Groen Links in coalitie 🤮 ???

Het gaan dure jaren worden
Klimaatgekkies winnen alsnog

Deel dit topic

Reacties

putjesschepper
Kan ook pvda zo te zien.
hans1980
@putjesschepper daar maar op hopen dan....
+3
putjesschepper
@hans1980 cda wil eigenlijks niet met klaver om tafel omdat hij de vorige keer wegliep.
de Haas
@putjesschepper Klopt, maar niemand daar wil zo klein zijn om met FVD samen te werken. De klimaatshit komt er koste wat kost door. De Nederlandse kiezer wil het ook als ik de uitslagen zie.
+3
Melkboer16
@de Haas ik betwijfelt het! Ik zie toch duidelijk dat links behoorlijk verloren heeft door de grote opkomst van Baudet!
Ik heb nog niks met de goede man Baudet maar VVD is toch ook afgestraft voor z’n liefdesverklaring aan Links!
We zien ook Dijkhof toch ook een rechtsere koers prediken!
Coen
@de Haas , hebben de klimaatdrammers in totaliteit gewonnen?

VVD en CDA terug naar af, je afkomst nooit verloochenen.
CorP
Quote Reactie van @de Haas:
De klimaatshit komt er koste wat kost door. De Nederlandse kiezer wil het ook als ik de uitslagen zie

Als je de binnenkomst van fvd ziet, kan dat nog wel eens meevallen
+1
producent
@hans1980

Je hebt toch je zin FVD waarschijnlijk de grootste en de coalitie flink verloren.

Of heb je niet aan de consequenties gedacht.
+3
hans1980
@producent klopt een mooie opstap naar 2e kamer over 2 jaar
Nu moeten die bende van 4 (VVD,CDA,CU,GL) de burger en boer de komende 2 jaren flink te grazen nemen dan recessie en FvD wordt de grootste partij van Nederland
+1
hans1980
@producent belangrijkste punt wat coalitie tegen moest houden is de klimaatwet! Helaas gaat dat niet lukken regeringspartijen vinden steun bij of GL of PVDA
Belangrijk is het wel te stemmen waar je mee eens bent, ga niet zwichten voor iets waar ik niet achter sta en of buitenproportioneel veel geld kost.
+6
Dirk van Zetten
@hans1980 in de steden kiezen ze voor natuur en klimaat en op het platteland voor realisme
BamBam
Het is jammer dat een derde van de fvd bij de pvv vandaan komt. Oke het compenseert die cliteur, maar voor het klimaat en immigratie levert het niets op.
Kan iemand mij uitleggen waarom je op GroenLinks zou stemmen? Ik lees al jaren dat er in nl ook verkiezingsfraude plaats vindt. Wordt steeds geloofwaardiger zo.
Teunis D
@BamBam Waarom? Omdat de uitslag jou niet past?
walker1
@BamBam Dat jij GroenLinks niks vind, betekend nog niet dat anderen mensen het ook niks vinden en dat het dan meteen verkiezingsfraude is als ze zetels winnen. Als jij denkt dat er fraude gepleegd wordt, dan had jij je aan moeten melden om een stembureau te bemannen en ook de stemmen te tellen. Dat stel ik bij iedereen voor die denkt dat er fraude wordt gepleegd, maar niemand voelt zich blijkbaar geroepen om dat te doen.
Albert Altena
Eén ding is duidelijk.
De VVD zal weer kunnen ombuigen naar minder groene emotie gestoelde partijen.
+6
walker1
@hans1980 Zover ik weet wordt er in de 1e kamer geen coalitie gevormd. Wel moeten daar de kabinetsbesluiten/wetsvoorstellen goedgekeurd worden. Daar zullen de partijen die nu in de 2e kamer de coalitie vormen en nu in de 1e kamer de meerderheid kwijt zijn, dus op zoek moeten naar steun. Dat kan dus over links met GL of PvdA, of het kan over rechts met FvD. Als ze alles over links doen, dan zal dat VVD en CDA nog wel gaan bezuren bij de volgende 2e kamer verkiezingen. Verder is het zo dat alles nog geteld moet worden en het per partij nog wel een zeteltje meer of minder kan worden en de 1e kamer wordt officieel pas in mei gekozen.
In de provincies zal het per provincie wel verschillen hoe groot de invloed van GL zal zijn en of ze in een coalitie komen. Vooralsnog lijken VVD, CDA en FvD toch wel de 3 grootste partijen te zijn, vraag is of de eerste twee met FvD in gesprek willen en samen willen werken en zo ja, dan zal GL niet de eerste keus om er als 4e partij bij te komen als dat voor de meerderheid nodig is.

Persoonlijk ben ik tevreden met het goede resultaat van FvD 😄
Albert Altena
@walker1
Nu maar afwachten wat de werkelijke FvD is.
broeker
De ellende van de annexatie die de provincie utrecht heeft uitgevoerd wordt groter en groter

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0