LTO-voorzitter bang voor succes Forum voor Democratie en PVV



Originele beschrijving

Hij zegt het niet hardop, maar indirect roept LTO-voorzitter Marc Calon zijn boerenachterban op om niet op Forum voor Democratie of de PVV te stemmen.

Deel dit topic

Reacties

+6
Ja Marc en mark het kan nog weleens HEEL raar gaan lopen morgen.Al is DE leugen nog zo snel de waarheid .................., het is 1 grootte leugen fabriek in den haag.Vorige week donders veel methaan vanuit engeland /ierland hiernaar toegewaaid, waarom heb je dat niet tegen gehouden bij de kust MARC, ??? Of geloof jezelf al deze LARIEKOEK !!!
CorP
T
+1
sorry
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
waarom heb je dat niet tegen gehouden bij de kust MARC, ???

druk..met verhuizen..hele kast vol met sprookjesboeken
funda.nl/koop/verkocht/…
Coen
@sorry , naar 700 meter verderop 😄

moest zich hier ook nog weer even profileren
fd.nl/economie-politiek/1292790/…

fd.nl/economie-politiek/1292768/…
christo
@Coen Calonnetje aan het woord: De Elite, waar ik zelf toe behoor....PFFFFFFFFFFFFFFFF
+3
Achso
@christo die frauderende onbenul moet je toch op non-avtief kunnen stellen als achterban ??
+1
christo
@Achso DE achterban zijn de jaknikkers van de sector. Mensen die geloven in de immateriele beloning en maatschappelijke waardering. Je zou de kenmerken van een sekte er zo naast kunnen leggen.
familie pelle
@christo jij was toch tot vorig jaar nog lid? 😬
christo
@familie pelle Klopt. Daarna is het snel bergafwaarts gegaan met de lto.
Frans1
Quote Reactie van @christo:
Klopt. Daarna is het snel bergafwaarts gegaan met de lto.

Jij hebt het toch minstens zo goed met jezelf getroffen als Calon
christo
@Frans1 Beter zelfs. Het is heerlijk om niet meer bij de elite te horen. Denk dat ik dan nu bij het gewone volk hoor, of niet?
+4
CorP
Tweederde op de rug liggen en eenderde werken, zo gaat het in nl toch al?
+4
hans1980
De keuze is simpel of gegijzeld worden door groen links of FvD, PVV, SGP
+1
groeier
@hans1980
Wij boeren zijn wel zo boos op CDA en VVD.
+1
hans1980
@groeier die boosheid komt nog als je moet krimpen om CO2 methaan onzin
+1
gerrie-hul
@groeier Wat te denken van de loze beloftes die zijn gedaan Ik hoop dat de gevestigde orde de ogen opengaan want ze hebben het het er zelf naar gemaakt
de jonge
@gerrie-hul ga daar maar niet vanuit. ze snappen het niet eens ga ik vanuit,en dat is het hele punt ze luisteren niet naar de mensen die ze menen te behartigen en hun gedrag aanschouwende,gaan ze er ook nog vanuit dat de mensen in dienst van hun zijn terwijl zij in dienst van de mensen behoren te staan. ze weten en willen niet weten wat er echt speelt onder de mensen en het interesseert ze ook geen ene fluit.
de Haas
@de jonge Ver verheven boven het gewone volk. Ach... wie het laatst lacht
+5
labella
Lto??? Bestaat die nog dan?
+3
van Ittersum
Is dit niet een terugkerend fenomeen. Voor de kiezers is de oppositie altijd beter dan het huidige en voor de zittende bestuurders is juist de oppositie de grootste bedreiging.

Er is vast wel een prikker met tijd over om nu te noteren wie waar zijn voorkeur naar uit gaat en dat lijstje over een jaar openbaar op dit prikbord te plaatsen. Je zou nog gaan schrikken hoe die persoon nu praat en denkt en over een jaar.

