Bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater!


Originele beschrijving

Bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater!
Zijn de gevonden stoffen wel afkomstig van Landbouw?

Meetgegevens van Waterschap Drents Overijsselse Delta geven wel een zeer opmerkelijk beeld weer....

Bron

Wiljo Hepping
facebook.com

Deel dit topic

Reacties

PIONIER
Denk dat de laatste bestrijdingsmiddelen in het water uit de landbouw van vorig zomer zijn. Denk niet dat er nu al veel gebruikt is op een beetje doodgespoten maisland na.
+6
mlkvhoudr
@PIONIER ik vind dat groenbemester doodspuiten nou echt fout ondernemerschap, maar helaas zie ik t hier in de buurt ook te veel. Punt van deze man is dat de meeste plekken waar in gemeten is er resten van humaan gebruik zijn. Hij is akkerbouwer dus zal wel weten
PIONIER
@mlkvhoudr Heb je helemaal gelijk in dat doodspuiten fout ondernemerschap is maar hoe doe jij dat? Eerst zaaien om N te binden en vv een berg gif om het weer kwijt te raken. Kromme wereld.
+1
mlkvhoudr
@PIONIER wij huren schijveneg en maken het kapot begin februari, dan poos later met vaste mest er op nog 1 keertje eb dan ploegen
PIONIER
@mlkvhoudr Ja dat zou kunnen maar hier rogge en spitten en dan moet je echt goed dood hebben want anders komt de rogge voor de mais weer op.
m uut m
@PIONIER
Kun je ook eerst eggen!
mlkvhoudr
@m uut m op proefboerderij de marke gingen ze t op 5 cm diep frezen, maar daar hebben wij t geduld niet voor 😉
m uut m
@mlkvhoudr
Met een schijveneg kun je goed opschieten.
mlkvhoudr
@m uut m precies maar niet alle grondsoorten schijnt dat te kunnen
weurding
@mlkvhoudr frezen op zand is ook vloeken in de kerk
mlkvhoudr
@weurding marke is klapzand toch?
+1
weurding
@mlkvhoudr op duinzand wil het wel😂
Frans Z.
@mlkvhoudr Pas ook geprobeerd op klei.Japanse haver. Zou niet tegen vorst kunnen.De helft groeit vrolijk door.Een keer op en neer geweest,alles liep vol zelfs de pakkerwals.Was voor de regen.
mlkvhoudr
@Frans Z. T is hier ook weer vrolijk groen, moet nog een keer hier ende bouwland injecteur nog, maar geen succes op klei dus. Wat ga je nu doen?
+1
Pluto
@m uut m In het 6e nitraat actie plan welke Schouten heeft ingediend in Brussel wordt gesproken over VERNIETIGING van de groenbemester . Het frezen of schijveneggen is leuk om het land effe zwart te maken maar het gewas wordt verkleind maar niet dood gemaakt, het loopt snel weer uit !. Het verterings proces komt laat in het mais seizoen op gang door de groene delen die zijn ondergewerkt . Het is niet goed voor de publieke opinie maar alleen roundup is het enige middel om deze omzetting op tijd op gang te brengen zodat de mais er gedurende het seizoen wat mee kan . Hier ook enkele burgers die vragen of die gele velden echt nodig is ?. Ik heb van het actieplan een kopie in de trekker liggen en laat het even lezen , het staat er letterlijk in dat voor vernietiging roundup wordt ingezet . Overigens is het wel verstandiger om na het doodspuiten er met de schijveneg overheen te gaan bij de minste verkleuring . Nu onderzaai aan de orde is het niet doodspuiten bijna zelfmoord op je gewas. Er zijn er genoeg die er anders over denken !.
mlkvhoudr
@Pluto dus cono verplicht haar boeren de wet te overtreden? 😉
+1
Pluto
@mlkvhoudr En zij zijn niet de enige .
m uut m
@Pluto
Waar staat dat je de groenbemester moet vernietigen.
Pluto
@m uut m Op de RVO site.
m uut m
@Pluto
Nee hoor
m uut m
@Pluto
Kun je hier een linkje plaatsen .
Ik kan het nergens vinden waar het staat dat je de groenbemester MOET vernietigen.
Pluto
@m uut m Gecombineerde opgave al ingevuld ? dan kom je het tegen . Je mag kiezen tussen mechanisch of spuiten . Niet spuiten is vragen om problemen met het volggewas in dit geval mais . Als je toch aan het invullen bent zie je ook gelijk dat je met onderzaai na 15 juni geen gewasbescherming meer mag inzetten , bijvoorbeeld onderblad bespuiting tegen haagwinde of bladschimmel bestrijding net voor de pluim . Je leest dan ook dat de 10 weken dat het vanggewas moet blijven staan pas ingaan na het hakselen van het hoofdgewas . Dan is het inmiddels kerst en hebben we andere dingen aan ons hoofd .
PIONIER
@m uut m Ja en dan???? Op dat moment mooi zwart maar komt zo weer boven.
m uut m
@PIONIER
Bij de onkruid bestrijding tussen 2 en 4 bladstadium spuit je dat wel dood.
PIONIER
@m uut m mijn loonwerker en het spuitbedrijf zeggen onafhankelijk van elkaar dat je dan met een veel hogere dosering moet spuiten. Dus om de hvh gif hoef je het niet te laten.
mlkvhoudr
@PIONIER toen ik bij de marke was zeiden ze daar dat ze veel minder ik meen maar 10% middel van gangbaar gebruikten, wel ook mechanische onkruidbestrijding. De lw raadde me dat wel sterk af on zo sterk te gaan experimenteren, maar zat er wel aan te denken eens 1 klein perceeltje helft van middel te gaan gebruiken
mlkvhoudr
@mlkvhoudr nu vergeet ik te vertellen dat gebruik bij onderzaai sowieso omlaag moet omdat je anders onderzaai omlegt
Pluto
@mlkvhoudr Ook gehoord maar meende dat het 10 % minder was dan gangbaar . Overigens kennen ze daar geen vruchtwisseling ,,alleen continuteelt en dat moet je ook willen !.
Lambert1
@PIONIER niet hoger !! maar een andere dosering
m uut m
Permethrin en Deltamithrin worden gebruikt in pour on middelen tegen vliegen op rundvee en schapen.
Wordt wel degelijk veel gebruikt in de landbouw.
mlkvhoudr
@m uut m ik had dit natuurlijk niet gepost als er bij ons wat gemeten was 😉 maar die stoffen zijn in onze omgeving niet aangetroffen
gerardj
Klepel mijn groenbemester altijd dit jaar voor het eerst met 1 l r gespoten werkt ook maar het duurt wel lang voor je iets ziet 6 weken heeft ook met temp te maken
deltamihrin is decis wordt voor luizen gebruikt in tarwe aardappels mais s bieten rupsen
mlkvhoudr
@gerardj waarom niet meer klepelen?
Pluto
@gerardj Met het verbod van neonicotine in de zaadbehandeling bij de suikerbieten , Een miskleun van jewelste , Gaan we nog deze zomer veel en veel meer insecten middelen vinden in het opp water. En dan wil onze minister de toegelaten norm ook nog verhogen van 0,003 naar 0,3 voor invoer met residu !!. Dit verzin je niet , hier spelen andere belangen .
CorP
@Pluto Dus goed begrepen, invoer van produkten geld hogere norm voor?
Pluto
@CorP Dat is ze van plan . Er is protest aangetekend door enkele partijen . Echter heb ik het idee dat hier de voedings industrie al een poosje aan het lobbyen is . De wereld is namelijk hun inkoop markt !.
Melkboer16
Hebben het hier ook doodgespoten en mooi is het niet maar wel de efficiëntste! Bovendien behoud je de draagkracht van de grond en dat is bij lostrekken maar de vraag!
Lees hier ook de oplossing vrezen maar dan wordt het met al dit water een drijfpartij!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's waterschap geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
37
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN