Kookboeken geven inzicht in veranderende eetpatronen

Hoe is het eetpatroon van Nederlanders in de loop van de tijd veranderd? Om daar inzicht in te krijgen vergeleek Marjolein Buisman, promovendus bij Operations Research & Logistics, recepten in kookboeken uit verschillende jaargangen. Zo ontdekte ze dat de porties in de loop van de jaren kleiner zijn geworden en dat het aandeel eiwitten en koolhydraten toenam.
 Kookboeken geven inzicht in veranderende eetpatronen (wur.nl)

Hoe is het eetpatroon van Nederlanders in de loop van de tijd veranderd? Om daar inzicht in te krijgen vergeleek Marjolein Buisman, promovendus bij Operations Research & Logistics, recepten in kookboeken uit verschillende jaargangen. Zo ontdekte ze dat de porties in de loop van de jaren kleiner zijn geworden en dat het aandeel eiwitten en koolhydraten toenam.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden eiwitten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!