Nou ja, ga in iedere geval stemmen anders telt een andere stem dubbel.
+1
bio boer
@van Ittersum meningen en inzichten kunnen natuurlijk veranderen in de loop van tijd
+7
groeier
Quote Reactie van @van Ittersum:
Is dit niet een terugkerend fenomeen

Nee, we zijn de laatste paar jaar door CDA compleet in de zeik genomen.
+2
Coen
@groeier , en ook VVD is voor onze sector inmiddels een onbetrouwbare partij gebleken.
+3
dewittemotor
Ja Calon, Bij de meeste melkveehouders is hij zijn aanzien compleet kwijt. Die nemen niets meer van die kwast aan. Ik weet totaal niet waar ik op moet stemmen in ieder geval
+4
groeier
@dewittemotor
FvD of SGP natuurlijk.
CorP
@dewittemotor Als je dan maar weet op wie je niet wilt stemmen..
+1
Greetje
Zelf stem ik geen PVV, maar ik vond Wilders gisteren in het debat tegen Segers ijzersterk.

Het leek op een gegeven moment meer een wedstrijdje wie de meeste wetenschappers kon opsommen die hun gelijk gaven qua klimaatopvatting en Segers leek dat te beseffen..

Terecht merkte hij op dat er nog genoeg andere redenen zijn om zuinig aan te doen met olie enzovoort. Daar zullen velen het denk ik wel mee eens zijn.

Ik zie een wereld om me heen die groener en dichter bevolkt is dan ooit en iedereen heeft zuurstof om te ademen en de meesten hebben ook voldoende te eten, immers anders zouden het er over een maand een miljard minder zijn toch?
Ik neem aan dat dat gezonde verstand toch eens een keer gaat doordringen
Nico96
@Greetje Helaas is het al een gelopen race, de klimaatplannen gaan gewoon door, Groen Links en D66 willen het, de achterban van de VVD kan er dik aan verdienen, dus die vinden het best. Een stem op rechts gaat dat niet meer stoppen.
+7
jansen2
Goede reden om lto lidmaatschap op te zeggen
+11
George
Quote Reactie van @jansen2:
Goede reden om lto lidmaatschap op te zeggen

Daar zijn al heel veel betere redenen aan vooraf gegaan. Ik sta er van te kijken als daar nog iemand lid van is.
+5
christo
@George Er zullen altijd leden blijven. We weten alleen niet hoeveel. Is zo'n dingetje dat het niet te tellen is. Ook al blijft er maar een handvol leden over, ze blijven van harte welkom in Den Haag. De gekozen volksvertegenwoordigers vinden het een ideale partner. Tot de dag dat er een alternatief komt voor de lto zitten we met ze opgescheept.
Arrie94
@christo lto zit gelukkig niet alleen in Den Haag, dat vergeten een hoop boeren
+4
Jawis
Ik vind de teloorgang van de pvda en de lto typerend....beide hebben feestgevierd, zich arrogant opgesteld en zich weinig tot niets aangetrokken van de stemming/sfeer en hebben zich zo vervreemd van hun achterban...er blijft van beide weinig over...en terecht...
+4
COLON JE ZOU FVD JUIST MOETEN FELICITEREN,SLAAPKOP!!! WEET HEEL NIET WAT ER IN DE SAMEN LEVING AAN DE GANG IS . GELUKKIG WEER EENS EEN HEEL ANDER GELUID,HOPEN MAAR DAT COALITIE MET RECHTS IN ZEE GAAN IN EERSTE KAMER ,DOEN ZE DIT NIET DAN VOLGT BIJ TWEEDE KAMER VERKIEZINGEN DE NEKSLAG VOOR CDA EN VVD. PROFICIAT FVD!!!
Albert Altena
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl
Je kunt stellen dat links verloren heeft.
Nu maar afwachten wat de werkelijke FvD is.
@Albert Altena Zeker !! FVD is een partij vergelijkbaar met PIM FORTUIN ,zal een hele toer worden om de gevestigde orde een realisties beleid van FVD aan te nemen.We wachten af!!
+1
Albert Altena
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl
Pim kwam uit de PvdA
Maar de tweede van FvD komt uit de PvdD.
Net wat ik al zei. We moeten afwachten wat er uit de kast komt
+2
JanCees
@Albert Altena Denk dat je jezelf ernstig vergist. quotenet.nl/Nieuws/…
Coen
@JanCees , ik denk hij bedoeld de 2-de op lijst voor de 1-ste Kamer.
JanCees
@Coen 1ste kamer inderdaad bekeerde PvdD coryfee.Er zijn meer mensen die veganist af worden in de wereld gelukkig
+1
@JanCees Ik heb Cliteur meerdere malen horen spreken bij FvD, maar nooit is hij begonnen over de dieren, maar het klopt inderdaad wel degelijk dat hij in het verleden tegen het dierenactivisme aanschurkte.
+1
Jannus
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
een realisties beleid van FVD aan te nemen

