee maanden op. Van mijn 1e snede voer ik de melkkoeien in de winter 6 maanden.
m uut m
@pietjepuk
Dat is geen gras maar kuil.
+1
Jannus
Quote Reactie van @ted9:
Je kunt maar een keer een goede eerste snede winnen

Vroeger deed ik het ook zo als jij maar ben van mening dat je maatschappelijke wensen ook dient te respecteren en heb daarom het weiden in dienst gesteld aan het weidevogel beheer,weid extensief vroeg voor en maai iets later een beter uitgestoelde grasmat,de vogelcenten pak ik zo even mee en het geeft een goed gevoel naar de burger toe en ik verdien er aan.
Albert Altena
@Jannus
Lief dat je zo goed zorgt voor het voedsel van predatoren
Jannus
Quote Reactie van @Albert Altena:
voedsel van predatoren

Ja daar kun je een mening over hebben maar ik ben het daar niet mee eens omdat met het maaien van de hele eerste snede er vroeger en meer ha gemaaid worden waar meer slachtoffers vallen dan in een mozaiek met weidegang.

Kritiek mag je hebben maar voortschrijdend inzicht is ook iets om over na te denken,verder is het een utopie te denken dat predatoren geen voedsel mogen vangen,ook zij moeten leven maar het gaat hem om de mechanische werkgangen met name in het vroeg broed seizoen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0