Stem A.U.B. op FvD of SGP om onze mooie landbouw te redden.

Andere partijen zijn de laatste jaren veel te veel naar links gegaan en onze bedrijven hebben zo anders geen enkel toekomstperspectief meer.

Deel dit topic

Reacties

+4
boer.
Zelfs mijn vrouw stemd SGP
+1
delavalboer
@boer. nou dat dus....ik ben ook vrouw...maar geen sgp voor mij. Ook al doen ze t goed voor de landbouw.....
+4
van Ittersum
@delavalboer misschien valt de "vrouwonvriendelijkheid" van de SGP wel in het niet als je naar de andere partijen kijkt(op de PVV na). Die erkennen en respecteren het Islam en hoe gaat die geloof met het vrouwenrecht om..... Tis maar hoe je het bekijkt of wil kijken, via de voordeur of via de achterdeur, direct of indirect.

P.s , wel stemmen he😉
+7
hans1980
Weg met het bizarre klimaatplan
+5
brabantboer1
Heel fijn dit stemadvies. Maar in het verkiezingsprogramma van fvd staat inhoudelijk niets over landbouw. Daarnaast in het verkiezingsprogramma, minder belasting, meer voorzieningen, waar gaat dat van betaald worden? Onrealistisch verkiezingsprogramma. Daarnaast is FVD zo extreem in denken dat samenwerking alleen met pvv zou kunnen. Zowel links als rechts zijn er geen combinaties mogelijk. Als je stemt op FvD of Pvv is je stem verloren of erger nog deze gaat direct naar links (SP/Gl/D66/pvda/pvdd/denk)

Gebruik je verstand met stemmen. Je bepaald de toekomst van de agrarische sector in Nederland er mee. Met je verstand stemmen betekend ook realistisch stemmen, en hierbij nadenken wat voor combinaties van partijen mogelijk kunnen gaan regeren en hierbij het beste landbouwbeleid voor hebben.

Stemmen op FvD is een stem tegen de landbouw. Helaas.
+8
tok achterhoek
@brabantboer1 Het enigste nadeel is dat ze uit de eu willen. Maar voor de rest kun je er best op stemmen, als je op de coalitie stemt weet je zeker dat de stem naar groen links gaat
groeier
@brabantboer1
Dan stem jij toch is niet op steeds meer maffe linkse CDA, maar op SGP.
+1
diezel
Quote Reactie van @brabantboer1:
en hierbij nadenken wat voor combinaties van partijen mogelijk kunnen gaan regeren en hierbij het beste landbouwbeleid voor hebben.

Ben jij als Brabander & Boer niet een beetje heel bang dat je in N-Brabant over een paar weken als toetje ook nog een GL-Gedeputeerde op je dak gaat krijgen als deze landelijke coalitie morgen niet keihard afgestraft gaat worden? 😞
brabantboer1
@diezel Een groen links gedeputeerde is misschien nog niet zo erg!!! Ik ben bang dat de huidige gedeputeerden blijven zitten. Zij zullen de duimschroeven aandraaien en geen klein beetje. De huidige grootste ondernemerspartij in Brabant zal als wisselgeld voor een randweg en industrie graag weer wat water bij de landbouwwijn doen. En nogmaals een stem op de uiterst rechtse partijen is een stem ten gunste van links. Met je verstand stemmen betekend dus stemmen op een partij waar partijen mee samen willen werken en met voldoende boerenverstand op de lijst.