FvD heeft Fortuynistische trekken,op zichzelf is ook eens goed om alles vanuit een ander perspectief te bekijken en gezien de euforie over klimaat doelen lijkt het net of die partijen die dat ambiëren wereld leidende invloed denken te kunnen afdwingen en daar in voor moeten lopen.

Veel GL stemmers denken te rooskleurig over investeringen en dat neutraliseert FvD een beetje met wat tegengas,valt me op dat Thieme niet met Hiddema in debat wil,durft,blijkbaar omdat ze niet in het vermogen heeft hem te weten te pareren met feiten gespiegelt naar de toekomst qua investeringen en dan wordt je in een hoek gezet waarin je niet thuishoort.

Socialisten zijn slechte kapitalisten want ze geven uit hetgeen ze nog niet eens verdiend hebben en alleen de te verwachten inkomsten kunnen uitgeven en die tekortkomingen worden dan maar weer bij de massa neerleggen,de Groene lobby zit zo langzamerhand ook in dat vaarwater en moeten een beetje getemperd worden.

Ik geeft FvD het voordeel van de twijfel en ze mogen van mij ook iets van hun ambities laten zien of het te realiseren is,
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @Jannus:
dat Thieme niet met Hiddema in debat wil,durft,blijkbaar omdat ze niet in het vermogen heeft hem te weten te pareren

Hij is ook welbespraakt en komt m.i. met feiten, iets waar Thieme nu net niet in uitblinkt
Jannus
Quote Reactie van @cs-agrar:
iets waar Thieme nu net niet in uitblinkt

Dat is met fanatici zo dat men niet het vermogen heeft om zelfstandig zaken te belichten en overdenken en vervolgens een standpunt innemen of misschien dat te wijzigen bij voortschrijdend inzicht.

en dan krijg je grammafoonplaat retoriek
Farmer_
@cs-agrar Hopelijk komt er geen 2de volkert.
de Haas
@Farmer_ zo opzichtig als de vorige keer zullen het toch niet weer doen?
+3
grös
Quote Reactie van @Farmer_:
Hopelijk komt er geen 2de volkert

Een Volkert is niet het gevaar, maar het demoniseren, waar veel van de zittende politici ook aan mee werken. En mensen die studenten moeten opleiden:
ad.nl/binnenland/…

De pers werkt er ook massaal aan mee, bijvoorbeeld Baudet's overwinningsspeech, met dingen uit de Griekse mythologie, en Latijnse termen als "Boreale wereld" (Noorden), linkse Journalisten weten dit meteen weer aan nazisme of fascisme te koppelen, uiteraard leven ze nu allemaal in een waan van cognitieve dissonantie en het tekent slechte verliezers. En Baudet zal dergelijke termen zeker niet minderen, hier had ie al lang op gerekend, de kiezer van 2019 is ook niet meer onnozel.
+2
hans1980
@Jannus ze verbrassen al sinds 2008 alle geld de socialistische groene kliek, massa migratie onrendabele groene revolutie (miljarden subsidies) massaal opkopen obligaties geld bijpersen (ook truc van Hitler) wat overblijft is een nep economie gestuurd door omgekeerd kapitalisme ..

Een recessie was nodig geweest om onrendabele investeringen en inefficiënte bedrijfsvoering als ook inefficiënte politiek te zuiveren, linkse politiek banken en systeem banken houden dit tegen met list en bedrog over klimaat,werkloosheid en mislukte inburgering..

Nog 2 jaar ultra links beleid en NL kan de rokende puinhoop opruimen...

Misschien voorteken:
Hallo, ik heb iets gevonden dat wellicht interessant voor u zou kunnen zijn:

Duitse PMI op 6-jarig dieptepunt,
+1
de beer
Het "PVDA gezicht" van de nederlandse boeren moet zn kaken opelkaar houden en opkrassen. Is er niet een burgemeesterschapje voor hem in verzier?
J.v.G
@de beer hij krijgt wel een heel mooi baantje toegeschoven, ga daar maar van uit!
Jawis
@J.v.G ja zo gaat dat bij de pvda....
+1
Jaap40
@J.v.G calon had beter uit kunnen leggen waarom we als sector op een bepaalde partij moeten stemmen. Een positief stemadvies, geen negatief stemadvies.
Erik,1979
@Jaap40 Calon hoord voor de boeren op te komen. Als een groot deel van de boeren op PVDD zou stemmen had hij dat ook moeten accepteren en moeten verdedigen aan de buitenwereld. Hij begrijpt zijn eigen baan niet. Of hij gaat er bewust tegen in.
Jaap40
@Jaap40 klaarblijkelijk is het te lastig om van de gevestigde partijen aan te geven wat de positieve punten van die partijen zijn. Het probleem is dat de gevestigde partijen géén standpunten innemen en ook niet tot uitvoering brengen. Daar gaat het mis.
Duidelijkheid kan ook een partij als CDA en VVD bij de komende verkiezingen veel stemmen op leveren.

Niet dat geslijm over (gr) links. Houdt daar alstublieft eens mee op.

CDA en VVD, trap gaspedaal onderin met glasheldere stellingname, en voer het ook zo uit!
+2
robbies
Quote Reactie van @Jaap40:
Duidelijkheid kan ook een partij als CDA en VVD bij de komende verkiezingen veel stemmen op leveren.

CDA is een traditionele middenpartij. Dan is het knap lastig om jezelf te profileren. Je kunt geen linkse stelling innemen en ook niet meegaan in de rechtse beweging. Terwijl juist op de vleugels de strijd wordt gevochten. Dat waardeer ik wel in het CDA. Ze weten de kerk in het midden te houden en verloochenen hun afkomst niet. Van oudsher een landbouwpartij, maar hoewel er minder landbouwers komen blijven ze toch overeind. Kennelijk weten ze toch kiezers aan zich te binden, daardoor komen ze elke keer weer in beeld. Van alle regeringspartijen worden ze het minst gezocht. Ja, ze hebben verloren, maar niet zoveel als D66.
grös
Ja klopt helemaal Calon, het is een bedreiging voor het old boys network van onbekwame bestuurders die mekaar dikbetaalde functies toeschuiven.
Marc Calon functies:
Voorzitter LTO, Sociaal Economische Raad, de Stichting van de Arbeid, bankraad van de Nederlandse Bank, Raad van Advies van vervoersbedrijf Arriva, commissaris bij netbeheerder Enexis, oja ook nog akkerbouwer.

Opleiding: VWO, Wageningen landbouwwerktuigkunde en landbouwplantenteelt, TIAS business school.

