Mest injectie

De Tweede Kamer beslist morgen over de motie over de schade welke mest injectie zou veroorzaken ?. Wat ik mij af vraag is het volgende ,,
Waarom niet injectie vergeleken met bovengronds uitrijden van de zelfde mestsoort ?.
Wat is de reden om injectie op grasland te vergelijken met het uitrijden van stalmest??. Apels en peren met elkaar vergelijken ?.
Waarom twee zo totaal verschillende soorten mest , wie of wat willen ze hier mee aantonen ?. Ik krijg argwaan !. zijn er nog prikkers die hier ook vraagtekens bij hebben ?.

Deel dit topic

Pluto

Reacties

Weidezicht
Ik denk allemaal weer aan de aanbindstal met stromest... zou mooi zijn als het weer met de ketsplaat mag, maar zal wel worden dat je verplicht 3 man voor de trekker uit moeten laten lopen om te zien dat er geen nestje ligt. Nest verplicht gps inmeten en controle op voortgang nest nest leeg (door kraai of vos enz? Boer in de cel.
de Haas
Ik denk niet dat er ook maar één in Den Haag het verschil weet.
+1
Pluto
@de Haas Dat zal allemaal best maar om na 30 jaar zeggen we hebben het nooit onderzocht haalt in een keer het hele mestbeleid onderuit , nog los van de antibiotica resistentie welke wordt gestimuleerd door de mest niet met zonlicht ,lees uv licht , in contact te laten komen . De landbouw dwingen tot maatregelen welke schadelijk zijn voor mens en natuur is iets wat niet past in een democratie !.
+2
de Haas
@Pluto Ik ben het volkomen met je eens. Mest injecteren moesten ze vandaag nog verbieden. De realiteit is dat we niet in democratie leven, helaas.
Melkveehoudernh
@de Haas dat injecteren niet de beste optie is ben ik met je eens. dat we geen democratie hebben niet, alleen is voor de agrarische sector het probleem dat we een krimpende minderheid zijn, dus niet interessant om in deze sector stemmen te trekken.
+4
de hoef
Quote Reactie van @Melkveehoudernh:
dat injecteren niet de beste optie is ben ik met je eens.

denk maar niet dat ze kijken wat de beste optie is,ze grijpen dit puur en alleen aan om van de drijfmest af te komen, je moet door de regels heen lezen wat er bedoeld wordt
+1
matt
@de hoef datbegreep ik er ook uit
huske
@de hoef wur heeft toch al gezegt, in 2050 geen drijfmest meer. Mag je bijmengen met stro of ander stalsysteem.
de hoef
Quote Reactie van @huske:
. Mag je bijmengen met stro of ander

eerder bij de bron scheiden
de Haas
@Melkveehoudernh Als het allemaal zo democratisch is zou men kunnen beginnen om de bv 3 grootsten te laten regeren en niet de één na grootste meteen uit te sluiten. Gekozen burgemeester en EU. Al die onzin die er wordt verzonnen zoals immigratie, klimaat, privatiseren van instellingen, hebben ze mij niet naar gevraagd. Kijk toch wat dat allemaal kost. Dat moet worden opgehoest door een krimpende minderheid, de middenklasser.
+1
mlkvhoudr
@de Haas ik heb geadopteerde neefjes met braziliaanse roots, ik zal ze zeggen dat ik niet weet wat ze aan t doen zijn, maar ze zijn niet blank dus ze werken niet, ik zal tegen de donkere jongen van de landbouwschool zeggen die nu op de melkfabriek iets doet, dat ik niet weet wat die aan t doen is maar werken is t niet want niet blank he. Ik zal tegen de turk zeggen van post nl : je werkt niet he want niet blank. Ik zal tegen de.......blanke boer zeggen kun je nou echt niet even nadenken voor dat je dit soort onzin post.....
+1
de Haas
@mlkvhoudr Sorry, ik liet me even gaan. Ik heb de reactie aangepast.
+1
Ouwe Gerrit
@de Haas

Jawel hoor maar dan moet je wel op de juiste partijen stemmen. En niet op partijen die niets voor boeren doen.
+1
sorry
@Ouwe Gerrit zitten nog een stel vvd stemmers bij,zien wat er in brabant gebeurde en nog niet in de gaten wat voor flikkers het zijn....
Rdkl
@sorry inderdaad vind het ook onbegrijpelijk dat er nog boeren op de VVD stemmen, juist die partij wil in brabant voorop alle gezinsbedrijven de nek omdraaien
Achso
@Ouwe Gerrit mja, es even rekenen.. Opkomst bij verkiezingen 75% van STEMGERECHTIGEN, betekend iedereen onder 18 niet en ouderen die niet kunnen, mensen in ziekenhuizen niet. Als je meerderheid hebt: 50% van de stemmen. 50% van 75 is 37,5%.. Dus 37,5 % regeert over de rest. Dit is dan nog op zijn best. Dan, als een politieke partij in de verkiezingen verliest, betekent dat niet dat deze niet kan regeren. Zie VVD geneuzel laatste keer. Als het dan toch op het randje van dictatoriaal moet, geef mij dan Putin maar, die staat voor zijn land.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!