Koeien tijdelijk van de melk.

Ik heb deze winter al 4 koeien gehad die binnen 2 dagen helemaal van de melk zijn, en na een een week weer terug op het oude niveau
Ze zijn in die week behoorlijk ziek , maar geen verhoging.
Iemand een idee?

Deel dit topic

Reacties

+1
pa
Schimmel in het voer?
+1
hans1980
@pa denk het ook
DutchDairyFarmer
@hans1980 denk ook iets in deze richting. Klinkt als de pens heeft op zijn donder gehad en koe is er ziek van en begint daarna weer te vreten
komelker 2
.
+1
sorry
Pensverzuring
Bekkink
Vrije dagen opgenomen?
Nick83
BVD?
Wolswinkel
Mestbeeld van de koppel deze winter? Zou ook pensverzuring zeggen.
van Ittersum
.
van Ittersum
Herkenbaar, ik voer ronde balen en de variatie tussen de balen was dit jaar zo groot dat je opeens voor rare verrassingen kwam te staan. Pensverzuring dacht ik onmiddeIjk aan toen ik u topic las. Na pensverzuring komt meestal of gaat in combinatie met bevangenheid, hoe is dat bij u? Rust en constant in het rantsoen brengen was bij mij de oplossing.
levendehave.nl/dierenwikis/runderen/…
Een koe kan wel wat hebben maar variaties in het voer is meestal funnest. Dit heeft me doen besluiten om dit jaar de hele eerste snede weer in een rijkuil te doen, voermengwagen was ook een optie maar behalve het werk(tijd) i.c.m. de aanschaf- en explotaiekosten t.o.v eventueel meer melk/koe kan ik dat nog niet echt recht rekenen. Nu maar eens kijken hoe dit de komende winter gaat bevallen.
verbi
Heb het ook gehad na eerste IBR enting dus hoogstwaarschijnlijk entreactie.
topmelker
Mannheimia komt dit jaar ook voor.Bij 1 veehouder koste het 24 koeien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0