Hiervoor:
10 jaar Gedeputeerde PVDA Groningen, Voorzitter Aedes vereniging van woningcorporaties, lid van het hoofdbestuur van MKB Nederland, bestuur Forum voor Stedelijke Vernieuwing, bestuurslid van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE), voorzitter van Housing Europe, enz.
Een echte baantjesjager, vraag me af hoe die man bij LTO terechtgekomen is, kent LTO gekozen bestuurders? Of in het zadel geholpen door ...??
Jaap40
@grös je hebt het antwoord zelf al gegeven..
+2
Albert Altena
@grös
Het gros van het LTO inkomen komt uit het begeleiden van groene projecten.
Dat deze projecten vaak haaks op de boeren belangen staan maakt de zaak behoorlijk complex.
Daar past een wolf in schaapskleren prima bij.
dijkstra uit w
@Albert Altena dit zeg ik ook al een poosje, FC et zo. Bestuurders moeten los komen van eigenbelangen op kort termijn en durven kiezen voor het boeren belang op lange termijn. met deze subsidie stromen in en rind de landbouw houd je allen maar het systeem in werking. Het ambtelijk apparaat wordt pas zenuwachtig als er geen aanvragen meer binnen komen.
Coen
@dijkstra uit w , net als in de NL-politiek klit ook in Agribisuness alles aan elkaar, onafhankelijkheid is er niet meer bij.

de gevolgen zullen dus ook bij ons zeer groot zijn want ook wij pikken dat niet meer.
+1
christo
@Coen Vertel...
Jawis
@grös calon zijn voorganger bij lto heeft daar denk ik mee te maken....ze zijn collega's aan de ruif van goedbetaalde functies
+1
Jawis
@grös zoek maar eens op wat albert janmaat er allemaal bij deed....daar kennen ze elkaar van...een cda'er die ook gewoon meedoet aan het elkaar toeschuiven van...
dijkstra uit w
@Jawis jan maat was bij mij meteen zn waardigheid kwijt toen hij in een toespraak tijdens een lto ledendag begon over dat ieder niet zo moest
kankeren op van alles en nog wat.
+1
cs-agrar
De LTO-voorman, lid van de PvdA, wijt de anti Europa-stemming deels aan de oud-ministers van Financiën Gerrit Zalm, Kees de Jager en Jeroen Dijsselbloem. ,,Die verkondigden voortdurend dat er niet meer geld naar Europa mag. Ze vergaten erbij te vertellen dat tegenover de kosten heel veel meer opbrengsten staan.”

Dat NL nog steeds netto-betaler aan EU is, is Calon dan weer even vergeten..
grös
@cs-agrar
En hoe verklaart hij dan de anti-LTO stemming? Heeft zijn organisatie nog enig draagvlak onder de boeren, m.n. de melkveehouders, maar wel met de ministers en europarlementariërs om de tafel, mee regeren?
Jawis
Ik krijg steeds meer een beeld van het hele fosfaatdebacle en hoe de pvda(eerst sharon dijksma, toen van dam) ons dat gedrocht door de strot heeft geduwd.....om vervolgens calon voorzitter van lto te maken en op die manier alle schade aangericht door de pvda te bagatelliseren.
Een vooropgezet plan en de pvda wilde het wel uitvoeren....welke veehouder wil nog lid van zoiets zijn? Ik vind dit kwalijk....
grös
@Jawis
Calon is in ieder geval weer verzekerd van een mooi dikbetaald baantje, mocht ie ooit uit de LTO worden gezet, zijn PVDA vrienden en nog talloze andere mensen zonder veehouderijbelangen helpen hem wel weer in het zadel, en dat over de rug van de melkveehouders! Of oh nee dat waren toch allemaal fraudeurs, eigen schuld toch..
Harry K
@Jawis Ja, waar je zou vooral diegenen welke Calon de LTO in gestemd hebben behoorlijk wat kwalijk kunnen nemen.
+2
arjen90
Juist wel niet op de Partij voor de Arbeid stemmen en weg met Calon bij LTO!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's pvv geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
70
DEELNEMERS
39
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN