LTO Noord roept leden op schade door laagvliegoefening te melden



Originele beschrijving

Begin april worden er in Noord- en Oost-Nederland vliegoefeningen gedaan. Van 1 tot en met 5 april houdt Defensie een oefening waarbij met twee middelzware transportvliegtuigen, 3 vluchten per dag boven Oost-Nederland wordt gemaakt. Daarnaast is van 1 tot en met 12 april Vliegbasis Leeuwarden gastheer van een grote internationale oefening. - Download de Agri24 app

Deel dit topic

Reacties

Harry K
Is lastig om schade aan te tonen.
Jongvee dat na elke lage helikopter- of straaljager-vlucht volledig gestrest de hoeken van de wei invliegen, melkkoeien die vanuit de wei massaal de stal in denderen.
Als veeliefhebber doet dat zeer. Je weet dat zoiets een abortus kan opwekken, maar abortus van een pril baby-kalfje zal niet zichtbaar zijn.
Weet wel dat ook op stal door deze laagvliegers deze schrik kan ontstaan, maar nee, we gaan hier dat risico niet meer aan.
Vee blijft hier nu helaas noodgedwongen binnen tot 13 april.
Omdat we veeliefhebber zijn.

Ik snap dat er in ons aller belang getraind moet worden, maar kan dat dan niet boven zee en natuurgebieden?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , schade , defensie en app geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN