LTO Noord en Gelderse Natuur en Milieufederatie slaan handen ineen

LTO Noord, de Gelderse Natuur en Milieufederatie en de drie Gelderse agrarische collectieven hebben verleden week maandag namens tien landbouw-, natuur-, en milieuorganisaties een actieplan voor natuurinclusieve landbouw in de provincie aan de politiek aangeboden. Ze willen samen een beweging in gang zetten.
nieuweoogst.nu/nieuws/2019/…

Deel dit topic

Reacties

+5
Erik,1979
Respect loos naar onze collega's die met de dood zijn bedreigd door deze mensen. Helemaal respect loos richting Pim Fortuyn die dood geschoten is door èèn van deze mensen omdat die de varkenshouderij niet kapot wilde maken.
+8
robbies
Beste Mw. Evers, eerst inzichtelijk krijgen wat de boer extra gaat ontvangen, voordat je allerlei beloftes gaat maken. Allemaal leuk en aardig zulke ambities, maar elke boer moet voor elk uur dat hij erin steekt minimaal 50 euro kunnen declareren. Ongeacht het resultaat.

Als je trouwens geen lid bent van LTO, dan hoef je toch niet met deze gekkigheid mee te doen als het je niet past? Of gaat LTO tegenwoordig ook al over de grond van de niet-leden? Het is toch godsgeklaagd, deze idioterie
+2
huske
@robbies een slecht stuk of een rare hoek in uitgestelde maaidatum pakket doen en je voldoet. Je ziet wat te veel beren op de weg
+2
Erik,1979
@huske jij weet niet wat jij zegt. Vraag eens aan mensen die bedreigd zijn. Of beter vraag eens hoe het met die kinderen ging waarvan de ouders bedreigd zijn.
+1
robbies
@huske Ik dacht dat ze in de Achterhoek ook allemaal heel krap in de grond zaten. dan ga je als belangenbehartiger toch niet nog een keer die gronden opofferen waar al te weinig van is? Goede landbouwgrond omzetten in natuur is een gotspe.

Ik zie overigens geen beren op de weg. Heb hier dit jaar 3,5 ha beheer afgesloten a 1400 euro per ha, met behoud van mestplaatsingsruimte en meetellend als grasland voor derogatie. Dus ik zie de kansen wel. het gaat mij over het "zelfbeschikkingsrecht" mbt de grond. Dat moet iedereen zelf mogen weten. Wil je natuur of iets dergelijks, dan creëer je maar een verdienmodel waardoor iedereen mee wil doen. Niet zomaar wat beloven en dan vervolgens met een lege portemonnee met de grondeigenaren gaan overleggen hoe daar te komen.
Bekkink
@robbies hoelang duurt dat nog. Mestplaatsingsbehoud en meetellen met derogatie??
+2
casev
Natuur en milieufederatie? Is dit het clubje wat bij elke vergunningsaanvraag bij een varkens/kippenschuur bezwaar aantekend?? Of is dat weer een ander cluppie?
+3
Frans1
LTO geeft alles maar weg,HIG George
+15
de Haas
Wat moet je zelfhaat gigantisch zijn als je lid bent van LTO
+3
dewittemotor
Vrijwillig - Het doel is dat in 2027 alle agrarische grondbezitters actief zijn met natuurbeheer

jaja

Boeren bewegen mee met de wensen in de maatschappij. In de twintigste eeuw was er vraag naar veel voedsel tegen een lage prijs. Daar zijn Nederlandse boeren als de besten in geslaagd. Nu stelt de maatschappij andere eisen. Dit gaat over de landbouw van de eenentwintigste eeuw.

jaja, en dan 25 procent naar de voedselbank zeker

'Inderdaad, maar waardering zit niet alleen in euro's. Het gaat ook om immateriële waardering

jaja, de vergoeding hebben ze nu al meteen weggesaneerd, al voordat er überhaupt sprake van is.

Hoe stom kun je zijn LTO
Johannushoeve cv
@dewittemotor de maatschappij die achter de computer zit en niet de maatschappij die in de winkel voor het schap staat deze wil nog steeds voedsel voor een lage prijs
+4
ej-van-de-voort
Ziel aan de **** verkocht? Overleg en samenwerking is mooi, maar ik zou zo denken dat zelfs lto met gemak wel wist dat tbo’s en bijbehorende clubs intussen aardig bewezen hebben rupsje nooitgenoeg te zijn. Jezelf daar op deze manier aan committeren is je eigen graf graven mijns inziens
delavalboer
Ach t gebeurd overal ...rfc heeft ook natuurmonumenten binnengehaald....ik weet niet of we dit tij nog kunnen keren.
+2
cjw73
@delavalboer jullie zijn toch eigenaar. Dus trap ze er met dezelfde gang weer uit en anders het bestuur er gelijk achteraan.
Mc_douwel
@cjw73 het bestuur is toch met een paar jaar weer weg voordat er resultaten worden gemaakt van hun plannen
+1
christo
Het is altijd oppassen met die linkse vriendjes. Als ze hun zin niet krijgen worden ze vaak onredelijk. Het voorbeeld daarvan komt in verkiezingstijd regelmatig voorbij.
van Ittersum
Beter samen uit eten dan samen naar de rechtbank. Zolang het allemaal maar op basis van vrijwillige deelname is mag iedereen het zelf invullen.. Er werd hier ook sws énorm tegen eerst weide toen VLOG en later tegen Planet Proof aangeschopt. Zie hier Steenderen en Lutjewinkel gaan naar wat ik gehoord heb over op PP. VLOG blijft in Workum met nog een nieuwbouwplan voor een nieuwe fabriek elders. Onbekend maakt onbemind en huiverig(En terecht) , zoiets (de gedachte) moet ook groeien en bloeien in ieders bovenkamer blijkt maar weer.

Zolang het maar op basis van vrijwilligheid gaat maar ben me terdege van bewust dat de lat steeds hoger komt te liggen zonder dat daar 1 op 1 vergoeding tegenover staat maar indirect wel ons bestaan garandeerd ofschoon daar niet iedereen van overtuigd is. Politiek en emotie geeft rare gedachten en verhoudingen, zie afgelopen woensdag.
jg

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0