Brand in schakelstation zonnepanelen bij Emmeloord

In een zonnepark langs de N351 bij Emmeloord staat zondagmiddag een schakelstation in brand. Een deel van de weg is afgesloten zodat de brandweer het vuur kan bestrijden.
ad.nl/binnenland/…

Deel dit topic

Reacties

david2
Was maar klein brandje (gelukkig) reed er toevallig langs vanmiddag
de jonge
Het zal vast de laatste brand niet zijn die ontstaat in zonnepanelenland. levensgevaarlijk die dingen
vaak
@de jonge Gisteren in Sint Oedenrode zonnepanelen in brand op een dak van een woonhuis.
Ook de daken van twee buren liepen ernstige brandschade op.
+2
van Ittersum
@de jonge in verhouding tot? Hier wat feitjes. vebon-novb.nl/nl/handige-informatie/… staat dus in combinatie met andere montagefouten op plek 9.
Harry K
@van Ittersum Nee, leuk geprobeerd. Beslist niet alle branden welke ontstaan zijn door een zonnepaneel installatie zijn het gevolg van montagefouten.
In jouw lijstje worden de branden in dergelijke installaties opgesplitst in de twee na grootste oorzaak van brand (Brand Elektra) en de negende reden van brand (9.Montagefouten o.a. zonnepanelen)

Lezen is een kunst.
van Ittersum
@Harry K van de verzekering(unive) weet ik dat zonnepaneelbranden ontstaan door menselijk falen. Onwetendheid over soort bekabeling, piekbelasting, koeling en plek maken wat veilig is gevaarlijk wordt. Een opleveringskeuring door extern bedrijf zou beter zijn maar er zijn gewoon te veel amateurs of hobbyisten op de weg. Ik denk daarom dat zonnepanelen daarom specifiek daar genoemd wordt als montagefouten anders stond het wel bij die andere categorie.

lezen is weten, idd
de hoef
Quote Reactie van @van Ittersum:
ontstaan door menselijk falen.

'dat zal in de varkens stallen ook het probleem wel zijn
de jonge
@van Ittersum je kunt mooi kletsen,maar feit blijft dat er gisteren dus 2 branden waren die gerelateerd zijn aan zonnepanelen,en de reden waarom ze in de brand gaan kun je wel mooie cijfertjes van weerleggen,maar als er geen zonnepanelen waren,waren deze branden niet ontstaan
+2
paul1
@de jonge er komt een tijd dat verzekeringen meer premie vragen voor gebouwen met zonnepanelen op het dak, net zoals met rieten daken.
de jonge
@paul1 klopt en dat gaat zoals ik het zie gebeuren als ze hun doel hebben gehaald met de afspraken die ze met europa gemaakt hebben. dan komt er ook echt wel een zonnepanelen heffing en inderdaad hogere verzekeringen. de kassa van de staat en de verzekeringmaatschappijen moet toch blijven rinkelen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0