Welke boeren staan er trouwens op de lijst bij de pvv of FvD?
+1
casev
@brabantboer1 hoe kom je er bij dat de pvv een "boervriendelijke" partij is? Met dierenknuffelaar (en vrouwenmepper) Graus voorop? Die heeft de zelfde standpunten als thiemen!
+4
de Haas
@casev CDA'er Eurlings heeft z'n vrouw toch ook gemept? Ook geen CDA stemmen dus. Ik vind het prima.
Frans1
@casev FvD heeft ook al een ex pvdd op de lijst staan,verder staat in hun programma dat ze zich hard willen maken voor de agrarische sector, verder niks. Dat zou dan met name het plantaardige deel zijn met cliteur op de lijst😦
+1
delavalboer
@Frans1 Cliteur heeft banden en voorliefde voor varkens in nood.... das nou weer jammer
Frans1
@delavalboer en lijst duwen is geweest bij de pvdd, en dan nu bij een partij die het zgn goed voor heeft met de agrarische sector,maar daar verder niks over in haar partijprogramma heeft staan? Ik was ook van plan op FvD te stemmen maar dit vind ik wel wat tricky
+2
robbies
@diezel wanneer het CDA in de Brabantse coalitie had gezeten, dan waren die idiote eisen er nooit doorheen gekomen. We zijn ingewisseld door de VVD. De landelijke coalitie heeft met Brabant niet zoveel van doen. Een Brabantse coalitie met CDA, PVV en FvD krijgt mijn zegen hoor. Ik zie niet in waarom dat CDA dat niet zou kunnen. Die zijn met 9 zetels de vorige keer gewoon buitenspel gezet omdat 4(!) Partijen een coalitie vormden.
diezel
@robbies
Ja, "had-als-dan".
CDA-Brabant heeft morgen goede agrarische kandidaten op haar lijst staan, maar...… als Tweede Kamer CDA voor dit Klimaat-akkoord en dit Marrakesh-akkoord stemt houdt het wat mij betreft (als redelijk trouw cda-stemmer) helemaal op. Moet nu en later wel in de spiegel kunnen blijven kijken. 😞
Iedere Brabantse boer hoopt natuurlijk op een andere coalitie in het Provinciehuis. Maar hoe reëel is dat met in de peilingen een halvering van het CDA en D66?
Verwacht zelf hier komende vier jaar dezelfde coalitie, maar met toevoeging van GL.
En Spiering naar Den Haag om Robbie op te volgen.
robbies
@diezel 5 partijen in een coalitie??
diezel
@robbies
Neem aan dat deze coalitie komende weken drie partijen uit gaat sluiten. Voor de VVD zal het ruilen van D66 voor GL net een brug te ver zijn. Zomaar een inschatting.
robbies
@diezel vergis je niet dat FvD de vorige verkiezingen geen zetels had en de kans is bijzonder klein dat FvD met PVDA, SP, D66 en/of GL in 1 coalitie gaat zitten.

Als je de peiling van FvD doortrekt naar Brabant, dan kunnen zij met CDA (trouwe opkomst in Brabant, zeker nu) en VVD een coalitie vormen. VVD wisselt net zo makkelijk terug. De lokale VVD-afdelingen waren ook tegen het besluit uit 2017.

omroepbrabant.nl/nieuws/230475/…
Albert Altena
@robbies
Een minderheid kabinet zal het enigste mogelijk blijken te zijn.
En dan maar afwachten wie wat steunt.
@brabantboer1 Alleen als je niet stemt is je stem verloren hoor,en jij bepaalt niet of een stem verloren is naar een andere partij omdat jij toevallig de FVD OF PVV niet zint.Idereen is vrij om te stemmen op welke partij dan ook !!
@brabantboer1 Alleen als je niet stemt is je stem verloren hoor,en jij bepaalt niet of een stem verloren is naar een andere partij omdat jij toevallig de FVD OF PVV niet zint.Idereen is vrij om te stemmen op welke partij dan ook !!
+2
Herbert
Alle vragen in de stemwijzer die betrekking hebben tot de landbouw heeft FvD een positieve instelling voor boeren.
+1
Twentsch Land
@Herbert

De stemwijzer moet verboden worden, wat een misleidend iets.
+1
diezel
@Twentsch Land
Ja hoor, daar is Soros weer...… 😞
politiek.tpo.nl/column/…
de Haas
@diezel Ik neem aan dat er nu een heksenjacht plaats gaat vinden. Immers, met Trump z'n campagne werd er ook gesuggereerd dat er Russische invloed was, de wereld was te klein. Met de NPO moraalridders voorop
walker1
+4
walker1
Mijn stem gaat naar FvD. Ze hebben misschien geen heel uitgebreid landbouw standpunt, maar ze zijn zeker niet tegen de landbouw en in het algemeen komen ze zeker op voor ondernemers.

SGP heeft het zeker goed voor met de landbouw, maar alles draait daar om het geloof en daarin hebben ze toch bepaalde opvattingen die zeker niet van deze tijd zijn.
+1
Hans van Bergen
@walker1 Dat is uitermate dom. Baudet heeft geen fraktie van enig benul van economie en geldzaken. Jij blijkbaar ook niet want zonder cheque uit Brussel ben je voor de avond valt failliet.
walker1
@Hans van Bergen Ik heb nog nooit een cheque uit Brussel ontvangen en ben nog nooit failliet verklaart en het ziet er niet naar uit dat het binnenkort wel gebeurt. Verder heb ik niet op Baudet gestemt, maar op Eppink. Dus uw reactie slaat nergens op.
Hans van Bergen
@walker1 je bent een anoniempje maar als je hier op dit forum komt mag ik ervanuit gaan dat je geld van glb beurt. En das nodig voor vergoeding van bv de schade van het Rusland boycot
walker1
@Hans van Bergen Ben een boerenzoon met interesse in de landbouw en met name in de mechanisatie. Ik beur dus geen geld van GLB of andere EU subsidies.
+2
de jonge
In het Activiteitenbesluit milieubeheer staan verschillende milieuregels voor bedrijven. Het Activiteitenbesluit is onderdeel van de Wet milieubeheer. De Wet milieubeheer is een raamwet: dit betekent dat de wet alleen in grote lijnen bepaalt hoe de Nederlandse overheid en burgers met het milieu moeten omgaan. Het Activiteitenbesluit milieubeheer bevat praktische maatregelen voor de uitvoering van (een deel van) de voorschriften die in de Wet milieubeheer staan.

Verbruikt u jaarlijks minimaal 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 gas? Dan bent u volgens het Activiteitenbesluit wettelijk verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen met een terugverdientijd van 5 jaar
Vanaf 2019 hebben ruim 100.000 bedrijven een informatieplicht energiebesparing. Dat betekent dat u vóór 1 juli 2019 bij de overheid moet melden wat u doet om energie te besparen. Ook energie besparen is namelijk verplicht. Door de informatieplicht kan de overheid hier strenger op handhaven.

en het gelazer is al begonnen....willen we met dit kabinet verder of geven we tegenspraak. morgen kunnen we met zijn allen een punt maken
van Ittersum
Dit stond in het LC, vanuit het FD-blad

LTO-voorzitter bang voor succes Forum voor Democratie en PVV

Hij zegt het niet hardop, maar indirect roept LTO-voorzitter Marc Calon zijn boerenachterban op om niet op Forum voor Democratie of de PVV te stemmen.

,,Als deze partijen het voor zeggen krijgen, bestaat de kans dat de grenzen dichtgaan en de euro valt. Dit protectionisme is het grootste gevaar voor de Nederlandse landbouwsector”, zo verklaart Marc Calon in een interview met het Financieele Dagblad.

Tweede landbouwexporteur

Het stemt Calon somber dat vooral Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie het zo goed doet in de peilingen. ,,Nederland is de tweede landbouwexporteur ter wereld. Dat succes staat op het spel als het Forum en de PVV een machtspositie krijgen. Het geldt sowieso voor de totale economie. Als de grenzen dichtgaan kan twee derde van Nederland op zijn rug gaan liggen en een derde voor hen gaan werken.”

Kosten en opbrengsten

De LTO-voorman, lid van de PvdA, wijt de anti Europa-stemming deels aan de oud-ministers van Financiën Gerrit Zalm, Kees de Jager en Jeroen Dijsselbloem. ,,Die verkondigden voortdurend dat er niet meer geld naar Europa mag. Ze vergaten erbij te vertellen dat tegenover de kosten heel veel meer opbrengsten staan.”
+2
walker1
@van Ittersum Dat een PvdA'er dat zegt maakt het ook echt geloofwaardig, hahaha
+6
de Haas
@walker1 bang dat zijn 'ons kent ons' wereldje eraan gaat. Wat een heerlijke frisse wind, en dit is pas het begin
+4
putjesschepper
@van Ittersum gelezen inderdaad eerlijk gezegd weet ik voor het eerst niet waar ik op wil stemmen.links wil sowieso fors inkrimp vee,vvd is onbetrouwbaar en cda kijkt en doet niks.baudet heeft geen duidelijk verkiezingsprogramma en wilders vindt ik soms te extreem.zeg het maar🤔🤔
van Ittersum
@putjesschepper kiezen is wegstrepen. De laatste die je eventueel zou wegstrepen is je partij.
+1
Erik,1979
@van Ittersum waar is die man toch mee bezig. Altijd maar schoppen. Bang dat die geen werk meer heeft als het klimaat beleid terecht afgeschoten wordt of zo. Voor de boeren komt hij in iedergeval niet op.
+1
van Ittersum
@Erik,1979 net wat ik al eerder schreef: een ieder veel wijsheid toegewenst in het stemhokje.

Kiezen is wegstrepen. Blijft vanzelfs wel een partij over
+5
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
Het stemt Calon somber dat vooral Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie het zo goed doet in de peilingen. ,,Nederland is de tweede landbouwexporteur ter wereld. Dat succes staat op het spel als het Forum en de PVV een machtspositie krijgen. Het geldt sowieso voor de totale economie. Als de grenzen dichtgaan kan twee derde van Nederland op zijn rug gaan liggen en een derde voor hen gaan werken.”

Succes op het spel van tweede grootste landbouwexporteur? Voor wie is dat zo'n succes? Er is gewoon overproductie en de prijzen van onze landbouw productie zijn over de gehele linie veel te laag! Wat heb je er aan dat je grootste exporteur bent met een waardeloos verdienmodel ? En regels die zelfs provinciaal verschillend zijn en een uitrookbeleid tegen boeren aan de gang is!
Ik vind het moeilijk kiezen morgen , ik vertrouw ze allemaal voor geen meter!
Maar in ieder geval heb ik totaal niks aan een stemadvies van zo'n miezige LTO er.
Henry1
@George zonder op de rest van de discussie in te gaan..
Volgens mij krijg je alleen maar minder productie door wetgeving (dus verbod op productie) of doordat er geen verdienmodel meer is. En dus door lage opbrengstprijzen.

Met andere woorden: niet meer exporteren betekend dat de productie moet dalen. En als de productie daalt betekend dit linksom of rechtsom dat er iemand (vooral financieel) slechter van wordt. Is dat wat je wil?
+1
putjesschepper
Geen duidelijk landbouwverkiezingsprogramma bedoede ik.
+1
BamBam
Code oranje lijkt ook wel wat. Ondanks de 2e man van fvd voor de 1e kamer ga ik fvd stemmen.
Het allerbelangrijkste is dat de klimaatwet afgeschoten wordt. En direct daarna het immigratieakkoord teruggedraaid/beteugeld wordt.
Dus fvd of pvv (of sgp?) in de 1e kamer. Die smaken zijn er. Alle andere landelijke partijen liggen teveel met elkaar in bed.
De klimaatwet is echt een enorm gedrocht. Die moet tegen gehouden worden. Voor de boeren. Voor alle burgers.
Verder is fvd rechtser dan pvv. pvv is behalve klimaat en immigratie zo links als de pest. Als code oranje beloofd voor mij op pvd te stemmen, krijgen ze mijn stem voor de provincie (nh) en anders doe ik het met de minst slechte keus.

We kunnen beter zorgen dat er capabele mensen uit de landbouw zich bij fvd aanmelden om in de kamer te komen. En onderwijl lid worden van de sgp. Dan hebben hun meer budget voor al het goede werk wat hun doen en dan komen er bij de fvd ook landbouwbehartigers. Kan Jaco Geurts niet overstappen?
Erik,1979
@BamBam die komen vanzelf. Pim Fortuyn had wien van de Brink gevraagd. Ik denk dat als de sector dat wil John van Spithoven gevraagd gaat worden. (Of hij het doet en wil is anders) Moet je dan eens kijken wat voor rotzooi ze van tafel kunnen vegen!
weurding
Las net op Facebook groep koeien Marc calon oproepen voor al niet op PVV fvd te stemmen...🤣
+2
diezel
@weurding
Das nogal logisch. Anders krijgt ie op zijn ballen bij de eerste de beste VNO/NCW vergadering. 😄
cjw73
@weurding die rooie rakker ziet links liever groeien.
+4
Erik,1979
@cjw73 diep en diep triest. Dat je niet voor FVD bent is geen probleem. Maar houd je mond als bestuurder! Zeker als je positie zo slecht is door grote verdeeldheid in de sector.
Twentsch Land
@Erik,1979

Ik ben er wel blij mee dat hij zijn mond niet houd......het maakt veel duidelijk, beter dan de schijn ophouden.
+1
Erik,1979
@Twentsch Land Marianne Thieme ook. Probleem is dat ze Calon als landbouw vertegenwoordiger zien. Naar mijn mening beide dodelijk voor de veehouderij. Alleen maar zakken vullen. Thieme voor haar vegetarische slager. Calon voor voorlichtings baantjes. Beide moet je niet intrappen.
+1
cjw73
@Erik,1979 ik bestuurder. Lees eerst wat ik schrijf zeg. Ben allang bij LTO vandaan en heb anmerkelijk meer met fvd dan welke linkse partij dan ook.
+1
hans1980
@weurding dan weet je wat je moet doen:
Stem FvD
Koeien boertje
@hans1980 in principe is fvd gewoon overal op tegen stemmen en zorgen dat rechts compleet verdeeld is geworden.

Laat iemand eens een paar punten opnoemen waarin blijkt dat het een boeren partij wordt en geen populistische luchtfietserij?
+4
de Haas
@Koeien boertje [quote]Laat iemand eens een paar punten opnoemen waarin blijkt dat het een boeren partij wordt en geen populistische luchtfietserij?[quote]
Dat geldt toch ook voor de al bestaande partijen?
Twentsch Land
@de Haas

Zeker niet,

VVD heeft een hele goede basis ( dit is van fvd niet te zeggen ) maar hebben het niet alleen voor het zeggen en dat moet er soms water bij de wijn om tot bepaalde akkoorden te komen.

Recent voorbeeld, VVD stemt inzake klimaat met een en ander in om in het speelveld te blijven terwijl dijkhof een paar weken een heel duidelijk standpunt had maar beseffend vast te houden aan het onmogelijke kansloos was. Straks in het speelveld bij onderhandelingen krijgt links een zware aan hem.
+6
Erik,1979
@Twentsch Land VVD
Ruilt de veehouderij uit voor industrie en luchtvaart. Is net zo slecht als PVDD voor veehouderij.
+2
Twentsch Land
@Erik,1979

Je hebt al je vertrouwen gegeven aan fvd, een partij die in de basis vrijwel niks aangeeft over het landbouwbeleid. In de aanloop naar de provinciale verkiezingen kreeg fvd in de gaten dat in de agrarische sector mogelijk stemmen te halen zijn en vervolgens uitte fvd enkele kreten die voor sommige als muziek in de oren klinkt. Hoe betrouwbaar dat is en wat ze er van waar kunnen maken moet nog maar blijken.

Dat op klimaat gebeuren ons wat te wachten staat is wel zeker, en ik denk als het er op aan komt dat fvd de agrarische sector ten gunste van andere sectoren meer zal laten vallen dan VVD.
+1
robbies
@Twentsch Land
Quote:
en ik denk als het er op aan komt dat fvd de agrarische sector ten gunste van andere sectoren meer zal laten vallen dan VVD

Net zoals in Brabant de VVD de landbouw heeft ingeruild voor Eindhoven Airport??
Twentsch Land
@robbies

Alleen de VVD !

Alle overige partijen niet voor Eindhoven maar voor de agrarische sector ?
+3
robbies
@Twentsch Land jij bent ervan overtuigd dat FvD de landbouw eerder inwisselt dan de VVD. Ik laat je hier zonneklaar zien dat juist de VVD in Brabant de landbouw heeft ingeruild. Wat andere partijen daarmee van doen hebben is niet relevant. Jij probeert hier een etiket op FvD te plakken op basis van jouw onderbuik, maar de feiten leren dat de VVD de landbouw heel snel inruilt wanneer er andere industrieën van kunnen profiteren. VVD is absoluut geen landbouwpartij. Bij FvD is dat nog afwachten
Twentsch Land
@robbies

Mooi,

De conclusie is dus dat die het volste vertrouwen hebben in de fvd het op onderbuik gevoelens beoordeeld.
+3
robbies
@Twentsch Land waar kunnen ze het anders op baseren? Maar daarmee is de kans nog altijd 50% dat het goed uitpakt. Bij VVD is de kans 100% Dat het slecht uitvalt
Twentsch Land
@robbies

Alweer zo'n conclusie !

100% dat VVD het slecht doet voor de agrarische sector !
+3
robbies
@Twentsch Land lees jij mijn bijdrages überhaupt wel? Het gedeelde screenshot komt rechtstreeks uit het verkiezingsprogramma van VVD Brabant. Vee weg ten gunste van andere sectoren. Leg me eens uit hoe dat positief uitpakt voor de landbouw?
+2
robbies

(klik om te vergroten)

VVD draait er niet omheen. Landbouw inleveren voor industrie
Twentsch Land
@robbies

Heel mooi, nogmaals andere partijen waren tegen Eindhoven en voor de agrarische sector ?

Kijk misschien was onder andere groen links wel tegen een uitbreiding van Eindhoven zoals ook bij Lelystad, maar die willen een nog veel grotere bijdrage van de agrarische sector voor andere doeleinden.

Denk nou niet dat de agrarische sector met rust wordt gelaten het is rechts of linksom dat er wat staat te wachten en daar van uitgaande denk ik dat uiteindelijk de VVD en CDA het belang van de agrarische sector het langst behartigd.
Erik,1979
@Twentsch Land met jou hoef je niet te discussiëren. Hier wordt het bewijs gewoon geleverd. Ik vind ook dat je beter een fabriek of luchthaven of zo kunt hebben als een veehouderij bedrijf. Maar als veehouder kun je gewoon beter niet op zo'n partij stemmen.
+1
diezel
Quote Reactie van @Erik,1979:
Maar als veehouder kun je gewoon beter niet op zo'n partij stemmen.

Het is natuurlijk een beetje dubbel.
Zit je met een lap warme grond in een straal van 20 km rond brainport Eindhoven dan weet je wel dat je op termijn spekkoper bent. Dan wordt het industrieterrein of woningbouw. Er zijn m.i. slechtere opties denkbaar.
robbies
@Twentsch Land Van SP, GL, PVDA en D66 wéét je dat je ze niet moet vertrouwen. VVD valt mij vies tegen bij dit besluit. Jouw blindelings vertrouwen in VVD is minimaal net zo riskant als op FvD stemmen. Ik denk zelfs riskanter, omdat VVD vrolijk in een coalitie gaat zitten met GL of D66 - en CDA uitsluiten - als ze hun stokpaardjes maar mogen berijden. Dat zie ik FvD niet snel doen.

Ik ga overigens voor safe. Bij mij wordt het CDA en ik hoop de rest van mijn Brabantse collega's ook. De overige 11 provinciën mogen voor mij voor FvD zijn.
robbies
@Twentsch Land
Quote:
het langst verdedigd

In Brabant niet hoor.
omroepbrabant.nl/nieuws/2963294/…
+1
cjw73
@Koeien boertje dat het misschien een boerepartij wordt moet nog blijken. Maar bij de rest is het inmiddels bekend dat ze het zeker niet zijn.😜😜
+2
putjesschepper
@cjw73 ik denk dat je me nu geholpen heb👍👍
+1
delavalboer
@weurding Op Calon doet toch echt niemand meer wat op uit.....
+2
Bekkink
Nr 2 paul cliteur. Is dat wel een eerlijke man? Volgens de sommige heeft hij meegewerkt aan varkens in nood en wakker dier
+1
delavalboer
K@Bekkink klopt volgens mij is hij nog lijstduwer geweest van pvdd.....uhum
Ik zag verder ook op de sites (die niet overzichtelijk zijn) dat ze fvd een afkeer heeft van de visserij en is voor meer vis in de zee....dus denk dat ze niet zo goed zijn voor onze collega.s van visserij....
Jaap40
@delavalboer baudet geeft Thieme zojuist in debat goed weerwoord. Thieme is sowieso tegenwoordig steeds aan het zoeken naar woorden. Zij weet het niet meer.
Baudet geeft aan waardering voor Nederlandse veehouderij te zoeken, Nederland is koploper in kwaliteitsproducten. Denk toch een behoorlijk positieve houding richting landbouw van baudet.
+1
robbies
@Jaap40
Quote:
Zij weet het niet meer

