Lagerhuis stemt opnieuw tegen May's brexit-deal

Op de dag dat de brexit al een feit had moeten zijn, heeft het Lagerhuis met 344-286 stemmen tegen de scheidingsovereenkomst met de Europese Unie gestemd. Dat betekent dat het Verenigd Koninkrijk op 12 april zonder overeenkomst de EU verlaat. Als het Lagerhuis wel had ingestemd, had de EU het Verenigd Koninkrijk tot 22 mei de tijd gegeven om op een ordelijke manier uit de EU te stappen.
De stemming ging dit keer alleen over de scheiding, niet over de volledige brexit-deal waarin de toekomstige verhouding met de EU staat beschreven.
Lagerhuisvoorzitter Bercow had geëist dat premier May met een ander voorstel zou komen dan haar brexit-deal die al twee keer met grote meerderheid is weggestemd. Door nu alleen over de scheiding te stemmen, beschouwt Bercow dat als een nieuwe motie die hij wel in stemming wilde brengen.
'Vervroegde verkiezingen'
Oorspronkelijk zou het Verenigd Koninkrijk vandaag de Europese Unie verlaten. Duizenden Britten demonstreren bij het Lagerhuis. Ze vinden dat het allemaal te lang duurt en dragen Britse vlaggen en teksten als 'Out means out' en 'Bye, bye EU'.
Premier May zei meteen na de stemming dat de gevolgen hiervan ernstig zijn en dat er geen tijd meer is om met een goed alternatief te komen. Mogelijk vraagt de Britse regering de EU opnieuw om uitstel van de brexit.
Oppositieleider Corbyn van Labour riep opnieuw op tot vervroegde verkiezingen.
 Lagerhuis stemt opnieuw tegen May's brexit-deal (nos.nl)

Op de dag dat de brexit al een feit had moeten zijn, heeft het Lagerhuis met 344-286 stemmen tegen de scheidingsovereenkomst met de Europese Unie gestemd. Dat betekent dat het Verenigd Koninkrijk op 12 april zonder overeenkomst de EU verlaat. Als het Lagerhuis wel had ingestemd, had de EU het Verenigd Koninkrijk tot 22 mei de tijd gegeven om op een ordelijke manier uit de EU te stappen. De stemming ging dit keer alleen over de scheiding, niet over de volledige brexit-deal waarin de toekomstige verhouding met de EU staat beschreven. Lagerhuisvoorzitter Bercow had geëist dat premier May met een ander voorstel zou komen dan haar brexit-deal die al twee keer met grote meerderheid is weggestemd. Door nu alleen over de scheiding te stemmen, beschouwt Bercow dat als een nieuwe motie die hij wel in stemming wilde brengen. 'Vervroegde verkiezingen' Oorspronkelijk zou het Verenigd Koninkrijk vandaag de Europese Unie verlaten. Duizenden Britten demonstreren bij het Lagerhuis. Ze vinden dat het allemaal te lang duurt en dragen Britse vlaggen en teksten als 'Out means out' en 'Bye, bye EU'. Premier May zei meteen na de stemming dat de gevolgen hiervan ernstig zijn en dat er geen tijd meer is om met een goed alternatief te komen. Mogelijk vraagt de Britse regering de EU opnieuw om uitstel van de brexit. Oppositieleider Corbyn van Labour riep opnieuw op tot vervroegde verkiezingen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden verkiezingen , brexit en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!