ForFarmerscertificaten

Wat gaan ze doen deze week stijgen ze weer of dalen ze naar 7 euro. Hoe denken jullie er over.

Deel dit topic

Reacties

+3
putjesschepper
We krijgen weer een droge zomer😉
+2
familie pelle
Kunnen we beter aan jou vragen diekman. Ie hebt al aardig lopen cashen....🤑
hans1980
Als de winst maar stijgt is de aandeelhouder wel tevreden en stijgt de koers.Nu door afstoten fabrieken en mensen zal de winst wel tijdelijk stijgen vervolgens moeten ze of a.grondstoffen goedkoper in kopen of b. Brokken duurder maken
+3
Wat mij verbaast is dat na 1 droge zomer zon groot bedrijf in problemen komt , het lijkt RFC wel !!!
diekman
@Detukkeroettwente De winst per aandeel is 0,58 gebleven terwijl omzet is gestegen daardoor is de cashflow gedaald en de dividend is gelijk gebleven met 0,30 per aandeel. Het probleem is wel te overzien.
diezel
@diekman
Tis bij FF moeilijker om de koers van eind volgende week te voorspellen dan koers eind van het jaar. 😄
hans1980
Denk wanneer je toch wilt gokken met je geld , je beter fosfaatrechten kunt kopen ..
jg
@hans1980 verkopen bedoel je ....
diekman
@hans1980 Probleem met fosfaatrechten is 10% korting bij handel en geen dividend. Verder is het een groot luchtkasteel.
hans1980
@diekman aandelen niet?
diekman
Als je aandelen koopt op de bodems en laat dit rusten kan dat een behoorlijke rendement geven. Het nadeel is het is enorm tijdrovend om dit te volgen.
vaak
@diekman Absoluut niet.
En.... de eerste 10 weken van 2019 9.8 % rendement.
Frans1
@vaak vertel je het ook als er een min voor staat? Ken nl meer van zulke succesverhalen, praatjes werden steeds minder,toen vroeg ik er poosje later na.....was niet goed gegaan😁dus pas maar op
vaak
@Frans1 Ja, dat was in 2018 het geval maar gemiddeld de laatste 10 jaar super.
Frans1
@vaak verhaal van mij is al ff langer geleden, maar blijft actueel
Matieu
@diekman Ik handel al 25 jaar in aandelen en afgelopen jaar 30% rendement, maar geloof mij maar dat het ook ooit heel hard de min in kan schieten en afgelopen 25 jaar ook gedaan heeft. En jezelf ergens in verdiepen en op het laagste moment kopen proberen we allemaal, maar als jij koopt is er aan de andere kant iemand die er anders over denkt. Fosfaatrechten kun je ook op het laagste moment kopen en daar verdiep je jezelf ook in, maar wanneer is het werkelijk het laagste moment?
vaak
@Matieu Afgelopen jaar 30 %rendement?
Praat me even bij want ik had er een - voor staan.
Wat doe ik verkeerd?
Matieu
@vaak waarschijnlijk niks en volgende keer is het misschien andersom!!
hans1980
@Matieu risico spreiden!
Matieu
@hans1980 spreiden deed ik vroeger meer, maar als er dan een paar vliegtuigen in wolkenkrabbers vliegen dan knal je net zo goed hard mee naar beneden. Meer risico nemen vind ik leuker. Soms gaat het heel goed soms niet. Risico kan ik wel wat hebben.
Brutus64
Ik heb al rum een maand geleden gezegd dat de FF certificaten in een dalende trend zitten en dat blijft voorlopig wel zo.
En wat de stand eind deze week zal zijn dat blijft gissen.

Maar er zijn kansen, de introductie koers van FF op 24 mei 2016 was 6,97 , hopenlijk valt de koers daar niet onder, afgelopen week was het diepte punt geloof ik net boven de 7,10.
Bovendien gaan ze vanaf mei weer certificaten inkopen, dat geeft ook weer steun, dus als je koop lust hebt, kun je rond de 7,10 een gokje wagen
puntertje
@Brutus64 Als een bedrijf zelf aandelen koopt om de koers te ondersteunen moet je alert zijn. Zeker als directieleden een bonusstructuur in aandelen/opties hebben.
hans1980
@puntertje ja maar hoe weet je dat
@Brutus64 Jij bent toch weg bij RFC ??? A- WARE ???
Brutus64
Klopt, maar ben gewoon nog wel bij ForFarmers en daar gaat het hier over @Detukkeroettwente
diekman
@Brutus64 Woensdagmorgen flinke partij gekocht voor 7,22. Deze gaan van de week wel weer weg. Maar voor hoeveel?
Brutus64
Tja dat moet ten eerste zelf maar weten, ik denk dat de top niet boven de 8 euri komt, ik verwacht max 7,90 de ze week, maar waarom wacht je niet op het inkoop programma in mei, als het een beetje boven de 7 euri blijft, gaat het in mei wel weer naar wat hogere niveau’s, misschien wel 8,80 tot 9,30@diekman
Luc_
@diekman Doe je de aan- en verkoop via het handelsplatform van Captin? Viel me op dat dit platform veel hogere transactiekosten rekent dan bijv. de effectenrekening van de Rabobank
diekman
@Luc_ Bij Captin staat nog een restje aandelen van FF participaties en de voerequivalenten. De participaties zet ik over in een slecht melkjaar ivm belastingdruk. Bij RABO zit de portefeuille beleggen. Sinds 8 maart vol met ABN aandelen en nu FF.
Pluto
Kijk eerst maar eens hoeveel aandelen in handen zijn van niet boeren !!.
Farmerca
Ze verliezen teveel omzet in binnen en buitenland
Binnenkort worden er weer onderdelen verkocht
Farmerca
Ze verliezen teveel omzet in binnen en buitenland
Binnenkort worden er weer onderdelen verkocht

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0