Zonder coke ben je een stuk minder scherp
Jaap40
@robbies tja, triest als je het van de coke moet hebben... geen idee of dat de oorzaak is van thiemes zeer matige optreden. Bij Jinek week terug kletste ze ook maar wat.
Baudet doet het vanavond als jonge hond best aardig. Ook in het debat met 50+ over klimaathysterie.
+1
ted9
@Jaap40 ga wel op fvd stemmen maar hij moet wel ff keer weekje stage lopen bij de boer. Vond hem niet al te sterk.
Jansky
@ted9 Vond ook dat Baudet ietwat oppervlakkig sprak over de landbouw. Ik miste een beetje het export verhaal en een stukje economisch belang en de toenemende regelgeving. Al die zogenaamde gele velden van Thieme sla je natuurlijk direct in de wind. En hoe ziet u het verdienmodel mevr Thieme??
+2
hans1980
@Jansky niet, ze heeft al eens eerder gepleit voor een landbouw zonder vee dwz dat we van het vlees af moeten (en melk) boeren moeten dan groenten en fruit telen .
de jonge
@hans1980 klopt. en om vleesproducten te ontmoedigen wil ze dat op een hoger btw niveau hebben en de vegaproducten wil ze op 0% btw hebben.
Coen
@hans1980 , ze wil zuiver-plantaardig, maar dan wel weer met gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest.
+1
Jan3
Stem bij waterschap De Dommel op Lijst 6 Werken aan Water!
Twee agrariërs staan daar bovenaan op de lijst.
mlkvhoudr
Ik lees hier altijd welke partij t beste opkomt voor de landbouwsector, maar wij worden t hardste getroffen door klimaatverandering, misschien moet je als boer juist op een partij stemmen die wel vol voor het klimaat gaat, we zijn er van afhankelijk
+2
Erik,1979
@mlkvhoudr die klimaat verandering is grote onzin. Moet je niet intrappen. Dat van die andere soorten energie om wat minder afhankelijk te zijn en energie besparing hebben ze wel een punt.
mlkvhoudr
@Erik,1979 ik zie t ook meer als verbetering lucht en water kwaliteit in nl dan dat we ook maar enige invloed op t klimaat zelf gaan hebben als kikkerlandje dan ben je ook afhankelijk wat de rest doet
Jaap40
@mlkvhoudr leg eens uit, waar heb je last van als gevolg van de klimaatverandering tot nu toe?
+2
Herbert
@Jaap40 wou net zeggen, als ik de verhalen hoor van mn vader hoe de winters vroeger waren heb ik het 10x liever zoals huidig😂 maar ik geloof er ook niks van dat de mens dit zou veroorzaken. De afgelopen eeuwen schommelt de temperatuur sws al periodes. Vanaf 2030 verwachten de gezond verstand wetenschappers weer een koudere periode.
mlkvhoudr
@Jaap40 misoogst vorig jaar door langdurige droogte
Erik,1979
@mlkvhoudr 1976 ???
mlkvhoudr
@Erik,1979 ik weet alleen dat mn ouders zich verveelden in die zomer
+1
robbies
@mlkvhoudr jij bent van maart 77?
mlkvhoudr
@robbies inderdaad 😃
+4
Melkboer16
@Erik,1979 1959 was nog droger!
Klimaatverandering is altijd aan de gang, er zijn zelfs ooit druiven verbouwd in Noorwegen!
+2
weurding
@Melkboer16 die druiven zitten nu in den haag
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @weurding:
die druiven zitten nu in den haag

En inmiddels behoorlijk verzuurd!
+1
de jonge
@mlkvhoudr hoe hebben ze toen toch al die co2 uitstoot overleefd............
putjesschepper
@Melkboer16 en 4000 jaar geleden lanbouw bij noordpool.
+4
Jaap40
@Melkboer16 idd, dat wat nu in de politiek speelt is puur klimaathysterie. Een nieuw verdienmodel, landbouw lijkt te moeten wijken😞😞
+1
groeier
@Jaap40

CDA en VVD zijn de loopjongens van Groen Links, stem daar niet op.
+1
Waldboerke
Iets moois opbouwen gaat in de regel het best als het oude wordt afgebroken. De EU federatie gaat nog grote schokken meemaken. Is het nu niet, dan later wel.
hans1980
@Waldboerke kan maar ze hebben wel alle media tegen NOS, NRC, volkskrant, trouw,DWDD, pauwjinec, etc etc..
de jonge
@hans1980 de macht van van dam. maar daar kan nu wel eens een kentering inkomen,haha
+4
walker1
Ook vandaag gaat mijn stem naar FvD!
+1
van Ittersum
@walker1 uit nieuwsgierigheid: waarom? Uit agrarisch oogpunt gezien
+6
christo2.0
@van IttersumHet is goed voor te stellen dat een nadenkend mens weet welke partijen de stem niet verdienen. Dan blijft er niet veel over.
van Ittersum
@christo2.0keuze is (te) reuze.
+2
Twentsch Land
Vol verwachting klopt ons hart......sinterklaas bestaat echt als je het aan mensen onder een bepaalde leeftijd vraagt ! 😉

@christo2.0
buorman
@christo2.0
En welke uitverkorene van welke overgebleven partij gaat dan de belangen van agr Ned in Brussel behartigen?
van Ittersum
@buorman dat moet je @christo2.0 niet vragen, da's al lang duidelijk
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @buorman:
de belangen van agr Ned in Brussel behartigen?

Wie doet dat nu dan? Gewoon belangstelling hoor!
christo2.0
@buorman Wil jij een stemadvies van mij? Ga je dat dan opvolgen?
+1
walker1
@van Ittersum Er is in het leven en de wereld meer dan alleen landbouw. In het algemeen vind ik de EU teveel een organisatie geworden die een hoop regels bedenkt en steeds meer macht, die nu nog bij de soevereine landen ligt, naar zich toe trekt. Ik ben zeker niet tegen economische samenwerking, maar wel tegen een Europese staat, waarin NL uiteindelijk een soort provincie zal worden.
jan.1
Quote Reactie van @walker1:
Ook vandaag gaat mijn stem naar FvD!

Een partij die de klok 50 jaar terug wil zetten!......
robbies
@jan.1
Quote:
50 jaar terug
leg eens uit?? Waar maak je dat uit op?
jan.1
Quote Reactie van @robbies:
leg eens uit?? Waar maak je dat uit op?

demorgen.be/politiek/…
+5
robbies
@jan.1 ironisch dat je de meest linkse krant van Vlaanderen gebruikt om een rechtse Nederlandse politicus in een hoek te plaatsen. En de volgende keer weer fulmineren tegen de linkse media zeker?

Ik heb het hele essay van Baudet niet gelezen en Houellebecq's werk kan me gestolen worden. Maar de hysterie erover vind ik zo overdreven. Nederland heeft de mond vol van vrijheid van meningsuiting, maar wee je gebeente als je het zelf toepast. Dan zijn de rapen gaar. En terwijl Klaver struikelt over verontwaardiging, neemt zijn GL-wethouder een aanrander/vriendje in dienst die vorig jaar nog een stagiaire heeft gemeetoo'd. Staat dat toevallig ook in De Morgen? Of houdt die keurig zijn mond?

Aan jou de vraag; wat is verwerpelijker? De mening van Baudet of het handelen van Groen Links? Of het handelen van Camiel Eurlings? Of van Sophie in 't geld, met haar dubbele declaraties?

tpo.nl/2019/05/…
jan.1
Quote Reactie van @robbies:
Aan jou de vraag; wat is verwerpelijker? De mening van Baudet of het handelen van Groen Links? Of het handelen van Camiel Eurlings? Of van Sophie in 't geld, met haar dubbele declaraties?tpo.nl/2019/05/…

We zullen wel zien wat er over 4 jr nog over is van Fvd,denk dat het meer het gehalte heeft van LPf,wat is daar van over??En pvv stelt ook niet veel meer voor...
walker1
@jan.1 Nou ja, als er hier gekozen moet worden tussen FvD en SGP, dan is het de keus tussen 50 jaar terug, of 500 jaar terug.
Ouwe Gerrit
@walker1 Juist. De enige partij die voor Nederlandse boeren is. En nee natuurlijk gaan we niet uit Europa.
Erik!1879
@Ouwe Gerrit hij zegt het toch heel duidelijk. Hij zegt dat hij uit Europa wil maar dat hij een bindend referendum wil over dit onderwerp. Hij weet ook dat de kans heel groot is dat bij een referendum nee gezegd wordt. En dan volgt hij het referendum zegt hij. Dus hij wil wel uit Europa maar hij gaat er niet voor zorgen omdat hij de wens van het volk hierover volgt. Of hij zich aan het woord houd weet ik natuurlijk niet. Dat Rutte dat niet doet is volgens mij wel gebleken. Daarmee acht ik de kans groter dat draaikont en meeloper Rutte eerder uit Europa gaat als Baudet. Dus gewoon niet!
Ouwe Gerrit
@Erik!1879 de concurrentie in de tuinbouw is moordent vanuit gesubsidieerde Europese lage lonen landen. De veehouderij is de volgendedie gebruikt gaat worden on die landen tevreden te houden.
pieta
@Erik!1879 Dat dacht Cameron in Engeland ook.
Harry K
Voor wie het nog steeds niet helemaal duidelijk was:

+5
grös
Heb gewoon op Jan Huitema gestemt, de enigste in de hele politiek die echt wat doet voor de Nederlandse melkveehouder!!
+1
Jaap40
@grös eens
Zou nog wat meer wind in de zeilen mogen krijgen oftewel dan moeten er meer op Jan stemmen!
+1
weurding
@grös hier ook
christo2.0
@grös Jan, is dat het vriendje van Verstager die met de bips op de doofpot zit?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
131
DEELNEMERS
45
WEERGAVES
0