Rfc in de min !!

-0,5 ct, GDT blijft maar stijgen !?

Deel dit topic

Reacties

+3
slagroomvla
Versobering garantieprijs, voor hogere prestatietoeslag! ze zijn al begonnen zo te lezen..
+1
DutchDairyFarmer
๐Ÿ˜“
+1
hans1980
WTF
weurding
Volgende maand moeten ze weer herstellen.... dus dan dikke plus. Geduld..
puddingbroodje
@weurding en dat is net voor de vergaderingen dus altijd fijn!
van Ittersum
Vrij simpel, als de rest zakt zakt Campina ook, part of the deal . Of je spoort de referentiebedrijven aan tot een hogere melkprijs of je veranderd de spelregels en accepteert deze bij andere/beroerde tijden ook.
+1
jg
@van Ittersum Welke referentiebedrijven zakken of zijn gezakt ?
van Ittersum
@jg "De FrieslandCampina garantieprijs daalt met 0,50 euro ten opzichte van de garantieprijs van vorige maand (36,50 euro), inclusief een neerwaartse correctie van 0,23 euro. De verwachting is
dat de door de referentiebedrijven uitbetaalde prijzen voor boerderijmelk deze maand
licht zullen dalen als gevolg van iets lagere basiszuivelprijzen."

De verwachting, de interne lijnen naar elkaar zullen vrij kort zijn dus we zullen zien. En anders hebben we volgende maand wel (opnieuw)een correctie.
+2
puntertje
@jg Dat weten we nog niet, en de referentiebedrijven zelf ook waarschijnlijk niet, maar RFC denkt het voor hen wel te weten. En zoals we langzamerhand weten is RFC bijzonder sterk in het inschatten (proest). 2 weken geleden voorspelden ze zelf nog een gestaag oplopende garantieprijs, wat is er nou in die 2 weken gebeurt?
+4
robbies
@puntertje de ondernemingsbijeenkomsten zijn in die twee weken geweest
van Ittersum
@puntertje de andere "vrije" fabrieken mogen nu dus laten zien hoe ongelijk Campina het heeft en hoe mede-gelijk de overstappers hebben gehad. We wachten het af.
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @puntertje:
wat is er nou in die 2 weken gebeurt?

Ze zijn er achter gekomen dat eind mei nog rente betaald moet worden. Als je als RFC de centen niet op de rekening hebt staan smokkel je overal wat vandaan. Je kunt de rabo niet op de 1,5 miljoen laten wachten.
Frans1
Quote Reactie van @pietjepuk:
de centen niet op de rekening hebt staan smokkel je overal wat vandaan

Daar gaat een verlaging over april niet veel verandering meer aan brengen denk je wel? 😁
pietjepuk
@Frans1 👍 👍 😁 Zo slim zijn ze niet bij rfc. 😃
+1
Frans1
@pietjepuk of het was gewoon een wat minder slimme opmerking van jou ๐Ÿ˜
pietjepuk
@Frans1 Je hebt wel eens van die dagen. 😃 Maar kun je mei eigenlijk uitleggen wat er niet klopt snap het niet helemaal. 😁
Frans1
@pietjepuk Nu klopt hij wel,maar dat wist je zelf ook al
+1
ted9
@jg arla gelijk
Teunis D
@ted9 Arla gedaald -6 cent naar โ‚ฌ 33,70
m uut m
Je moet maar rekenen dat alles boven de 35 cent mooi meegenomen is.
+4
Bekkink
@m uut m zeiden we 10 jaar geleden ook, alleen de kosten zijn wel fatsoenlijk gestegen
m uut m
@Bekkink
De meeste berekeningen van de banken gingen uit van een melkprijs van 35 cent.
jg
Bedenkelijk dat ten tijde van de zo geprezen gebalanceerde groei toch nog het voortouw genomen wordt om de garantieprijs te verlagen .
robbies
@jg gebalanceerde groei heeft weer niets te maken met de garantieprijs.
jg
@robbies Nee dat stel ik ook niet .
+3
robbies
@jg als je bedoelt dat met het introduceren van Gebalanceerde groei ook de garantieprijssystematiek losgelaten moet worden, dan ben ik het helemaal met je eens. Wel de melkaanvoer temperen, maar tegelijk leunen op de uitbetaling vd concurrenten is erg zwak
van Ittersum
Klopt het dat in de reguliere melk of de vergelijkbare melk met Aware nu 2,70 cent/kg verschil zit?(nickname: gerben5) . Las dat als reactie op de plublicatie op Boerderij.nl. lijkt me wel heel erg veel, nepnieuws of echt zo?
Boerma
@van Ittersum ja klopt wel. Aware betaald dit jaar nog niet zo goed:(
van Ittersum
@Boerma is bij de leveranciers ook bekend waar dat verschil vandaan komt, er zal vast wel op de leveranciersvergadering vragen over gesteld zijn temeer Anker in verleden om leveranciers te krijgen toezeggingen heeft gedaan over zijn vergelijkbare melkprijsniveau
sorry
Quote Reactie van @van Ittersum:
Anker in verleden om leveranciers te krijgen toezeggingen heeft gedaan

1 ct boven DOC ?...
Melkboer16
@van Ittersumstel eens dat anker 2 cent minder betaald dit jaar dan ben je al een heel eind met je vertrekpremie๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
van Ittersum
@Melkboer16 net als overstappen van de ene bank naar de andere bank toe, als de confetti en de feeststemming over is je dan pas achterkomt dat je je eigen feestje hebt betaald of gaat betalen. Je schrijft niet zomaar groene cijfers Jammer is dat maar wel wat, gezien de ervaringen te voorzien. Ofschoon de overstapt destijds van ex DOC-ers wel te begrepen viel, dat duurde gewoon te lang

" daar laat je wat, hier vindt je wat"
putjesschepper
@van Ittersum niet zo negatief mannen.
+1
van Ittersum
@putjesschepper is het anders dan? Iedereen moet doen waar zij gelukkig van wordt maar qua harde valuta schrijf je niet zomaar groene cijfers tov wat je achterliet.
Brutus64
We moeten ook nog het nieuwe reserveringsbeleid afwachten, wat Campina de komende weken gaat voorstellen , dan kun je pas echt vast stellen wat die garantiemelkprijs nu echt waard is.
Ook Arla zit een stuk lager, half april weten we meer.
Campina heeft nog steeds die B status en dat moet weer naar hogere niveaus @van Ittersum
+1
verbi
@van Ittersum Het gaat niet altijd over geld.
+1
van Ittersum
@Elvis da's beter en ook noodzakelijk naar de leveranciers toe. Hopelijk had nickname gerben5 hier nog niet rekening mee gehouden.
Planet Proof melk en het AH concept melk vergen beiden wel dikke investeringen. Voor de รฉรฉn wat minder dan voor de ander. Voor de kale melk kun je nog steeds beter bij Campina zitten en waar zitten de meeste overstappers? Bij de kale of bij de bonusmelkers
cjw73
@van Ittersum de meeste overstappers zitten in de kale melkprijs. Maar dan wordt het vergelijken alweer een stuk moeilijker dan op het eerste gezicht.
+2
van Ittersum
@cjw73 het lijken wel brokprijzen, niet meer te vergelijken en ook nog bewust zo gedaan.
Boerma
@van Ittersum wat voor dikke investeringen bedoel je? Was hier alleen 1 koeborstel, het jongvee gaan weiden en een stukje natuurland huren. Voor de aware-ah melk dan.
+1
van Ittersum
@Boerma de rest van uw bedrijf ken ik niet om te bepalen of dit het enige is die vergelijkbaar is met bv anderen die een andere uitgangspositie hebben
+2
Teunis D
@van Ittersum Investeringen zullen per melkveehouder verschillen. Daarom moet je doen wat bij je bedrijf past en je niet gek laten maken.
putjesschepper
@van Ittersum 40.4 cent in februari bij aware in ah-lijn.heb in die 25 jaar dat ik melk meer jaren onder de 40 cent gehad als erboven.
Noorderling
@putjesschepper
Jij rekent jezelf rijk met de 3% extra btw die je ook gewoon weer in moet leveren?
putjesschepper
@Noorderling nee hoor ex btw
+1
Elvis
@van Ittersum maart Aware 33.30 zonder toeslag rfc 36.31
JappieJo
@Elvis Jannes moet toch ergens van betaald worden๐Ÿ˜…๐ŸŽค๐ŸŽค
+1
Melkboer16
@Elvis dat zijn de prijzen die je vergelijken moet!
De rest is allemaal vertroebeling van de melkprijs!
Dan blijkt dat we weliswaar een kutmelkprijs hebben maar zeker beter als de concurrent!
We zullen de eerste tijd wel geen spijtoptanten horen van hun overstap naar A Ware maar die zijn of komen er vast!
cjw73
@Melkboer16 ten eerste is het volgens 33.85 en dat zegt nog niks. Die grote jongens moet bij rfc allemaal inleveren voor de weidepremie en bij aware beuren ze nog een forse kwamtumtoeslag. Overigens wel ik niet zeggen dat de prijs best is maar dat geldt voor de meeste fabrieken. Want we mogen er allemaal wel 5 cent bij hebben.๐Ÿ˜จ๐Ÿ˜จ
puntertje
@cjw73 Hoe lang zou het nog duren dat Aware-boeren knarsetandend blijven zeggen dat ze, min of meer, tevreden zijn met hetgeen Jan Anker hen wenst toe te gooien?
cjw73
@puntertje ben prima tevreden hoor. Alleen ik kan mij wel voorstellen dat de ex rfcers daar iets anders over denken. Maar die zijn zelf vertrokken, niemand heeft hen gedwongen hรจ. De meeste zijn weg gevlucht voor de mogelijke groeistop is mijn idee. En ik had zelf in die situatie het wel even een jaartje aan gekeken of die er daadwerkelijk zou komen.
Melkboer16
@cjw73 de meesten zijn vertrekken omdat ze geld nodig hadden!
cjw73
@Melkboer16 dat zou kunnen. Ik kan niet in een ander zijn portemonnee kijken. Maar ik weet meerdere die om groeiplannen vertrokken zijn.
Boerma
@puntertje ben helemaal niet tevreden. Over vorig jaar gemiddeld prima concurrerende melkprijs betaald maar eind van het jaar wel gezakt. Dit jaar dus laag begonnen en gaat nog niet hard omhoog
Herbert
@Elvis de boerderij neemt dat planetproof ook nog niet helemaal serieus; Planet-proef๐Ÿ˜‚
+1
Elvis
@Herbert ik neem de boerderij niet serieus. Zeker Klaas ter Horst en Robbert bodde niet
Elvis
@Elvis t lijkt wel of die Klaas ter Horst daar alleen zit om de coops de grond in te trappen. Denk dat anders niemand t leest of hij is de enige die een "nabetaling" krijgt van "Jan"
+1
jg
Spotmarkt -/- 1 cent , foliekaas - 5 cent per kilo . Daar gaat de melkprijs van de referentie bedrijven niet van omhoog ๐Ÿ˜ก

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
59
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0