FVD lijkt de grootste te worden!

FVD all the way (or SGP)

Deel dit topic

Reacties

CorP
Zeg bertusdebeer, paar topics terug zat jij toch nog in usa?
stefan56breizh
@CorP Dan kan je nog wel stemmen als nederlander die in het buitenland woont.
Paar jaar terug kon je aanmelden om te stemmen, gaat allemaal via de gemeente den haag.
weurding
Benieuwd of ze dat aan kunnen, hele sprong van 2 naar 20 zetels of meer
Albert Altena
@weurding
De grote vraag: "Waar komen de stemmen vandaan".
weurding
@Albert Altena bedrijfsleven neem ik aan 😉
+7
cjw73
@Albert Altena bij de VVD vandaan. Die linkse actie van vorig week wordt echt niet gewaardeerd hoor
+5
Coen
@cjw73 , dat mag ik hopen, de VVD heeft vorige week zโ€™n ziel verkocht aan de linkse rakkers 😞
Jaap40
@Albert Altena gemiddelde groen links stemmer kan slecht tegen lastenverhoging. De stemmen voor FVD komen wellicht uit onverwachte hoek.
dijkstra uit w
@weurding die 20 is als er tweede kamer verkiezen zouden zijn. eerste kamer heeft er maar 75 zetels. dus dan moet je dit op zn mist halveren.
weurding
@dijkstra uit w ok.. maar nog 4 a 500% meer
walker1
@weurding ze hebben 2 zetels in de 2e kamer. Nu hebben we provinciale verkiezingen, van daar uit wordt de 1e kamer gekozen. Bij de laatste peiling zou FvD daar op 8 zetels komen (van de 75)
producent
@weurding

In 2004 en 2014 was Cliteur lijstduwer bij de Europese verkiezingen voor de Partij voor de Dieren. Hij schreef ook een bijdrage in het boek "De eeuw van het dier" van Marianne Thieme. Ook voor de Tweede Kamerverkiezingen 2006 was Cliteur lijstduwer. Tevens sprak hij, voor dezelfde verkiezingen, zijn steun uit voor de nummer zeven op lijst EรฉnNL, voormalig VVD-Kamerlid Anton van Schijndel.[7] Van de JOVD (de JongerenOrganisatie Vrijheid en Democratie) kreeg hij in 2002 de prijs voor Liberaal van het jaar.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 was Paul Cliteur lijstduwer voor het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Bij deze verkiezingen stond hij op plaats 30 van de kieslijst. Paul Cliteur wordt ook wel de geestelijk vader van de partij genoemd, vanwege zijn grote rol achter de schermen bij de partij. In 2019 is hij achter lijsttrekker Otten kandidaat voor de Eerste Kamerverkiezingen.
weurding
@producent Cliteur en Thieme...... past er wel bij...๐Ÿ˜Š๐Ÿคฃ
hans1980
Mooi gas erop (ook letterlijk)
+2
cs-agrar
@hans1980 zijn toch geen duitse verkiezingen..
+5
Waldboerke
Ik vind het belang van senaat-verkiezing zwaar onderschat. In de tweede kamer kan men van alles bedenken en als wetsvoorstel indienen. Echter als de tweede kamer bij de senaat op de stoep staat, kan de 1e kamer besluiten de deur niet open te doen. Een bijzonder controlemechanisme op onze democratie! Lijkt met zaak dat de groene-khmer en andere socialisten/derivaten zo weinig mogelijk poot aan de grond krijgen. Ik stem daarom รณรณk geen VVD meer..
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Waldboerke:
Een bijzonder controlemechanisme op onze democratie!

Als het naar behoren zou functioneren!
+9
arie.j
Kijk ik weer eens op dit prikkebord, blijk de fosfaatrechten ellende nog niet erg genoeg.
Toe maar, stem FvD.
Leuk met z'n allen als boeren voor een Nexit.
Nou ja, jullie doen maar hoor.
+2
robbies
@arie.j welkom terug Arie! Blij weer wat van je te horen. Hoop dat alles wel is
+1
walker1
@arie.j Nee, lekker afhankelijk blijven van subsidies...
Melkveehouder6
@walker1 nexit is meer dan alleen afschaffen van subsidies. Moet nog zien dat de britten de brexit door zetten... En als ze dat doen kun je zien wat het effect op de handel is en hoeveel het dus gaat kosten!
weurding
Quote Reactie van @arie.j:
Kijk ik weer eens op dit prikkebord,

dat doe je al veel langer,..... reageren echter niet
+2
Rbontekoe
@arie.j uit de EU stappen is voor FvD geen doel op zich. Ze willen dat de EU minder macht krijgt en dat willen we toch allemaal?
bio boer
@Rbontekoe als ik hem zo hoor kan de vvd prima uit de voeten fvd anders is de vvd de vvd niet meer
BamBam
Of opleverd
+2
Grutte Pier
Eerst maar even een glaasje water. Vanmiddag goed gesprek in zicht. Ben het mijn lieve schoonouders en papa verplicht, boer in hart en nier, generaties lang door gegeven. Helaas alle drie veel te vroeg overleden, Stelletje idioten, die nu het land verkloten. Stop.
Waldboerke
@Grutte Pier hoe is it no?
+7
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
dat doe je al veel langer,..... reageren echter niet

Er is hoop ik niets mis met zo nu en dan op dit prikbord kijken?
Reageren dat doe ik alleen als ik er zin in heb.
Deze topic suggereert, dat de FvD voor boeren een soort niet christelijke SGP zou zijn.
Met een dergelijke politieke kennis kun je beter thuis blijven.Moet niet gekker worden.
Van Landbouw en boeren heeft Baudet overigens vrijwel geen verstand.
Typisch een stedeling die desgevraagd in het zicht van verkiezingen alleen maar weet te verklaren vรณรณr de boeren te zijn.....( dat roept zelfs de Partij voor de Dieren ook nog)
Bindend referendum is zijn grote politieke punt. En politieke vertegenwoordigers moeten alleen maar uitvoeren en zelf geen standpunt hebben
Geeft alleen maar een een puinhoop, maar ja, als iemand daar echt gelukkig van denkt te worden...
weurding
@arie.j niks mis mee maar je suggereert dat je er haast niet op kijkt..๐Ÿ™‚
+7
Jaap40
@arie.j die puinhoop is er juist nu al. Door FVD te stemmen kan de eerste kamer straks de klimaathysterie wellicht terug in het hok schoppen.
+5
Harry K
@arie.j "Geeft alleen maar een een puinhoop"
Ja joh, tis nu allemaal prima geregeld..
Je zit nog in de oude flow. Ooit was de EU een zegen voor de boeren, nu wordt dat instituut misbruikt tegen de boeren. Heb ik het nog niet eens over de vriendjespolitiek en de extreme zelfverrijking welke daar plaatsvindt.
Soms is een organisatie zรณ intens verrot, dat je deze beter kan opheffen dan oplappen.
Dan weer opbouwen is natuurlijk prima.
En zelfs al zou er te weinig boerenkennis binnen FVD aanwezig zijn, zelfs dat is in deze geen argument om niet op FVD te stemmen wanneer je jou niet wil laten besotermieteren door de klimaatkliek.
Dan mag je daarvoor o.a. de ouderenzorg en onderwijs niet laten uithollen.
Die zijn beide al beschamend, maar je zou dan werkelijk inhumaan zijn.
+2
Hans19
@arie.j Veel van de dingen u opnoemt moeten eerst als wetten ingediend worden door de tweede kamer alvorens deze goedgekeurd worden door de eerste kamer. Het is naar mijn mening niet verkeerd dat FVD de wetten die door de tweede kamer worden ingediend worden overzien en kritisch worden bekeken. Over zaken als Nexit en het bindend referendum hebben zij dus geen directe invloed, de eerste kamer dient alleen de wetten goed te keuren. Het is daardoor denk ik niet te stellen dat mensen die voor de provinciale staten stemmen op FVD ook direct voor de tweede kamer verkiezingen stemmen op FVD.
verbi
@arie.j Wat voor stemadvies zou jij ons dan geven? Ik zit nog te dubben tussen CDA of FvD.Vindt dat Buma helemaal verlinkst is. Is het met alles en iedereen eens wil zeker net als de rest wel op zijn warme stoeltje blijven zitten. Baudet is brutaal en zegt eigenlijk wat de mensen willen, daar en tegen heeft hij van landbouw inderdaad niet veel verstand. Maar vergeet niet er is nog meer als landbouw kijk vandaag maar eens naar Utrecht dat krijg je als de deuren in Nederland voor iedereen open staan ,om het maar eens netjes te zeggen. 3 Doden te betreuren en een flink aantal gewonden denk daar ook maar eens aan.
walker1
@verbi Niet alleen de deuren die voor iedereen openstaan, maar ook het juridisch systeem hier, die knakker had al een behoorlijk lang strafblad, van diefstallen tot verkrachting. Dan vraag ik me toch echt af waarom die vrij rond liep.
Grutte Pier
@walker1 is geen geld meer voor
+3
@arie.j nee joh wat er nou zit daar wordt je vrolijk van (als je het zelf geloofd),tegengeluid mag ook wel eens aandacht hebben hoor.,deze mensn wijzen er juist op dat deze linkse kliek een beetje ziek in d,r kop zijn,en helemaal aan het DOORSLAAN zijn,en de economie aan het schaden zijn.Dus stem FVD OF PVV
Jaap40
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl We kunnen ons als landbouw natuurlijk heel druk maken over de verkiezingen. Maar uiteindelijk zijn we een krimpende groep, voor de uiteindelijke uitslag van de verkiezingen zal onze keus weinig uitmaken.
Maar willen we 1e kamer power mee geven moet je wel strategisch stemmen. Daarbij strategisch tegen klimaathysterie stemmen vindt ik prima argument.
Grutte Pier
Nou na vandaag vraag ik mij af of we nog wel mogen stemmen. Verhoogd risico.
Grutte Pier
Politiek, lekker met oogkleppen op de polonaise doen. Oer-Hollands. Oer-Hollands, gezellig.
+1
arie.j
Quote Reactie van @verbi:
@arie.j Wat voor stemadvies zou jij ons dan geven? Ik zit nog te dubben tussen CDA of FvD.Vindt dat Buma helemaal verlinkst is. Is het met alles en iedereen eens wil zeker net als de rest wel op zijn warme stoeltje blijven zitten. Baudet is brutaal en zegt eigenlijk wat de mensen willen, daar en tegen heeft hij van landbouw inderdaad niet veel verstand. Maar vergeet niet er is nog meer als landbouw kijk vandaag maar eens naar Utrecht dat krijg je als de deuren in Nederland voor iedereen open staan ,om het maar eens netjes te zeggen. 3 Doden te betreuren en een flink aantal gewonden denk daar ook maar eens aan.

Als het kabinet zijn meerderheid in de 1e kamer verliest is er dik kans dat ze bij GroenLinks aankloppen. FvD vind men te extreem, wat zouden ze trouwens daarvan moeten overnemen wat Baudet zijn kritiek voldoende zou wegnemen?, ik zou het niet weten.
Klimaat? Nou dan wil CU en D66 niet meer.
Dat jou stem ipv. van naar CDA naar FvD is gegaan maakt dan niet uit.
En zo kan meer rechts in de 1e Kamer zomaar betekenen dat in de praktijk niet rechts maar links de extra invloed krijgt. Als je Baudet tenminste altijd bij rechts wil indelen, soms vind ik hem alleen maar een rare vogel.

Overigens heb ik de tijd van Aantjes in het CDA nog meegemaakt, die was pas echt links. Buma links? valt wel mee hoor.
Twentsch Land
@arie.j

Dat is ook juist het punt, fvd zit de VVD teveel af te vikken, juist als fvd iets wil bereiken hadden zich wat meer met de VVD als vriend moeten opstellen....

Mijn vader had het ook vaak over Aantjes, hij zij altijd dat is de rechterhand van Joop den uil.
Grutte Pier
@Twentsch Land Van huis uit VVD-er. met de paplepel ingegoten. Echter ben nu uitgekeken. Zie ze idd. ook graag samen.
+1
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Mijn vader had het ook vaak over Aantjes, hij zij altijd dat is de rechterhand van Joop den uil.

Oh ik dacht van Heinrich Himmler.

Maar volgens mij vonden de ouderen hier hem de beroerdste niet.
j h p
@George Toen heette hij toch zwarte Willie of zo, herinner ik me van mijn vader.
verbi
@arie.j Bedankt zo had ik het nog niet bekeken , daar heb je gewoon een punt.
hans1980
@arie.j FvD op naar grootste partij
Grutte Pier
Heb nog enkele twijfels . Toch maar even de stemwijzer gedaan. Help is dit mijn onbewuste. Gelukkig heeft mijn eigen ik de overhand en laat ik het onder- en bovenbewuste al helemaal links liggen. Partij vrij vogels, kun je beter een kooi papegaaien houden, i.p.v. kippen, kippen die praten elkaar in ieder geval niet na. Papegaaien wel. Lekker makkelijk, net de politiek.
+2
broeker
Nr 2 op de kandidatenlijst van fvd voor de eerste kamer is lijstduwer pvdd geweest en en ook ambassadeur varkens in nood (geweest? Of nog?)

en.m.wikipedia.org/wiki/Paul_Cliteur/…

Das dan wel weer minder
Twentsch Land
Oeiiii ... fvd stemmers, toch geen PvdD infiltrant ๐Ÿ˜ฌ
Wolswinkel
@broeker Maakt niet uit joh... FVD ALL THE WAY!!!!!๐Ÿค“๐Ÿ˜ƒ
broeker
@Wolswinkel
Quote:
Maakt niet uit joh... FVD ALL THE WAY!!!!!๐Ÿค“๐Ÿ˜ƒ

voor outer en heerd
diezel
@broeker
Maar wel een van de weinige Nederlandse geleerden die een duidelijk liberaal standpunt in durft te nemen m.b.t. tot het immense immigratie- / islamiseringsprobleem. 👍
23 filmpjes lang.....
cafeweltschmerz.nl/category/…
Wolswinkel
@diezel Zojuist getracht het eerste filmpje proberen uit te luisteren waarin beide intellecten druk zijn elkaars humanistische vliegen af te vangen... Zijn zo geil van hun eigen hersenspinsels dat ze elkaar constant in de rede vallen.. Allebei een gezond IQ, nu het grote probleem wat we vaak tegenkomen; het juist toepassen..!
bertusdebeer
@broeker dat wist ik niet! Dan toch maar SGP
broeker
@bertusdebeer ik kwam er net ook achter via een facebook reactie. Welke partij of persoon je ook stemt, het zal een zeldzaamheid zijn dat je het met alle punten mee eens bent. Weet zelf nog niet waar mijn stem heen gaat. Sgp, cda of toch fvd.
Grutte Pier
Vroeg dierenliefhebber hoe ze tegen dierwelzijn en bio aankijken. Hiddema is boerenzoon, zei we willen niet dat dieren lijden, dus als er een ziek is moet die geholpen worden.
Grutte Pier
Overige liet hij zich niet over uit. ze laten zich in ieder geval niet gek maken. Nuchter boerenverstand.
Grutte Pier
Input uit onverwachte hoek. Kam mijn huisrat mee. Huisrat. Mathilde je hebt toch helemaal geen ratten.
Geen ratten het stikt er van.
Ontdek wat er in je leeft en hoe je dat vormgeeft
Waarin je een keuze hebt en waarin niet
Wat je kan accepteren en at niet
Waar je angsten liggen en wat ze met je doen maar ook welke krachten e bezit en wat je voor een ander over hebt. Trusten. Slaap zacht lieve rat. Bel morgen de ongedierte bestrijding.
Grutte Pier
@Grutte Pier kwam met een knipoog
+1
sorry
@Grutte Pier misschien hebben ze nog een baan voor je bij frieslandcampina...op de marketingafdeling
Grutte Pier
In alle haast de kleine lettertjes vergeten. Net de politiek. Met een knipoog.
Grutte Pier
Hendrik Postma Hendrik Postma ๐Ÿ—‘๐Ÿ—‘๐Ÿ—‘๐Ÿ—‘๐Ÿ—‘๐Ÿ—‘๐Ÿ—‘๐Ÿ—‘
Houd Nederland schoon!!!!!!
Beter milieu begint bij jezelf!!!!
Kopje koffie, biertje buurman. Gezellig. ๐Ÿ˜‰๐Ÿฅณ. Praat wat makkelijker.
Grutte Pier
@Grutte Pier Grutte Pier is opgebrand, LATER!!!
+5
Duntelaar
@Grutte Pier misschien wat fosfaatrechtjes gaan kopen, wordt je rustig van 😄
j h p
@Grutte Pier ADHD met IQ 140+ ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
65
DEELNEMERS
34
WEERGAVES
0