Koeientoilet wint Open Innovatieprijs?

Het koeientoilet heeft donderdag de Achterhoek Open Innovatieprijs 2019 gewonnen. CowToilet is ontworpen door het bedrijf Hanskamp uit Doetinchem. Het is een systeem waarbij de urine van de koe gescheiden wordt opgevangen van de mest, wat de vorming van het zo schadelijke ammoniak tegengaat.

Deel dit topic

Reacties

+5
hans1980
Iedereen is geestesziek geworden..
huske
@hans1980 rustig maar, hier moet je toch gewoon om lachen. En misschien na het honderd keer verandert te hebben rolt er wel iets werkbaar uit
+1
dwers
Een boer uit Assen , laat zich niet langer door ammoniak verrassen.
Dat heet innoveren.
Al moeten de koeien het even leren.
Ze moeten nu op het toilet plassen.
puntertje
Op de goede tweede plaats eindigde de auto met automatische bomenplanter, elke kilometer wordt er automatisch een boom in de berm geplant die op termijn de uitgestoten CO2 weg vangt. Bovendien is de verwachting dat door de dichtheid van de bomen het uitzicht van automobilisten afneemt hetgeen naar verwachting de rijsnelheid zal doen afnemen. Dit zal nog lagere uitstoot bewerkstelligen.
Pluto
Misschien een deel oplossing van een probleem ,ware het niet dat ze nog geen idee hebben waar ze met het opgevangen influent naar toe moeten !.
m uut m
@Pluto
Verdund met water weer uitrijden
+1
jg
Koeien op stal gedwongen
Planet Proof Pissen , Lto is ongetwijfeld geïnteresseerd 😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , koe , ammoniak en urine geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN